• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    jj

BUNDA:
    Podruhé jsem to už nezkoušel a je mi to jedno :) Takže zatím neřeším :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: tipnu, že ne :-) Ale 100% to nevím. Každopádně zjistíš to snadno dotazem přímo u Air.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    NELLAS:
    nesouvisí to s tím "JEN"?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: blbost. Mám u Air jen spořící a vesele na něj a z něj posílám.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Mně to u Airbank normálně funguje, ale možná to bude i tím, že u nich běžný účet nemám, jen ten spořicí.
    Naopak u Červeného konta u Poštovní spořitelny by to jít nemělo a před 2 roky se mi omylem podařilo uvést číslo Č.k. místo čísla běžného účtu a peníze mi tam normálně připsali.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    me se treba stalo u AIR ze nejde z venku poslat penize primo na sporici i kdyz se tavri ze ma normalni cislo uctu :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Běžné je to jen u překlepu v čísle účtu. Ale může být i chyba na straně banky či nedostatek peněz v okamžiku odesílání. Případně ten přijímací účet je z nějakého důvodu neaktivní. Plus třeba není někdy možné posílat peníze na neběžné účty (třeba na spořící zvenku). ČS je velmi speciální (-; Pokud ten účet běžně přijímá, tak jedině kontaktovat odesílací banku a chtít důvod. Po té co zkontroluješ zda ti třeba nevypadla poslední číslice, či jsi nezvolil špatnou banku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Chtěli vydělat na vracení poplatků. Přišli o miliony - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=801037
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: běžný to určitě není. Ověř číslo účtu u toho odeslání (jestli tam není překlep atd.) a koukni na časy odeslání a navrácení. Zkusil bych to poslat znovu a pak už se jedině obrátit na banku.
    FLAD
    FLAD --- ---
    DYNK: Jo, to ja jen kdyby se s tim nekdo bezne setkaval, jestli to neni nejakej beznej problem.

BUNDA: Ja vidim na ucet odesilatele, tam bylo vse OK. Bud KB -> CS nebo CS -> CS, kdyztak se podivam.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: krom technických důvodů, které zjistí asi jen banka mne napadá pouze klasická výmluva odesílatele (já už to poslal, ale vrátilo se to...). Což se špatně ověřuje, pokud to není kolega a nezaloguje se před tebou a neukáže historii transakcí. I běžné potvrzení o transakci z IB není dostatečným dokladem.

btw z jaké banky to mělo přijít?
    DYNK
    DYNK --- ---
    FLAD: s tou vracenou platbou obvykle odchazi i nejaky info o tom, proc byla cilovym uctem odmitnuta.. to uvidi odesilatel. Tam bych zacal a pak kontaktoval banku, tady to tezko vyresime:)
    FLAD
    FLAD --- ---
    BUNDA: No, to vlastne nevim. Pokud by te napadl jiny duvod, proc muze nedojit vnitrostatni platba, tak mne zajima taky :)

Odeslana platba se vratila na ucet odesilatele. Vim, ze to nebylo z duvodu neexistence uctu (protoze ucet 100% existuje, stejne jako vim, ze je validni a platny) a vim, ze ostatni podobne platby prosly bez problemu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: a jak víš, že nemůže přijímat platby?
    FLAD
    FLAD --- ---
    Nevíte někdo, jak se může stát, že validní existující běžný účet (Česká spořitelna) nemůže přijímat vnitrostátní platby? Účet není ve výpovědi. To je nějaká spořkařská specialita?
    ADAM
    ADAM --- ---
    no, právě.
    ale že někdo měl třeba založenej cizí paypal, ja jim tam eura pošlu, oni je vyberou a pošlou. vlastně když tak nad tím přemýšlím, tak by mohl stačit asi někdo se slovenským paypalem :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: pochybuji. Z českého PayPalu nedostaneš eura na účet, jde z něj zaslat pouze koruny.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nevíte, zda existuje devizovka, které bych mohl poslat peníze v EUR z paypalu (a ona mi to vymění na koruny).

potřebuju z paypalu dostat asi 5000eur, ale směnný kurz paypalu/banky je velmi nevýhodný.
    VANEK
    VANEK --- ---
    DYNK: Aha, dík; to jsem snad i viděl, ale vypadlo mi to (a mrdky mafrácké nejsou schopné přidat k tiskové zprávě nějakou hodnotu). Předpokládám, že spíš měla doma notebook, než že by jí rozvádějící se manžel vlezl do kanclu (čímž se ovšem hodnota zajištění dál oslabí).
    DYNK
    DYNK --- ---
    PISTA1: A prave proto CS zavedla jeste heslo, ktery prijde na mobil.
    DYNK
    DYNK --- ---
    VANEK: To opatreni je pochopitelny z nasledujiciho clanku, kde se domnivaji, ze ten mail nepsala ta zamestnankyne, ale jeji manzel (kterej asi znal heslo)
    Spořitelně unikla data o mzdách, zřejmě za tím je rozvod manažerky - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ech-vyssich-manazeru-fx7-/ekonomika.aspx?c=A140102_212135_ekonomika_vez
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam