• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZBYNEK:
    jednou to protahnout přes bankomat tusim...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Ahoj, mám novou kretitku od Zuno a nefungujou mi na ní bezkontaktní platby. Přes čip vše funguje, bezkontakt ne. Musí se to nějak speciálně aktivovat nebo jsem dostal špatnej kus?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    TMA: u privátů se dá dost věcí vyjednat; mám zkušenost s privátní bank. u KB i ERSTE (vč. EPB). Není podstatné co to bankovnictví nabízí ale co od toho kdo očekává; kdyžtak pošta.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: hele krome toho prevodu do nemecka sem platil akorat vybery z bankomatu. jinak je vsechno zdarma, a i ty vybery jsou nejaky zdarma, pokud tu kartu nejak pouzivas.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ANDY_WARHOL: Jaky jsou bezny poplatky?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: dokonce to bylo pro me fakt nepochopitelny
    penize cr ucet (krome fio) -> fio - 24 hodin
    penize fio -> vr bank - nemecko, pokud poslano do desiti, byly penize ve 12 v nemecku, pokud do 12, byly penize v nemecku do 16:00 :)
    a stalo me to 2E, jednou sem zkousel express platbu, ktera byla drazsi a prislo to pozdeji nez neexpress :)
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak to stoji za pokus o rychlej transfer :) Dik
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Dík, našla jsem si tam svůj ideál.:-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: ucty u fio ti zalozi na pockani, poslani penez by melo trvat max 24 hodin.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ANDY_WARHOL: Potiz je, ze to je celkem urgent, takze hledam rychly mensi zlo. Vzhledem k poplatkum za prevod bude asi stale mensi zlo to proste zaplatit ceskou kartou. Za tip na Fio diky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: ja bych tyhle dva problemy sloucil. fio ma velmi vyhodne platby do eurozony, tak si u nich nech udelat kc a euro ucet. preved si na kc ucet prachy ze sporky a preposli si na euro ucet ekvivalent toho co si potrebujes poslat a z toho eurouctu si to preposli do zahranici. samozrejme to lze i bez toho euro uctu, ale kdyz je to zadarmo, tak proc jej nemit
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKYRAY: Airbanka
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Prosim, potrebuji poradit. Pobyvam v zahranici a budu mit vyssi jednorazovy vydaj cca 5.5 tisice eur. Cerpat budu z ceskeho uctu vedeneho v Ceske sporitelne. Jaky platebni proces je pro mne nejvyhodnejsi? Klasicka platba kartou nebo prevod penez na zahranicni euro ucet?
    Dalsi vec, tento ceskej ucet budu jeste tento rok rusit, protoze odmitam platit jejich nesmyslne poplatky za nic, nicmene tam mam dost penez a potrebovala bych s nimi nejak dobre nalozit. Kazdopadne to nechci jeste menit na Eura a pockat si rok na lepsi kurz, pokud se teda prognozy vyplni. Poradite nejaky vyhodny ucet, se kterym muzu operovat a je bez poplatku? Nechci terminovany vklad nebo nejake sporeni s podminkama toku penez apod. Potrebuji neco, nejaky nenarocny sporici ucet, kam ty prachy ulozim a budou tam lezet bez nejakych stupidnich mesicnich poplatku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Plaťte chytře. Tyto „kreditky“ vám vrátí peníze – FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/platte-chytre-tyto-kreditky-vam-vrati-penize
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Banka dělá z lidí podvodníky, zjistila studie. Lžou pak více než vězni - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...160027_veda_pka#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    TMA
    TMA --- ---
    Máte někdo zkušenost s takovými těmi "prémiovými" (typ Erste Premier)* nebo "poloprémiovými" (typ "blue")* službami privátního bankovnictví? Přináší to kromě poplatků i nějaké výhody? [Zatím se o všecho starám sám v kombinaci několika bank jsem si našel, co mi vyhovuje, ale je s tím práce to hlídat, i když toho nepotřebuju zase tolik.]

HALVED: Nejsem blbá.:-)

FLAD: Chci ji zejména kvůli placení v e-shopech, domácích i zahraničních. Style card je právě od Reifky, ne? Dají se ukecat k vedení zdarma? Třeba při určitém obratu? Fakt?
    FLAD
    FLAD --- ---
    EDERA: A Style card? Stejne jako o CitiBanky se daj snadno ukecat na odpusteni poplatku. Jinak chces s ni platit v zahranici nebo jenom v Cechach?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HALVED: tak jako mas pravdu, ze k takovemu ucelu kreditka slouzit urcite nema, ale pokud clovek neni blbej, tak ji tak ani nepouziva.
    HALVED
    HALVED --- ---
    EDERA: kreditku nedoporučuju ...radši si odepřu než si kupovat něco na co nemám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam