• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Něco jako společný účet tam mají http://www.airbank.cz/cs/bezny-ucet/vice-uctu-v-jednom/ .. ale pro bližší detaily by to chtělo poptat se přímo u nich.

1. příklad - 1 společný účet, 2 karty
    Můžete mít třeba jeden společný účet a neřešit, kdo co zaplatí. Máte každý svou kartu. Spoříte na jeden spořicí účet, ale v něm můžete mít až 10 spořicích obálek (třeba jednu společnou, druhou na novou motorku a třetí na wellness víkend).
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Mám takový pocit, že důchod smí být posílán jen na účet, který vlastníš.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADAMM: Rozhodně tam můžeš mít vícero disponentů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DARUMA: pak to jistě není špatná volba. jen nevím - Air Bank má společný účet? já měl za to, že ne...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jsou z Prahy a pobočku Air bank s bankomatem by měli kousek od baráku. Internetové bankovnictví nepoužívají, ale chtěl bych je to u nové banky naučit. Aplikace do telefonu nehrozí. :-) Doporučil bys tedy tu Air Bank?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Mám tam Kombi konto (převod Axy). Což je běžné a spořící v jednom. Žádné SMS jsem neplatil (a to mají SMS na přihlášení), ale možná je to proto, že nedělám převody pryč (mám tam nějaké peníze na krytí karty na úročeném účtu) a to je vše.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...osobně ale nemám důvod UCB moc věřit. V minulosti měli několik akcí a zajímavých produktů a vždy to bylo jen nalákání klientů a po několika měsících změna.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: IB je zdarma, transakce jsou zdarma, "jen" na SMS se platí :). Ona je i nějaká jiná možnost autorizace, snad nějaký kalkulátor nebo něco takového, ale zkrátka když u U konta autorizuješ přes SMSky, tak je platíš.

Jde se tomu ale vyhnout (nemám vyzkoušeno, jen co jsem četl), když si tam zřídíš spořicí účet, ten má SMSky zadarmo. No a na ten pak navážeš běžný účet, který na tom spořicím bude "parazitovat".
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To by přeci nemohli říkat, že je IB zdarma, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Konto co mám u UCB (transfer Axa) je nemá. Jinak mám zhruba stejné kurzy jako Equa (odzkoušeno na dolaru). To je to U konto tak odlišné?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: pozor ale, že mají zpoplatněné autorizační SMSky. UCB konto je výhodné jen pro opravdu specifické použití (malé a časté výběry v tuzemsku a hlavně v zahraničí; malé proto, že "bezplatné" výběry zabíjí nevýhodným kurzem).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PULKA: zkrátka bez udání důvodu odmítli. Vyplnil jsem, poslal papíry, přišlo zamítavé stanovisko. Co se tak potuluje po diskusních fórech, tak chtějí nějakou vazbu na Německo (bydliště, pracoviště, kontaktní adresu, příjem,..), já nemám nic. Kamaráda taky odmítli

DARUMA: Chtělo by to více informací, např. odkud jsou (jak to budou nebo nebudou mít daleko na pobočku či k bankomatu banky), jak moc jsou zdatní v ovládání internetového bankovnictví, atd.
    Třeba mému tatínkovi jsem zřídil účet u Air Bank, protože má v dosahu MHD pobočku, kde mu v případě potřeby poradí se zadáním příkazu nebo s výběrem z bankomatu (ten je uvnitř i vně pobočky).

Pro jednu diskusi jsem si dělal takový přehled, tak snad se hodí i zde:
    mBank (mSpoření s 3 % p.a., ale jen do 300 000 Kč a kdo ví, jak dlouho to bude fungovat), Wüstenrot (pro zůstatky mezi 30 tisíci a 1,5 milionem 1 % + bonus za fixaci, která jde bez sankce zrušit 0,1 až 0,4 %), Zuno (0,9 %, možná i ten PLUS účet s 1,5 %, ale tam mi celkem vadí to omezení výběrů), Air Bank (1,3 %, pro nové klienty do 250 000, pro staré do 1 milionu), Equa (1,2 % do 1,25 milionu) a Sberbank (1,63 % do 150 000 Kč), ING (1 % do 1 milionu, ale při nízkých zůstatcích nabízejí neveřejný bonus 0,5 % na 3-6 měsíců, lze opakovaně využívat, vždy vše vybrat po skončení akce a počkat na novou akci a pak zase vložit), případně ještě Červené konto od Poštovní spořitelny s 1 % p.a. pro zůstatky mezi 50 tisíci a 0,5 milonem.
    Pokud se nebojí záložen tak MPÚ (1,2 % pro vklady nad 100 000 Kč, úrokový bonus +0,5 na prvních 6 měsíců).

Pak ještě toto: http://www.mesec.cz/aktuality/za-zrizeni-uctu-a-kreditni-karty-u-zuno-az-900-kc/ je tam info i o jiných bankách s programem "member get member". Když budeš chtít nějaké doporučení, pošlu rád :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DARUMA: společný má mBank, ale není to ideální pro časté výběry z bankomatu - to by se jim mohlo docela prodražit. jinak je to asi ok, aktuálně je tam do 300 tisíc i velmi slušný úrok (3%, jen se musí trochu "obejít" systém, ale není to nic těžkého).
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    NELDE: Právě společný.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak teď odstartovala kampaň UCB s výběry zdarma (U konto), ale nevím, jak ostatní služby jsou/nejsou zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DARUMA: A chtějí společný účet nebo každý svůj? Ty společné účty moc bank tuším nenabízí.
    KOC256: Ještě má slušný úrok a výběry zdarma equa. Na těch 10k příjmu ze dvou důchodů asi dosáhnou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: při platbách kartou 2000, 3000, 4000 Kč jsou 1, 2. 3 výběry zdarma.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DARUMA:
    AIR/BANK - pokud maji v dosahu bankomat air... + tam maji i "slusny" sporici ucet
    mBank - pri platbe nad 5000 (?) maji tri vybery z jakehokoliv bankomatu zdarma
    ZUNO (ucet +) - vybery nad 1000 zdarma kdekoliv u nas
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Neporadili byste prosím nějakou novou banku pro mé rodiče? Mají společný účet u České spořitelny, kde platí vysoké poplatky. Na tento účet chodí měsíčně důchod a výplata a valí se něm hotovost v řádu statisíců a platí si důchodové připojištění. Hypotéku nebo půjčku si brát nebudou a používají dvě platební karty. Často vybírají v ČR z bankomatu. Díky za případné tipy.
    PULKA
    PULKA --- ---
    PATRIKCHRZ: Proč se ti tam nepodařilo účet otevřít? Klidně do pošty, ať se poučím, než to budu zkoušet.

Prostě mám část výdělků v eurech placných přes paypal, jezdím za bývalými spolužáky zpět do Francie a je mnohem jednodušší tam platit eurovou kartou než českou, když ti ty eura choděj (a převádět to z EUR to CZK a pak zpět je trochu drahé + taky jim občas potřebuju převést nějaké peníze a oni mně). Plus výhledově předpokládám, že na to dostanu nějaké stipendium.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam