• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dvakrát se mi nyní u AIR/BANK stalo, že mi při platbě kartou byla odmítnuta transakce. Prostředků tam je dost i volných, žádný limit nebyl přepálený...

Opakování platby již prošlo. Ale obsluha se vždycky na mě blbě dívá když je na lístečku "Transakce zamítnuta".

Stejně tak potvrzovací SMS při práci s IB chodí diametrálně později než třeba u mBank...

Jsem v tom sám?
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    NELDE: Mno hele ja v RB delal zpravce systemu co primo stou "uzasnou" AS400 spolupracoval datove a jako dodneska se probouzim ze sna ze se ten super OS rozhodne zahodit conections ale ne uplne tka jako na pul ze se ke nemu zase nepripojis ..... proste never more ...
    NELDE
    NELDE --- ---
    JENDAVB: AS400 zas takový peklo není. Jinak mf má/měl hlavně důchoďák

ANDY_WARHOL: KB měla ten mf přebytečný, když implementovala nový systém pro přepážky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Cca dva roky, co se napojila do asociací napřímo a karty už nevydává ČSOB.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano :] ale pak tu mame jeste x dalsich bank co maj trebas jeste AS400 :D to je jeste vetsi peklo ....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENDAVB: nech me hadat, ceska sporitelna ?
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: o te sem mluvil :)
    takze uz neni mainframe v cr v zadne bance ?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: KB už prý odevzdala mainframe do Francie (-;
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    o tom co bezi na pozadi si nedelam iluze... jeste nedavno v nekterych bankach u nas pouzivali mainframe (mozna jeste pouzivaji) a to taky neni zrovna vykrik posledni techniky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: ja nerikam ze tomu neverim, jen sem se doptal abych si to ujasnil, a rikam ze me osobne se to nastesti nestalo....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: tak vem si že je to archaický systém ještě z dob děrných štítků, který asociace drží vší silou a temnými rituály při životě... jedním z těch rituálů je clearing, který ten log co k tomu vzniká (a že je to nechutná prasárna) čistí, deduplikuje, páruje,...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: přesně tak. Frajer na pumpě si nějak nerozuměl s terminálem takže ikdyž jsem měl jeden doklad a 4 další zamítnuté pokusy tak jsem hned doma checknul IB a 5x blokace, Tak jsem volal do banky a taky prej to se nebojte to se nezaúčtuje :-) Strhlo se to 5x no. Takže pak už prej přijďte na pobočku a podejte reklamaci...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VANEK: jak dlouho to je, ja vim ze mam ucet u fio par let, a kdysi to neslo, je to tak 3-4 roky tusim. mozna dele. ale uplne jisty ze to byl ucet od fio nemam, mel sem v te dobe vic uctu a pouzival sem je ruzne, ted uz pouzivam fio vyhradne a aktivni mam uz jen jeden dalsi, ale ten nepouzivam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: a tobe ty ctyry platby pak skutecne strhli ? ja to prave taky zkousel reklamovat jeste jako blokaci a to mi rekli at pockam na zauctovani a strhlo se mi to jen jednou, pote kdyz se to stalo, tak uz sem to neresil a nikdy mi to nestrhli dvakrat... (x krat)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to já jsem kdysi i reklamoval (4 duplicitní platby) tuším u ČS. Taky se tam muselo čekat na zaúčtování a pak na pobočku a reklamace :-( Nicméně po cca 14 dnech tehdy vyřešeno.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CYBERWOLF: nebal bych se, mel sem duplicitni hold nekolikrat a vzdy se to strhlo jen jednou
    VANEK
    VANEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Ve Fiu si můžeš požádat i o zrušení duplicitního holdu :-)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak to je přesně naopak, než bych čekal :) No, tak uvidíme. Díky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CYBERWOLF: tak pak to muzes reklamovat u banky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam