• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Já se Zunem měla jinou vtipnou historku. Když jsem žádala o platební kartu, byla tam možnost nevyplnit PIN a nechat si nějaký vygenerovat, že mi přijde poštou. Poštou nepřišel, když jsem chtěla kartu asi po půl roce použít, bylo mi řečeno, že bez něj zažádat nelze (fakt to šlo). A že si buď můžu nechat vyjet aktuální PIN za 120 korun nebo si zdarma nechat poslat novou kartu s mnou zvoleným PINem. Podobný geniální postup :)
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    tak nakupovani na google s fio kartou uz funguje.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Ach jo, to už si snad citibank dělá ze mě prdel :(
    30.8. Mě dal kurýr kartu, odvez si podepsaný papíry.
    Teď sem tam po třetí volal a pořád jak kafemlejnek: litujem, nevíme, nemůžem, čekejte!!
    Fakt mám sto chutí se na tu slavnou citilife kreditku vys... a zavolat jim ještě jednou, ať si jí strčej do prd...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    Jasne ale porad to jde "ojebat" slozitou a drahou cestou. a misto toho aby kdyz jim to vylozene reknu nekdo tam rekl "OK tento si toho vsiml, tak mu to povolte", tak zazni udelejte to tak aby to bylo pro nas drahe...

Ale uz neresim uz to je DRAZE zprocesovane jak jsem tu psal...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: asi se proces v mezičase změnil :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Oni dokonce s tím snad počítají...

KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    mají proces. Dokonce v IB byla informace, že zvýšení mohu provést až po 3 měsících. Ale v telefonu mi LHALI, že již půl roku to jde až po 6 měsících...

Je to strašně směšné. Jako ta částka z pohledu mého příjmu je směšná a tak celé to zhavaruje na nesmyslné lhůtě, která jde jednoduše obejít. K čemu tam je? Já již po měsíci věděl že ten způsob se mi líbí, a že ho chci zachovat, ale řekl jsem si že 3 měsíce je tak akorát abych se v tom ujistil. Ale 6 je prostě nesmysl...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: v mBank byl tenhle postup také celkem dlouho. Zkrátka nemají proces na zvýšení limitu. V GE a Citi s tím asi problém nemají (odzkoušeno osobně).

Jinak třeba Axa mi k mým třem účtům zasílala vždy papírové výpisy ke každému z nich zvlášť (stejně jako jejich výpověď) do jedné obálky se další dva listy A4 asi nevešly a vytisknout to na jeden také neuměli :-D Takže raději každá zásilka o 2x 9,50 Kč a dvě obálky dražší.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak mi volala paní, která to se mnou celé chtěla probrat...

Dobrali jsme se k tomu, že tu kreditku mám zavřít a obratem otevřít novou a že mi to schválí... Takže místo aby tam někdo z 20 000 udělal 50 000. Tak raději to zruší, pošlou mi poštou nějaké papíry, zneplatní kartu a vydají mi na své náklady novou kartu, nové papíry poštou.

Dává to tu někomu smysl?

Paní jsem řekl že to takto má poslat výše jako feedback. Doufám že to udělá... :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mě pěkně nakrkli v ZUNO :)

V IB na mě svítí, že zvýšit limit na kreditce si mohu po 3 měsících. Tak tak učiním. Dojde mi jen strohá zpráva že mi nebylo vyhověno - důvod neupřesněn. Když se na něho zeptám, tak čekám X dní aby mi napsali že limit pro zvýšení limitu je 6 měsíců. Tak juknu do IB a je to tam u té kreditky trochu přeházené... Asi to udělali v tichosti...

No není nad to si nasrat co nejvíce lidí...
    S474N
    S474N --- ---
    PATRIKCHRZ: dovolim si nesouhlasit, protoze uz se mi stalo, ze jsem pred sebou valil treba 100 tisic. Samozrejme se to vrstvilo dalsima a dalsima nakupama a ty puvodni jsem vzdy zaplatil ke konci obdobi. Na druhou stranu, asi by se mel dotycny vyjadrit, kolik ten kontokorent potrebuje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Ja mam kreditku prave u ZUNO takze jsem myslel ze prevod penez je standard. :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Ono ne na vše se dá kreditka použít.
    Kreditka je dobrá na překlenutí opravdu velmi krátkodobého (v řádu dní) nedostatu hotovosti. Navíc ne vše se dá platit kartou, někde to jinak než hotově nejde.
    Nevýhodou kreditky jsou vyšší úrokové sazby než u kontokorentu, navíc dostat se k hotovosti (výběr z bankomatu) je ještě o hodně dražší (i když se najdou výjimky - jako třeba Zuno, kde jde získat peníze z kreditky převodem na účet a to bez poplatku).
    Zase kontokorent je úročen ihned, kreditka jen když se nezvládne včas splatit v bezúročném období.

Zase kontokorent u většiny bank stojí peníze i při nevyužívání, získat kreditku bez poplatku je menší problém.

Osobně dávám přednost vytvoření rezervy, mimo jiné díky úspoře na poplatcích co jsou spojeny s provozem účtu u velkých bank není problém si vytvořit dostatečnou rezervu během dvou, tří let. Případně neutrácet za blbosti. Protože pokud nemáte kam sáhnout (např. rodiče), může vám kreditka v ten nejméně vhodný okamžik celkem zlomit vaz.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SARRI: Co misto kontokorentu kreditku? :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOMUHLE říkám bank polski!
    Bavorské (placené) dálnice, polská (nefunkční) webová banka a slovenská (neznámá) automobilka | ehl.blog.ihned.cz -
    http://ehl.blog.ihned.cz/...ne-dalnice-polska-nefunkcni-webova-banka-a-slovenska-neznama-automobilka
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    SARRI: A co se vysrat na flexikredit a naučit se používat kreditní kartu a bezúročné období?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PISTA1: Citina je tragická co se týče kasťáku...ale jinak je podle mě citilife nejlepší kreditka na trhu co do odměn.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: klikni na detaily účtu, tam odsud to jde bez problémů i na tabletech
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Po dlouhé době jsem potřeboval něco v IB Air Bank. Hrůza. Ono z toho nejde ani zkopírovat číslo vlastního účtu :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Ještě bych dodal, že díky tomu, že některou kreditkou se dá občas platit některé stálé služby (třeba známý případ Citi, kterou se dá platit SIPO - telefony, internet, elektřina...), tak se můžeš bez kontokorentu obejít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam