• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POSEIDON: da fuck? rozumíte někdo, co tím chtěl básník říct? id VANEK nějaké info? ;)
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    NAVARA:
    SKORZ:
    sem se zeptal primo u fia, odpoved:
    ...
    Bohužel, v tuto chvíli nelze platební karty registrovat u společnosti Google, která v nedávné době přešla na námi nepodporovaný typ transakce. V současné době pracujeme na aktualizaci, bohužel ale nejsem schopen Vám v tuto chvíli sdělit termín vyřešení.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: No vidíš, mně to ani nepřijde, u devizovek tyhle údaje chtějí vždycky
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: a co te na tom pobavilo, kdyz maji jednoho majitele.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    a tohle taky pobavilo :)

Ticket: J-20130827-130149.704-8cecdf8c3c - GENERAL_ERROR - detail error code: PPF_ERR_BM_RQTRN_EXPIRED
    net.homecredit.billmanager.client.obs.connector.exception.CommunicationDetailException: GENERAL_ERROR - detail error code: PPF_ERR_BM_RQTRN_EXPIRED
                    at net.homecredit.billmanager.client.obs.connector.resolver.ObsStatusCollectionSoapFaultResolver.resolveFault(ObsStatusCollectionSoapFaultResolver.java:45)
                    at org.springframework.ws.client.core.WebServiceTemplate.handleFault(WebServiceTemplate.java:733)
                    at org.springframework.ws.client.core.WebServiceTemplate.doSendAndReceive(WebServiceTemplate.java:559)
                    at org.springframework.ws.client.core.WebServiceTemplate.sendAndReceive(WebServiceTemplate.java:496)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: za to poskakovací menu jsem je zprkomunikoval, tak mozna kdyz jim za to bude nadavat vice uzivatelu, opravi to?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    me tam treba prijde nesmyslne ze kdyz mam zalozenou obalku na sporaku taj se do ni pridavaji penize pres dve okna kde jedno slouzi k jeho globalni editaci (nazev). Stejne tak me sere jak nahore porad poskakuje to menu... to je snad zakladni fail v grafice menit userovi menu pod rukama... a to se honosi ze to maji nejvice vymazlene... :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jsem divnej já nebo oni? Proč musím u Air Bank vyplňovat u zah. platby kromě IBAN / SWIFT i adresu příjemce a název a adresu banky?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PULKA: Různě, obvykle mezi osmou a dvanáctou.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo změřeno, v kolik hodin se připisují peníze k airbank? U mBank je to v deset ráno, ale možná je to nějak jinak. Díky.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    POSEIDON: nastavená 0 na internetové platby?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    POSEIDON: chybu hledej spíše někde u sebe, ty karty tam běžně fungují...
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    nevite nekdo proc google play nebere mastercard od fio?
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: Potvrzuji. Fabia motor AQW ma alergii na N95 z ONO - hlasi emisni problem presne jak popisujes, dochazelo k tomu pri velkem zatizeni stoupani, predjizdeni atp.

Od doby co tankuju jen Cepro a PKN Orlen bez problemu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: protože to není tak jednoduché.

Už je to pár let a určitě dogooglíš zprávy o cisternách vyvážejících řepku a bez výplachu dovážejících zpět benzín. Bylo to v jednu chvíli u různých pump po celých čechách.

1. neměl jsem doklad, karty tam nebrali a já tam tankoval již několik let bez problémů stejně jako ostatní zaměstnanci

2. v nádrži sem něco měl a jezdil relativně málo takže se to projevilo až za cca týden dva a to ještě jen u teplého motoru takže jsem si to s tankováním hned nespojil

3. dotankoval jsem prémiové palivo

4. po dalším tankovaní jsem prohlédl co jsem mohl. Diagnostika a svíčky a pak jsem teprve navštívil první servis a ten vyhodnotil ucpaný kat a naznačili obsah řepky v benzínu, nechtěli však dát písemné vyjádření o této příčině

5. protože jsem tušil, že u katu to nezůstane, tak jsem to dal do druhého servisu. Ten zjistil dále propálené písty, zapečené kroužky a opět zmínili, že to bude palivem (tak moc řepky se nespálí), ale odmítli se v tom angažovat po svědecké stránce s tím, že nechtějí být zataženi do soudních sporů

6. navštívil jsem pumpu, kde mi arogantní majitel ukázal nedávný protokol o kontrole, kde bylo palivo vyhovující a poznamenal, že by to logicky postihlo více lidí a já jsem prý sám kdo si stěžuje

7. zvážil jsem své šance ohledně důkazů i s ohledem na ochotu servisů a na soudní řešení se vykašlal a zaplatil to holt sám

8. po několika měsících jsem zjistil, že to postihlo více zaměstnanců naší fy, ale ten kdo měl auto v záruce u toho to díkybohu pořešil servis v rámci garance. A ti se staršími vraky většinou vytloukli kat a jezdili dál.

9. pak jsem dodatečně na netu zjistil, že celá aféra potkala více lidí

Dokud si tím sám člověk neprojde stejně nepochopí, neuvěří a upřímně to ani nikomu nepřeju.

Jinak v tomhle klubu je to už totálně OT
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: ono tech tankovani bylo vic, vse mam detailne podchyceno. Ale pokud chce nekdo moci mermo brat u Shell, at si tam klidne bere. Stejne tak se smeju exotum, co pohrdaji LIDLem a sami nakupuji v Tesco.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Jak máš staré auto? Jinak z jednoho tankování se nedá nic odvodit.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: no me soukrome statistiky hovori o opacnem "problemu" - kdyz jsem natankoval u OMV, tak mi kuprikladu vzrostla spotreba, jinak jsem si ji drzel (vzhledem k motorizaci) spise pod prumerem. To jsou konkretni realna cisla a ne nejaky "sousedova vnucka dcera zete v podnajmu povidala, ze...". Mimochodem, mam k dispozici vlastni diagnostiku a z hlediska motoru samotneho nikdy zadny problem (klep klep klep).
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Ty problémy byly u aut s N95. Konkrétně s nějakými čidly, která byla zaprasená, takže motor při popojíždění ve stoupání hlásil problém - výsledek byl, že dokud to neprošlo diagnostikou, tak byla výrazně vyšší spotřeba. Po skončení tankování u Ona, opakovaný výskyt problému přestal. Může to být konkrétní pumpou od Ona. Může to být různou citlivostí nebo konstrukcí (u starších aut jsem o tom nikdy neslyšel). Jinak Ono bere "prošlé" palivo od Státní správy hmotných rezerv (mají na to speciální kontrakt) - asi to nepokryje celý prodej, takže mohou brát i odjinud a buď to míchat, nebo to dávat jen do některých pump.
    Jinak máš pravdu v tom, že v zásadě všichni prodávají palivo vyrobené buď v Kralupech nebo Litvínově (mezi nimi je rozdíl v kvalitě). Rozdíl je nejen v aditivech, ale i v přepravě, skladování, pumpách a jak jsem napsal i tvém autě.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: problem je, ze si nepriplacis za zadnou kvalitu benzinu, protoze jak jsem zminil jiz drive, bere se z Ceske rafinerske (+ nektere spolecnosti tam mohou pridavat vlastni aditiva). Vzhledem k tomu, ze si velmi podrobne vedu nejenom tankovani, tak mohu minimalne na sobe dolozit dlouhodobe bezproblemove fungovani zrovna s tim Tank Onem. Ostatne stejne jako s fungovanim benzinky v Prazskych sluzbam. (Nicmene bavim se o N95 a nikoliv nafte, ktera je dost nachylnejsi na cokoliv).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam