• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: OK, to jsem potřebovala vědět. Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    i u bezneho uctu to jde jen pres vkladomat a k nemu potrebujes kartu... pokud to je jednorazovka a kartu jinak nepotrebujes, tak to res jak pises :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Upřímně, já k tomuto účtu kartu nepotřebuju, takže jsem o ni ani nezkoušela žádat. Budu to potřebovat vložit jednorázově, přinejhorším použiju přítelovo Fio. Jen jsem se chtěla ujistit, že neexistuje nějaká jednodušší možnost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    ke sporicimu nejde karta?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mám spořicí účet u Airbank, nemám k tomu běžný účet. Existuje nějaká možnost, jak vložit peníze v hotovosti na účet, nebo to musím prostě protáhnout jinou bankou a poslat bezhotovostně?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VANEK: zas tak sofistikovane to nepotrebujem, ale diky
    VANEK
    VANEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Fio umožňuje odstupňovat práva - např. pro členstvo jen nahlížení na účet, tuším lze i nějak kombinovat, že jeden člověk může pokyn zadat a druhý musí potvrdit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: ok.asi zvolime druhou moznost, s tim ze uz jsme zvolili jednoho clena pokladnikem, on si ten ucet zalozi a k nemu pridame nejakeho disponenta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: možnosti nejsou žádné. Naše zákony neumožňují založit anonymní účet. Takže jedině založit občanské sdružení - a pak přichází do úvahy z bezplatných účtů jen FIO.
    Varianta 2 je založit účet na někoho konkrétního, tam to ale nese rizika spojená s tou osobou - exekuce, úmrtí,...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mam dotaz. jake jsou moznosti, kdyz bych chtel zalozit ucet pro skupinu lidi, aby ten ucet nebyl osobni nekoho konkretniho. nejlepe u fio, ci banky s podobnymi sluzbami. ta skupina neni firma, ani obcanske sdruzeni. nemusi byt vsichni disponenti.. v podstate delame akce a chceme nekde mit pokladnicku ale nemame zadnou pravni formu...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    V zahraničí vyberete z bankomatů zdarma, ale i za víc než sto korun – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...505-v-zahranici-vyberete-z-bankomatu-zdarma-ale-i-za-vic-nez-sto-korun.html
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: Jojo, už to jede... Asi jenom "chvilkový" výpadek...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: zatím jede...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Že by se v mbank rozhodli ukončit staré webové bankovnictví bez ohlášení? :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: podle webu už by to mělo jít (dřív to bylo tuším od 7 do 20 v pracovní dny).
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/info/ucty/zahranicni-platebni-styk-lhuty-na-vykonani.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: není u mBank možnost odesílání do zahraničí omezena na pracovní dobu? Nechce se mi to dohledávat, ale nějaké časové omezení kdy je možné platby zadávat tam tuším je.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: Pošli to přes Europlatba.cz. Nic lepšího v této kategorii nenajdeš. Pokud si myslíš, že bys to mohl v budoucnu opakovat, udělej si rámcovou smlouvu s Easychange.

Jinak kurzový lístek, euro, deviza-prodej:

MBank: 28,3147 Kč
    Equa: 28,043 Kč
    Europlatba: 27,6970
    Easychange (přes rámcovou smlouvu): 27,5530

Tak si to vynásob 200 Kč. Kromě Equa jsou to všichni schopni převést bez poplatku, ale jak jsem psal, známému se to ráno poslat u mBank nepodařilo.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Potřebuji poslat 200 EUR, je to teda lepší v Equa za 99 Kč než v mBank?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: Důležitá je i částka. Z bank má zdarma SEPA platby mBank a Zuno u PLUS účtu. Obě si to ale "vynahrazují" dost špatným kurzem, zejména mBank má až "prohibitivní". To už u cca 100 eurové vyjde levněji FIO s poplatkem 50 Kč.
    Navíc u mBank pozor, je nutné zadat platbu jako SEPA, ne "ostatní zahraniční", protože to je jinak za 220 Kč. A zrovna včera mi psal kamarád, že se snažil posílat SEPA platbu a nové IB mBank mu zatvrzele nabízelo jen "ostatní zahraniční".

Pak jsou tu devizové společnosti, které umí také platbu poslat zdarma (Fortissimo (devizy.cz), Easychange.cz) a ještě lepším kurzem, než jakákoliv banka. Třeba Easychange má v pracovní době kurz 7 haléřů nad střed. Musíš si ale udělat rámcovou smlouvu. Bez ní to jde na europlatba.cz (rovněž patří Easychange), která má kurzy trochu horší, ale pořád o mnoho lepší, než banky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam