• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: hezký článek :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROTTWEILER: žádný vztah vyžadován není. když jsem v mBank pracoval, občas jsem slýchal smutné příběhy, jak na pobočku přišel pár a bankéř jim musel udělat dle požadavku společný účet, i když by to často zejména slečně nedoporučoval, protože její partner vypadal, že se jen třese na její peníze na společném účtu... ;)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: FIO nebo mBank. U FIO může být teoreticky neomezený počet disponentů k účtu. Oba mají nárok na jednu kartu zdarma (ke každému z účtů, je tedy možné mít jednu k běžnému a jednu ke spořicímu), majitel je ale jen jeden.
    MBank umožňuje spolumajitele (dva rovnocenné), i majitele a disponenta.

Ani s jednou se nespálíš. Mně velmi nevyhovuje nové IB mBank a mám raději sice strohé, ale jednoduché a rychlé IB FIO. Můžete si ale založit obě banky, "osahat" si je a pak se rozhodnout. Výhoda je, že mBank má karty VISA a FIO zase MasterCard. Občas se hodí mít obě karty. Zrovna dnes mi vyšel článek o Kubě - http://www.mesec.cz/clanky/tipy-pro-cestu-na-kubu/ kde jsme měli problém vybrat kartou MasterCard z bankomatu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Podle mého jsou ty společné přístupy na účet spíš pro spolupodnikatele, účetní apod. Proto to není žádnou rodinnou příslušností vázáno.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROTTWEILER: Výslovně říkají, že i rodinný příslušník, takže manželství není nutné ("Sdílet účet můžete např. s rodinným příslušníkem, stačí jej ustanovit jako svého spolumajitele nebo disponenta.") V podmínkách to není vůbec požadováno, takže to může být kdokoli. Z praktického hlediska je to ale vhodné spíše pro společné jmění manželů. Jinak každý ze spolumajitelů má příslušný počet výběrů zdarma.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROTTWEILER: Tj. ne.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MICKEY_MOUSE: ANDY_WARHOL: Díky za tip, jak je to u Fio. Dříve jsem tam měl přístup k firemnímu účtu. Mám tedy přístup do IB, mohu si zřídit účet zcela online?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ADAMM: U toho spolumajitelského účtu není požadován nějaký vztah mezi majiteli? např. manželství?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Kartu uz umi i pres ibankovnictvi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROTTWEILER: mBank má tohle bez problému, jen karta pro disponenta je za 100 Kč. ale je tam i varianta společného účtu (nejsi disponent, ale spolumajitel), tam mají oba karty zdarma.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Hotlajna byla zavedena, ale moc nefunguje.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ROTTWEILER: Ano, mám Fio a ta to umí. Jsem s ní moc spokojený. Jediné, co je potřeba přijmout, že nemá telefonní hotlajnu, takže pokud potřebuješ něco vyřídit, musíš zajít na pobočku. Ale to jsou vesměs pouze situace typu "žádost o novou platební kartu, založení nového účtu apod". Fio má i hodně dobře zpracovanou mobilní aplikaci pro elektronické bankovnictví. A samozřejmě i klasické browserové bakovnictví, to je taky fajn.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROTTWEILER: tusim ze fio by to vsechno mela umet, ale ostatni napisi vic
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Doporučte mi banku, která má vedení účtu zdarma, posílá platebních příkazů zdarma a má možné disponenty (aby každý měl k účtu přístup a měl kartu). Chceme s přítelkyní společný účet. Nemůže to být u Air Bank, Equa Bank, Komerční Banky a ČSOB. Tam máme svoje soukromé účty.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARZA: jestli ti nevadi, ze te to pak bude stat ranec penez, tak tvoje pozadavky asi splnuje. ja utekl jen pro to, ze je to silene drahy, plus zrusili plosne kontokorenty vsem, a ja se ocitl v nepovolenem debetu, pak mi napocitali poplatky za to, coz bylo imho hnusarna. takze takovy prekvapka jako ze ti zmeni sluzbu pod rukou....
    WERT
    WERT --- ---
    ATAN: tak proto se ptam…

(nicmene pokud neprodavas veci za cash, tak to potreba neni… ja byl na pobocce za poslednich 5 let asi 2x)
    ATAN
    ATAN --- ---
    u firemniho uctu klidne i kazdy den.
    WERT
    WERT --- ---
    ARZA: na co pobocku v roce 2014?
    snad jen na ukladani cash penez… a kolikrat rocne to delas? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam