• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ten kontokorent opravdu tak potřebuješ? Není lepší vytvořit si pár tisíc rezervu? Kontokorent tě doslova vysaje.
    Ohledně těch účtů - musíš si vybrat, jestli chceš služby zdarma, nebo za několik tisíc za rok (pozor, pokud u Raifky nesplníš podmínky, tak je to o dalších pár tisíc ročně navíc).
    Pak totiž můžeš výpočtem dojít k tomu, že to, co u placeného účtu zaplatíš je přesně to, co si budeš půjčovat na ten kontokorent. Někdy je lepší trochu hospodařit.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SARRI: platíš 129 Kč měsíčně. jinak asi proč ne.
    SARRI
    SARRI --- ---
    a co takova Reiffka a jejich eKonto komplet .. nahledla jsem do ceniku a zni mi nejlip zatim ..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SARRI: ale nakonec - co ti brání mít Equa i mBank? oboje je v základu zadarmo, Equa bude na výběry a mBank třeba na kreditku / kontokorent. v kombinaci to bude možná nejlepší řešení.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SARRI: z toho vychází nejlíp Equa - ale nemají kontokorent. jinak FIO i mBank nemají úplně levný kontokorent a bude to horší s výběry, kdyby jich člověk udělal 10, tak se mBank fakt nevyplatí. ale místo kontokorentu může mít člověk třeba kreditku.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SARRI: Vesměs vše zde zaznělo.
    Nejlepší IB má dle mého názoru FIO, ale má docela drahý kontokorent (navíc ho zrovna nerozdává) a to i při nevyužívání.
    Zdarma má kontokorent včetně úroků při zůstatku pod 2,5 tisíce Zuno u PLUS účtu, ale tam zase můžeš vybírat jen z bankomatů Raifky.
    Vyhovuje mi i IB mBank, ale zdarma (nebo á 9 Kč při nesplnění podmínek) máš jen 3 výběry, další za 35,
    Všechny výběry máš zdarma u Equa, ale je otázkou jak dlouho jim jejich business plán vydrží a s jejich platebními kartami je problém v zahraničí v exotičtějších zemích.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak začínám bejt naštvanej na citibank a to tu kartu nemám ani 2 tejdny a ještě sem jí nepoužil.
    Minulej pátek mě kurýr přivez kartu, prej že do 5 dnu přijde SMS že můžu aktivovat kartu, uběh tejden a nic. Tak tam v pátek volám a í po 5minutový čekačce mě chlápek jen suše oznámý že to zadá do systému jako urgenci. Dál sem se ho ptal kdy je je zůčtovací datum protože sem ho ve smlově nenašel, jestli se teda nastavuje při aktivaci. On že sem blbě koukal protože tam je uvedený. Teď sem znova prohrabal všechny papíry a datum samozřejmě nikde :(

Tenhle přístup se mě fakt nelíbí, dostávám chuť tu kartu zrušit.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    kontokorent ale nabizi Fio, Zuno u mBank nevim...Air ani Equa imho ne
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SARRI: 10 výběrů měsíčně to už hraje roli v nákladech na účet. V tom bude Equa asi nejlevnější varianta. Otázka je jak dlouho jí to dotování výběrů vydrží.
    SARRI
    SARRI --- ---
    dle kalkulacky na finance.cz mi nejlip vysla equa bank
    SARRI
    SARRI --- ---
    mno .. obrat nas 10k neni problem
    vyberu z bankomatu tak kolem 10 mesicne odkudkoli, embosovana karta/propojeni s paypalem, vesmes hlavne bezhotovostni transakce, kontokorent s rozumnymi poplatky (vyse kolem 10k), nejake trvale prikazy, sipo atd., rozumne inet bankovnictvi
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SARRI: aha super takže požadavek je kontokorent a výběr z jakéhokoliv bankomatu? btw jak často? A další služby potřebuješ jaké?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SARRI: achjo.

než stihne odpovědět PATRIKCHRZ: záleží samozřejmě na tom, co potřebuješ.

mBank - téměř vše zdarma, tři výběry z libovolného bankomatu měsíčně buď zdarma nebo za 9 Kč podle obrazu na kartě. neumí hotovost
    FIO - taky v podstatě vše zdarma, výhodou práce s hotovostí a česko-slovenský přístup. na rozdíl od mBank nemá kreditky / hypotéky.
    Equa - všechny výběry z libovolných bankomatů zdarma, pro bezpoplatkový účet nutnost splnit obrat 10k měsíčně.
    Air Bank - téměř vše zdarma, "cool" prostředí, ale výběry jen z vlastních bankomatů, dobrý úrok na spořáku
    ZUNO - taky skoro vše zdarma, ale výběry jen z RB bankomatů zdarma a spekuluje se o jejich konci.

Těchto pět lze víceméně libovolně zkombinovat. Já je mám třeba všechny :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    BUNDA: jejich zmeny v podminkach pri cerpani kontokorentu prekrocily hranici moji trpelivosti a uz me nebavi neustale hledat jejich bankomaty, protoze za vyber z jineho je 50 tusim
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SARRI: jak na co. Co tě štve na GE? Genius Gratis není špatný (z mého pohledu).
    SARRI
    SARRI --- ---
    dokazal by mi nekdo poradit kde je momentalne nejvyhodnejsi si zalozit bezny ucet?? nasla jsem na netu nejake kalkulacky sice, ale nejsem si jista jak moc jsou podporene konkretnimi bankami .. momentlane mam GE Money a uz me nehorazne stvou ..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak teď jde jen o to to vyzkoušet v praxi :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: karta podle mě fungovat nebude :/ minimálně ta AirBank karta nefungovala, ale u nás - imho - karty Verified by VISA ani nejsou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, když to bude fungovat - chce to vyzkoušet. Aktuálně není na trhu konkurenční nabídka pro transfery malých částek do Polska, Británie a jiných ne€ zemí.
    Hlavně by mě zajímalo, jak to bude s tou kartou, z 0,5 % marže nemohou bankovní poplatky pokrýt.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak jde o to, že třeba pro mě - zákazníka mBank - je tohle pořád lepší varianta při posílání peněz mimo EU. kurz bude lepší, poplatek za SEPA platbu je nula. tudíž při převodu do Polska se to vyplatí, ne? možná ale ne ve srovnání s devizovkou, o to mi právě šlo.
    jinak polský účet nemám, ale plánuju si ho udělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam