• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    ADM: a co je potom bezpecny? Kdyz nekdo sfalsuje obcanku a podpisovej vzor, tak je clovek taky nahranej. Da se podle tve teorie zadat transakce nejakym bezpecnym zpusobem?
    ADM
    ADM --- ---
    NAVARA: jasne, ale na to jsem nereagoval. v prohlizeci na mobilu na rozdil od aplikace na mobilu ale potrebujes potvrzovat smskou stejne jako kdyz transakci provadis na PC a potvrzujes kodem z sms mobilu (a uz tady netvrdim ze smskou na ten stejny mobil, ale rozdil tam je).

treba ma 2 mobily a chce do bankovnictvi pres mobilni prohlizec, coz v takovem pripade bude vzdy bezpecnejsi nez pres mobilni aplikaci
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADM: je to mimo

prohlížeč na mobilu je aplikace jako každá jiná a může být stejným způsobem napadena - "že se do IB nedostanu na prohlížeči v mobilu" - narozdíl od aplikace malé lokální banky, bude hack na takový prohlížeč již existovat
    ADM
    ADM --- ---
    AILAS: vubec to neni mimo, mimo je tvuj argument jak to ma banka udelany u sebe, to je jen jejich problem, uzivatel resi pouze bezpecnost sveho zpusobu interakce s bankou. pokud mam aplikaci bezici na neduveryhodnem OS (a myslim tim android, windows, iphone apod.) nelze z principu zajistit 100% bezpecnost te aplikace bez pouziti externiho kanalu kterym te banka informuje o transakci kterou hodlas zadat. kdyz ti tu aplikaci nekdo hackne, jakkoli slozite to zatim je, a provede za tebe nejakou transakci tak pak bankce neprokazes zes to neprovedl ty
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DOBYTEK: nepíšou jaká banka, takže těžko říct
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Jak je tohle možné? Copak přihlášení do IB nevyžaduje potvrzovací sms nebo potvrzeni přes token?
    AILAS
    AILAS --- ---
    PATRIKCHRZ: "Aplikaci nechci" je úplně mimo z mnoha důvodů a korunu jsi tomu dal že chceš používat browser.. Spíš bych se obával o platformu a OS než o samotnou bankovní mobilní aplikaci. Když totiž nevěříš aplikaci, nevěříš bance. A tam je mnoho, světe div se, aplikací a po různu pospojovaných nehledě na všechny operátory a administrátory a dalších asi milion bezpečnostních rizik. Mobilní aplikace bych řekl že je to poslední. Navíc je to jediné místo kde bezpečnost může ovlivnit sám uživatel.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Na androidu není s prohlížečem problém, vyzkoušeno když jsem neměl aktivovanou aplikaci :) Browser je taky aplikace, takže...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PATRIKCHRZ: AirBank jede v mobilním prohlížeči (Firefox) úplně v pohodě.
    U FIO mě štve, že musím pomocí SMS potvrzovat i převody mezi vlastními účty :-/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AILAS: u AirBank mi vadí, že se do IB nedostanu na prohlížeči v mobilu (aplikaci nechci, za prvé mám BlackBerry a za druhé považuji aplikace za potenciální bezpečnostní riziko, člověk nikdy neví, co ta aplikace vlastně provádí).
    Já za nejlepší považuji FIO, i když teď připravují nové IB a tam nejspíše budu mít s přístupem přes mobil rovněž problém. Nechápu, co je to za módu, že banky musí jít směrem "tlustých" bankovnictví i když Air je v tomto už celkem extrém.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: No nevim ze by mi to nekde tak svitilo do oci. Mbank sice posilala maily ale nesvitilo mi to tam porad.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: a liší se to moc od ostatních? u ČSOB mi taky dole svíti předschválené limity - snad jedině FIO to nemělo (a to jen nejspíš protože jsem tam tak dlouho, že jsem nepodepsal potřebné souhlasy pro automatické skórování :o)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AILAS:
    Na AIRu mě sere že mi tam pořád vnucují půjčku, kterou prostě využít nechci. Chápu že tio je ten jejich business ale prostě mě to nezajímá...
    AILAS
    AILAS --- ---
    Co se týká internetového bankovnictví tak nejvíce jsem spokojený s AirBank. Snad jediné se neodhlásí ihned při přepnutí do jiné aplikace takže se dá i používat. Jinak jsem měl ještě CSOB a mám i KB. Spořku jsem viděl a žádná hitparáda to taky nebyla.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Už jsem tam dlouho nebyl, ale troufám si nesouhlasit, zatímco mBank užívá polskou logiku, UCB byl chaos.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Ale uživatelské číslo je totožné s číslem účtu před lomítkem. A ještě si můžu vybrat, jestli tam zadám číslo normálního účtu nebo spořáku.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: tak já (respektive žena) se hlásila uživatelským číslem, ne číslem účtu. tak možná taky máme nějaké jiné "IB"? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Vidíš, a mně to logování s SMS kódem dává (možná falešnej) pocit větší bezpečnosti. A líbí se mi přihlašování podle čísla účtu a ne podle uživatelského čísla. S přehledností mám problém rozhodně menší než s "novým" IB mBank. To mi k srdci rozhodně nepřirostlo.:-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: hnusný, nepřehledný. nehledě na to, že logování s sms kódem mě fakt sralo.

jinak s Unicreditem úplně strašné zkušenosti, měli jsme u nich hypotéku a po refinancování se děly věci:
    1) nedali na katastr o refinancování vědět a nám neřekli, že to musíme udělat sami (výmaz)
    2) rušili jsme termiňák a pojištění k té hypotéce - a nějak na to "zapomněli", takže když se měsíc nic nedělo, tak jsme to museli znova urgovat
    3) peníze ze zrušeného termiňáku přistály na účtu, který nebyl vidět v IB
    4) když jsme jim (po x-té) napsali, že to furt není, tak se to v IB objevilo - ale peníze nešly přeposlat

no prostě fakt tragédi. o pobočkách, kde když něco spěchalo, tak řekli "no my na to nemáme čas, přijďte příští týden", ani nemluvě. never more.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM:
    NELDE: A co Vám na tom IB od Unicreditu přijde tak pekelnýho? Mám tam expres konto, IB k tomu používám a nestěžuju si. Ale není to teda můj primární účet, to je zas pravda, takže i to IB využívám míň.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam