• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AILAS: u AirBank mi vadí, že se do IB nedostanu na prohlížeči v mobilu (aplikaci nechci, za prvé mám BlackBerry a za druhé považuji aplikace za potenciální bezpečnostní riziko, člověk nikdy neví, co ta aplikace vlastně provádí).
    Já za nejlepší považuji FIO, i když teď připravují nové IB a tam nejspíše budu mít s přístupem přes mobil rovněž problém. Nechápu, co je to za módu, že banky musí jít směrem "tlustých" bankovnictví i když Air je v tomto už celkem extrém.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AILAS:
    Na AIRu mě sere že mi tam pořád vnucují půjčku, kterou prostě využít nechci. Chápu že tio je ten jejich business ale prostě mě to nezajímá...
    AILAS
    AILAS --- ---
    Co se týká internetového bankovnictví tak nejvíce jsem spokojený s AirBank. Snad jediné se neodhlásí ihned při přepnutí do jiné aplikace takže se dá i používat. Jinak jsem měl ještě CSOB a mám i KB. Spořku jsem viděl a žádná hitparáda to taky nebyla.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Už jsem tam dlouho nebyl, ale troufám si nesouhlasit, zatímco mBank užívá polskou logiku, UCB byl chaos.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Ale uživatelské číslo je totožné s číslem účtu před lomítkem. A ještě si můžu vybrat, jestli tam zadám číslo normálního účtu nebo spořáku.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: tak já (respektive žena) se hlásila uživatelským číslem, ne číslem účtu. tak možná taky máme nějaké jiné "IB"? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Vidíš, a mně to logování s SMS kódem dává (možná falešnej) pocit větší bezpečnosti. A líbí se mi přihlašování podle čísla účtu a ne podle uživatelského čísla. S přehledností mám problém rozhodně menší než s "novým" IB mBank. To mi k srdci rozhodně nepřirostlo.:-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: hnusný, nepřehledný. nehledě na to, že logování s sms kódem mě fakt sralo.

jinak s Unicreditem úplně strašné zkušenosti, měli jsme u nich hypotéku a po refinancování se děly věci:
    1) nedali na katastr o refinancování vědět a nám neřekli, že to musíme udělat sami (výmaz)
    2) rušili jsme termiňák a pojištění k té hypotéce - a nějak na to "zapomněli", takže když se měsíc nic nedělo, tak jsme to museli znova urgovat
    3) peníze ze zrušeného termiňáku přistály na účtu, který nebyl vidět v IB
    4) když jsme jim (po x-té) napsali, že to furt není, tak se to v IB objevilo - ale peníze nešly přeposlat

no prostě fakt tragédi. o pobočkách, kde když něco spěchalo, tak řekli "no my na to nemáme čas, přijďte příští týden", ani nemluvě. never more.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM:
    NELDE: A co Vám na tom IB od Unicreditu přijde tak pekelnýho? Mám tam expres konto, IB k tomu používám a nestěžuju si. Ale není to teda můj primární účet, to je zas pravda, takže i to IB využívám míň.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOC256: pro me je to problem. Nechci u sebe nosit vetsi obnos penez, takze preferuji vybirat kdyz musim no :) A do Karoliny to mam krapet dale :-D (ti myslim i v ove, ne z prahy :-D ). Ale ten napad s tou equou mi prijde docela dobry. Na Air Bance si budu porad drzet sporici ucty, a povysim ji na spolecny ucet, takze kartu porad budu mit, ale equ budu pouzivat na placeni a vybery.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Btw. vůbec jsem si nevšiml, že LBBW se konečně povedlo prodat českou pobočku! Před pěti lety tam dělala moje tehdejší přítelkyně a už tehdy všichni pořád čekali, jestli se to povede někomu střelit a furt nic - až teď konečně ... do Ruska ;)

Česká LBBW se mění na Expobank CZ, zaměření na bohatší klienty zůstává - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/...eska-lbbw-se-meni-na-expobank-cz-zamereni-na-bohatsi-klienty-zustava-1128434
    HALVED
    HALVED --- ---
    Nejlevnější půjčku pořídíte u Air Bank a mBank, ukázal test bank - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/...-uveru-9-kolo-mezirocni-srovnani-fn3-/uver.aspx?c=A141211_160339_uver_zuk
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DWAY:
    ja vyberu tak jednou za dva az tri mesice kdyz se protahuji karolinou... jinak ani ne :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DWAY: unicredit naprostá katastrofa, jak IB, tak jejich přístup k zákazníkovi. kdybych neměl moc práce, tak bych už jim udělal trochu mediálního peklíčka, protože to, co nám předvedli, to jsem teda nežral. (a ještě to neskončilo)

jinak Equa účet je zdarma při třech libovolných platbách kartou. osobně bych šel do Equa účtu jako hlavního a Air bank jako záložního.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: IB od Unicreditu mi tedy přišel hrozný.
    DWAY
    DWAY --- ---
    mno je dost mozne ze to tak dopadne. Jeste mi nekdo doporucoval unicredit, ale moc se mi nelibi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Furt můžeš pomocí equa i platit v obchodech nebo to holt posílat zpět (to byl můj původní plán - úterý tam, čtvrtek zpět). Jenže, abys ty výběry užil, tak tam taky musíš mít z čeho(-;
    Plus je výhoda v případě ztráty jedné z karet - nevytáhnou ti všechno.
    DWAY
    DWAY --- ---
    NELDE: ja prave tolik nevybiram. Platim kartou temer vsecko, takze mesicne mam vyber od par stovek do par tisic. Tudiz bych tam musel mit spise hlavni ucet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: 10 000,-
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Tak to udělej jako já - každý týden si posílám nějaké peníze do Equa a využívám jejich výběry zdarma. Zůstane ti Airbank jak ji máš rád a získáš výběry zdarma (libovolný počet - optimální pro malé výběry, když potřebuješ - třeba i drobné). Většinou člověk vybírá plus minus stejnou částku - ta Equa má podmínku 12000 měsíčně jako příjem, což člověk asi vybere (pokud ne, tak tam má rezervu na jiný měsíc).
    Equa nabízí i volbu IB čísla, takže si nemusíš nic nového pamatovat (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...jinak prý FIO má dobrou tu aplikaci. Na druhou stranu, já těm aplikacím moc nevěřím ( http://finexpert.e15.cz/fio-banka-a-phishing-v-praxi-aktualni-zkusenost ), raději lezu do IBčka přes Operu mini. Což s aktuálním IB FIO jde bez problémů, ale připravuje se nové, jak to bude fungovat tam nevím, v aktuální verzi mi to nejde (nedaří se mi odeslat platbu)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EIFF:
    Bezplatný účet nabízí FIO (10 výběrů z vlastního bankomatu a za každé utracené 4000 Kč jeden výběr z cizího, výběry lze "spořit" a použít v jiném měsíci), Equa (při splnění podmínek, obratu, zůstatku nebo plateb kartou, výběry ze všech bankomatů zdarma), GE (při splnění podmínek - obrat 7000 Kč na účtu, lze vyrábět i uměle), Air Bank (výběry z vlastního bankomatu zdarma, nebo u Velkého tarifu za 100 kč měsíčně ze všech), Poštovní spořitelna (on-line konto je při průměrném zůstatku vedeno zdarma, zdarma převody a výběry z bankomatů ČSOB - a výhoda, při přechodu od ČSOB si můžeš ponechat číslo účtu), ZUNO (PLUS účet, zdarma při obratu 3000 Kč na kartě, výběry ze všech bankomatů zdarma).

Co se týče kvality aplikace Android ale neporadím, používám BlackBerry. Jestli jsi ale jinak spokojen s ČSOB, tak přejdi k té Poštovně k tomu on-line kontu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam