• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SARRI: achjo.

než stihne odpovědět PATRIKCHRZ: záleží samozřejmě na tom, co potřebuješ.

mBank - téměř vše zdarma, tři výběry z libovolného bankomatu měsíčně buď zdarma nebo za 9 Kč podle obrazu na kartě. neumí hotovost
    FIO - taky v podstatě vše zdarma, výhodou práce s hotovostí a česko-slovenský přístup. na rozdíl od mBank nemá kreditky / hypotéky.
    Equa - všechny výběry z libovolných bankomatů zdarma, pro bezpoplatkový účet nutnost splnit obrat 10k měsíčně.
    Air Bank - téměř vše zdarma, "cool" prostředí, ale výběry jen z vlastních bankomatů, dobrý úrok na spořáku
    ZUNO - taky skoro vše zdarma, ale výběry jen z RB bankomatů zdarma a spekuluje se o jejich konci.

Těchto pět lze víceméně libovolně zkombinovat. Já je mám třeba všechny :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    BUNDA: jejich zmeny v podminkach pri cerpani kontokorentu prekrocily hranici moji trpelivosti a uz me nebavi neustale hledat jejich bankomaty, protoze za vyber z jineho je 50 tusim
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SARRI: jak na co. Co tě štve na GE? Genius Gratis není špatný (z mého pohledu).
    SARRI
    SARRI --- ---
    dokazal by mi nekdo poradit kde je momentalne nejvyhodnejsi si zalozit bezny ucet?? nasla jsem na netu nejake kalkulacky sice, ale nejsem si jista jak moc jsou podporene konkretnimi bankami .. momentlane mam GE Money a uz me nehorazne stvou ..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak teď jde jen o to to vyzkoušet v praxi :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: karta podle mě fungovat nebude :/ minimálně ta AirBank karta nefungovala, ale u nás - imho - karty Verified by VISA ani nejsou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, když to bude fungovat - chce to vyzkoušet. Aktuálně není na trhu konkurenční nabídka pro transfery malých částek do Polska, Británie a jiných ne€ zemí.
    Hlavně by mě zajímalo, jak to bude s tou kartou, z 0,5 % marže nemohou bankovní poplatky pokrýt.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak jde o to, že třeba pro mě - zákazníka mBank - je tohle pořád lepší varianta při posílání peněz mimo EU. kurz bude lepší, poplatek za SEPA platbu je nula. tudíž při převodu do Polska se to vyplatí, ne? možná ale ne ve srovnání s devizovkou, o to mi právě šlo.
    jinak polský účet nemám, ale plánuju si ho udělat.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S474N: měl jsem na mysli spíše "výnosný klient" :). Tedy hradí sice pozdě, ale s pokutami a poplatky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak jsem se na to podíval. Jako zásadní nevýhodu vidím, že nepodporují české koruny. Takže v případě, kdy budu chtít zaplatit např. v PLN do Polska (asi nejčastější případ, se kterým se na mě lidi obracejí) budu to muset udělat přes EUR, což znamená buď poplatek bance, nebo využití devizovky.
    Tedy k platbám v EUR to nemá smysl vůbec (to můžu v těch EUR zaplatit rovnou přes devizovku - není potřeba ani ta rámcová smlouva, Europlatba.cz to udělá i bez toho).
    Koukal jsem, že je možné "nahrát" peníze i prostřednictvím platebních karet - upozorňují, že musí jít o debetní a nikoliv kreditní (a co mám zkušenosti, tak prakticky všechny české karty se tváří jako kreditní) a pak se mi nezdá, že by to zvládli s 0,5 % marží, takže čekám, kde bude zakopaný pes.
    Nemám aktuálně potřebu ani možnost takovou platbu vyzkoušet - Adam má účet v Polsku, jestli se nemýlím, tak by mohl prubnout, takže nemůžu hodnotit. Každopádně dokud nebude podporovanou měnou i CZK + účet v ČR, tak je využitelnost u nás omezená.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: jsem to v tom příspěvku výslovně psal, že je to přes můj afil link, předpokládám, že pokud s tím máš problém, tak si to dokážeš odmazat. zajímalo by mě, jestli ti to nějak ubližuje?

VANEK: tady link třeba na wiki:

TransferWise - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/TransferWise

tvrdí, že používají středový kurz, při platbě do 200 Euro / GBP si účtují 1€ flat fee, když je to větší suma, tak 0,5%. jinak mají takový web 2.0 interface, platba se může udělat buď jako SEPA platba (čili v mBank třeba zadarmo) nebo zaplatit kartou - ale tam asi české fungovat nebudou (musí být "verified by VISA" nebo ekvivalent u MC a moje karta k Euroúčtu u Air Bank neprošla).

tvrdí, že mají nejlepší kurzy - ale nesrovnává se to s devizovkama, ale s MoneyBookers a podobně. Koruny tam stejně ještě nejsou, takže to pro ČR dává v současné době smysl jen při platbě mimo Eurozónu (jako když jsem já teď platil do UK).

https://transferwise.com/cheapest-money-transfer-guaranteed
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: a ten referral tam byl opravdu nutnej?

Transfer Money Online | Send Money Abroad with TransferWise
    http://transferwise.com
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Nějaké vysvětlení bez videa by nebylo? Prostě další devizovka s nostro účty v cílovkových zemích, nebo co?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    znáte / používáte někdo TransferWise.com?

je to od tvůrců PayPalu / Skype... vypadá to jako docela zajímavá služba, která umí obejít poplatky bank za mezinárodní převody. teď mi to posílali Maďaři, kterým proplácím cesťák na konferenci. tak jsem se zaregistroval a kdybyste někdo chtěl taky, tak můžete přes můj affil link :) zajímalo by mě, co na to třeba PATRIKCHRZ - mají fakt tak výhodné kurzy jak tvrdí? pro někoho, kdo nemá chuť uzavírat jako ty smlouvy s devizovkama, by to mohla být fajn alternativa.

http://transferwise.com/u/29f2

tady je k tomu videopředstavení:

Finally, we're free to move our money. No hidden fees. No headache. - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=98MrmOG05Bs
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: jasna chyba na strane BSP... to ma Toman za to, ze obchazi stavovske predpisy :)
    FLAD
    FLAD --- ---
    Zkusenost z Raiffky:
    Pokud u nich mate kreditku, ale ne bezny ucet, tak vam na kreditku nefunguje ani elektronicke bankovnictvi, ani mobilni aplikace :)
    KOPAKA
    KOPAKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Myslím, že to usnesení to vysvětlilo celkem jasně. To že si toho ostatní soudci "nevšimli" není argumentem pro to, proč by takto udělená plná moc měla být v pořádku
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: no pry je to problematicke "několika soudcům se nelíbí to, že plná moc s advokátem byla uzavřena přes prostředníka, toť vše. Jiní s tím problém nemají."
    KOPAKA
    KOPAKA --- ---
    ADAMM: Jedná se opravdu o chybu BSP. I mistr tesař se někdy utne :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: dva právníci = tři právní názory :-D Selským rozumem mi to jako šikana přijde, ale soudy obvykle selský rozum neaplikují :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam