• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pak je tu varianta se s Polákem domluvit na platbě v € a poslat to zdarma z mBank nebo (lepším kurzem) přes Europlatba.cz
    Další varianta je poslat peníze v hotovosti cenným psaním. I s pojištěním a speciální plastovou bezpečnostní obálkou by to mělo stát lehce přes stovku. Rozhodně ale pojistit! Dříve jsem takto platil do Německa a asi 5 zásilek se mi ztratilo. Naštěstí Česká pošta bez problémů platí náhrady. Pojistka stojí 3 Kč za každých 1000 Kč udané hodnoty, takže zaokrouhlit na tisicovky :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    YMLADRIS: napiš do polskyho auditka. každy tam má polský účet (já bohužel firemní) - čili ty převedeš kč jemu a on ti to zaplatí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Za 100 Kč ti převod do Polska udělá devizovka Fortissimo (devizy.cz). Chce ale další 4 € za uzavření smlouvy. Kdyžtak smlouvu mám a můžu to zprostředkovat
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NINE_OF_NINE: toz to taky vypada hodne dobre diky
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    YMLADRIS: Do Polska nejele vychazela slozenka:
    Poštovní poukázka Z/A | Česká pošta
    http://www.ceskaposta.cz/cz/sluzby/penezni-sluzby/zahranici/postovni-poukazka-z-a-id260/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NELDE: no vidis!

NELDE: ok dik dobry napad
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zkus se poptat ADAMMa, tuším míval konto v Polsku
    NELDE
    NELDE --- ---
    Podle http://www.unicreditbank.cz/web/sazebnik/obcane/zahranicni-platebni-styk
    0,9 %, min. 250 Kč, max. 1 500 Kč
    a pokud je to OUR (platíš všechny poplatky), tak +800!

Europlatba by byla za 250,-

Do toho bych nešel.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: (a mezitim jsem zjistila ze amazon.com "tento produkt k vam nelze dorucit" a amazon.de uz chce 120E). 300kc neni problem, jen jsem si chtela overit zda to nebude nejake obrovske
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NELDE: nejde inu polsko

ok diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    YMLADRIS: A nejde platit kartou místo převodu? Tipuji, že to bude kolem 300 (není to Eurozóna).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    muzu mit prosim lamersky dotaz? v polskem eshopu mi to reklo ze mam zaplatit na

Nr konta bankowego:PL 18 1140 2017 0000 4602 0847 1916
    SWIFT:BREX PL PW MUL

nevi nekdo treba jednoduse z hlavy, kolik tak zhruba nase banky (konkretne UCB) uctuje za takovyto prevod? Staci radove - chci koupit nositko za 1800Kc ktere je asi o petistovku levnejsi nez v USA ale zas nevim zda se nedoplatim na poplatku, zda teda neni lepsi amazon a karta ;-)

Pripadne moc hezky dekuji. Nemam energii to hledat
    FLAD
    FLAD --- ---
    DARUMA: Fio, ale ceny jsou srovnatelny s tema, co tu bezely v diskusi nize ohledne dolaru...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Nejméně bude tratit, když si najde devizovku, která má účet u obou bank a vždy jí dolary z jedné banky prodá a do druhé nakoupí, ztráta na kurzu bude pár haléřů na 1 $, vyjde to výhodněji, než poplatky bankám.
    A co vybrat USD v hotovosti a zase je hotově vložit v jiné bance? Nevyšlo by to také lépe?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevíte jestli ještě někdo kromě Raiffeisenbank nabízí účet v librách? Díky.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: to je právě to, ale když on to prostě "chce takhle", a já bych rád vymyslel, kde by trratil nejméně
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Investovat pravidelně malé dolary v ČR? To na konverzi bude děsně tratit.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    PATRIKCHRZ: UCB

FLAD: bohužel ne, pán má nějaké dolary a mermomocí je chce opět v dolarech investovat... že za to zaplatí stejné prachy na poplatcích mu začalo vadit až teď
    FLAD
    FLAD --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Nestacilo by mu to v EUR misto dolarech?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Do jaké banky ty peníze posílá? Hodně bank si při převodu v rámci banky účtuje nižší poplatky, třeba jako za korunové platby.

Jak už bylo uvedeno, u takhle malé částky může vyjít výhodněji poslat částku v korunách, ale zase nebude předem vědět kolik má poslat.

Nemůže více plateb spojit do jedné? Co vklad hotovosti (USD) na přepážce cílové banky?
    Šlo by využít devizovky, některé mají účty u více českých bank (a tím pádem i převody mezi nimy zdarma), teoreticky by to šlo nastavit i "na automatiku" - devizovka by si v pravidelných intervalech strhávala platby inkasem z korunového účtu a posílala je v dolarech na cílový
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam