• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SARKALINA: s těma pětistovkama je celkem problém, nikdo je nechce, dokonce i některé obchody a hotely v zemích, kde se platí eurem, je odmítají. Známej s tím měl problém, jako muzikanta ho vypláceli v hotovosti a vždy se mu snažili nacpat pětiseteurovky, tak si to pak nechal dát do smlouvy, že nejvyšší bankovky, které dostane budou 100 eurovky, jinak 10 % navíc. No, najednou drobné byly :).

Vidím dvě možnosti - směnit v dobré směnárně - v Praze doporučím Araby v Politických vězňů, Opletalově a v Jindřišské, případně Alfa Prague v Pánské pasáži a opět nakoupit zpět. Nebo se rovnou domluvit na rozměnění za nějaký bakšiš.

Vairanta 2 - máš-li devizový účet, tak vložit a opět vybrat. Záleží na bance, některé mají do určité hodnoty zdarma, jiné vklad nebo výběr (nebo obojí) za poplatek. Třeba FIO má 0,5 % z částky, minimálně 3, maximálně 10 EUR.
    Pokud na to nespěcháš, tak možná by to šlo řešit přes spořicí účet/krátkodobý termínovaný vklad v Evropsko-ruské bance, ta má vklady a výběry valut bez poplatku.

Varianta 3- směnit při nejblitším výletu do Německa/Rakouska či dalších zemí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SARKALINA: Bezplatně a banka? Napadá mě jedině to směnit na koruny a zpět - ve slušné směnárně si vybereš v čem to chceš. Přijde tě to na méně než 1%. Nebo zkus najít směnárnu, kde berou zpět nepoužité valuty (tuším to nabízely banky) - vyber 2000EUR v menších bankovkách a pak je vrať ve větších.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Potrebovala bych rozmenit nekolik 500EUR bankovek, idealne bez poplatku. Nemate tuseni, jestli nejaka banka tuhle sluzbu bezplatne nabizi? RB si uctuje 5% hodnoty, lol.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    náhodou nevíte někdo o nějakém dobrém kurzu na business case? pro banky ideálně. díky za tipy
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo nějaké reálné zkušenosti s "Prepaid iStockphoto MasterCard® (International)" by Payoneer? Dá se s ní normálně platit, převádět na účet další peníze případně spárovat s paypalem?
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VANEK: No vždyť se o to už zajímají i orgány činné...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Pro labužníky, rozhodnutí bankovní rady ČNB o zamítnutí rozkladu MSD proti odebrání licence. Je to 80 stránek úředničtiny, ale najde se pár zajímavých detailů, jak to tam vedli; fakt hardcore.
    https://isir.justice.cz/isir/doc/dokument.PDF?id=9937404
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Nemusíš být úplně sám, ty iOS/Android verze bývají osekané. Třeba u mBank nezadám přes iOS verzi novou šablonu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    NAVARA: for, jako, dobry, jodo, priteli :D a ted tu o ivankovi
    YNZA
    YNZA --- ---
    WERT: by ses mozna divil kolik :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    PATRIKCHRZ: API je výborné především pro majitele e-shopů (pro automatickou fakturaci). A zřejmě nejen kvůli API, ale i díky výhodným cenovým podmínkám, jej využívá stále větší množství drobnějších obchodů. Jen za poslední rok mi několikrát přišel účet u FIO vhod, když jsem v takovýchto obchodech využil možnost okamžité úhrady.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WERT: díky API můžeš napsat lepší verzi jejich bakovnictví - a třeba to mít jako placenou službu pro klienty FIO :)
    WERT
    WERT --- ---
    PATRIKCHRZ: tak vzdyt jo, ja treba web RB prestal pouzivat uplne a pouzival jen tu jejich appku, a konecne me prislo ze to funguje a funguje to rychle, bez zadnyho zdrzovani… Ale to fio to taky nema tak zly, jen by si to zaslouzilo redesign a hlavne nejaky systematicky zjedoduseni :)

Nazvy tech ukonu jsou takovy zavadejici nekdy...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, jsem zvláštní. Mám BlackBerry, takže iOS ani Android aplikace mi nic neříkají. A i když jsem měl Android, tak jsem raději lezl přes prohlížeč, protože mám rád, když IB vypadá vždy stejně, bez ohledu na jakém zařízení se budu přihlašovat.
    Už tak je dost toho, že využívám služeb nějakých 13 bank, ještě abych si u každé z nich zvykal na několik různých IB.
    Ale proti gustu žádný dišputát.
    WERT
    WERT --- ---
    PATRIKCHRZ: tak kolik procent lidi pouziva operu mini :)
    a taky kdo nepouziva iOS nebo Android aplikace? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    WERT: jak se říká, sto lidí, sto chutí. Mně zrovna Air Bank přijde jako přesný příklad toho, jak se to dělat nemá. IB neuvěřitelně "tlusté", z Opery mini se do IB vůbec nepřihlásím.
    WERT
    WERT --- ---
    KERB: prije mi ze air bank … jednoduchy a jednoduse prehledny.

reiffka ma taky dobrou appku… (web hroznej)

fio ma vsechno funkcni, to co potrebujes.… web lepsi nez RB, ale i tak by vsechno zaslouzilo redesign
    ta appka je takova vyslovene krkolomna, uzivatelsky veci jsou tam nektery fakt podivny :)))
    ale je to asi moje profesionalni deformace.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KERB: definuj nejlepší. Mně třeba přijde nejlepší IB od FIO. Velmi jednoduché, funguje mi na historických vykopávkách i na mobilu na Opeře mini. Je tam spoustu různých nastavení (notifikace, na e-mail zdarma), dokonce uvolnili API svého IB, takže kdo umí, může si naprogramovat vlastní aplikaci
    Fio banka nabídla API Bankovnictví pro zpracování přijatých plateb – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...la-api-bankovnictvi-pro-zpracovani-prijatych-plateb/sc-4-a-166202/default.aspx

Někdo ale má raději "fancy" IB typu Air Bank, co sice dost zatěžuje počítač, ale hezky to vypadá.

Mají i aplikace pro Android, Windows Phone a iPhone, ale tyhle jednorázové aplikace mě neberou (navíc aktuálně používám BlackBerry).
    KERB
    KERB --- ---
    ok, jaka banka poskytuje podle vas nejlepsi sluzby v online bankovnictvi? (web, aplikace pro ios, apod...)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    KERB: U KB jsem ucet rusil na cizi pobocce, moc se netvarili a musel jsem se objednat predem na druhy den.
    KERB
    KERB --- ---
    nevite, jestli se da zrusit ucet u KB online, nebo po telefonu, nebo alespon na jakykoliv pobocce? Nebo musim na tu pobocku, kde jsem uzaviral smlouvu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Malý tip - Fortissimo zlevňuje drobné platby
    Fortissimo má bez poplatku platby do Polska, Maďarska a eurozóny - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/...uality/fortissimo-umoznuje-bez-poplatku-platby-do-polska-madarska-a-eurozony/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam