• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    mam dotaz : manzel je američan zijici v CR. Od pristiho roku mu bude z USA pravidelne kazdy mesic chodit urcita castka z tamniho socilaniho zabezpeceni. Musi si kvuli tomu zalozit učet v bance, vedeny na jeho jmeno (ted mame spolecny na moje jmmeno).
    Mate nekdo prehled, u ktere banky je to nejvyhodnejsi, jake jsou poplatky, jak to vubec funguje? Diky

VANEK
    VANEK --- ---
    Toto je zajímavé. (TLDR: slovenský krajský soud nařídil VÚB nahradit škodu hrubě nedbalé oběti kombinace phishingu/malwaru se sociálním inženýrstvím, i když asi hlavně proto, že tomu nerozuměl.)
    Zodpovedá za phishingom ukradnuté peniaze banka alebo klient? « MicroBlog Priateľov EISi
    http://blog.eisionline.org/...3/09/20/zodpoveda-za-pshishingom-ukradnute-peniaze-banka-alebo-klient/
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Proč bych měl zablokovat? Peníze bankomat vtáhl a mohl fungovat dále. Podvod byl v tom, že nikde nebyl záznam, že jich vtáhl méně, banka vrátila celou částku.
    NAVARA: Následující klient si je v klidu vezme a tím to zprovozní (-; Jestli je vrátí nebo ne už je na něm. Navíc dost bankomatů se začne ozývat, takže to nebude trvat ani pět minut. Zkus to.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NAVARA: Peníze samozřejmě neukradneš, ale odevzdáš na nejbližší policejní stanici.
    HALVED
    HALVED --- ---
    V roce 2015 otevřeme pobočky i v některých okresních městech | Air Bank
    https://www.airbank.cz/...bank/novinky/v-roce-2015-otevreme-pobocky-i-v-nekterych-okresnich-mestech/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PISTA1: návod ke krádeži nemůže být ofiko řešení problému s "nefunkčním" bankomatem ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NAVARA: A jak dlouho podle tebe vydržej peníze čouhající z bankomatu, než je někdo vezme?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PISTA1: Protože tam budou čumět peníze a nepůjde použít, dokud si je někdo - kdokoli - nevezme. Prostě nepřijme další platební kartu, dokud bude vydávat peníze.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NAVARA: Proč by si měl zablokovat bankomat?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: to mi přijde jako pakárna - takhle výběrem 100Kč zablokuješ bankomat na zbytek týdne, než tam přijede servisák (nebo to někdo šlohne)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CMLKA: taky drzim palce a dej pak vedet, jak to dopadlo...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    tak hodně štěstí :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    STARDAY: jj zkousim...uz mi napsali, ze to zadali
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CMLKA: hele zkus to reklamovat u banky. treba zajely dovnitr. za to nic nedas..
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Já tam kdysi nechal 10, tak jsem informován, co se dá a nedá dělat (-;
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: jasny, uz jsem to taky zjistila, zadala jsem, ale zaroven splakala nad svoji blbosti, no ja vedela, ze s emi to jednou stane :)) ale zase stanou se horsi veci, jak rikam,vybirala jsem jen tisicovku, takze mohlo to dopadnout hur...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Před lety prý bylo možné šidit (nebo to možná byla urban legend) bankomaty následujícím způsobem - vybralo se tolik peněz, aby to bylo více bankovek. Pak jste prostřední bankovky vytáhli a nechali krajní vjet dovnitř. Následně reklamace a vrácení celé částky na účet. Proto zavedly banky opatření, že peníze už nevjíždí dovnitř. Jedině pokud někdo ty peníze najde a vrátí bance, tak ona je schopna na základě reklamace (tu pro jistotu podej) ty peníze vrátit. U ATM v obchoďáku je to stejné jako v metru - spousty lidí chodí okolo - nedohledáš, kdo to sebral a poctivec je málo málo málo málo pravděpodobný.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: byl to prenosnej bankomant v nakupaku...no nic, nastesti jsem vyjimecne vybirala pouze litr
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Zacal bych bankou a kamerovym zaznamem. Oni ti reknou ze ti ho neukazou a pak te snad i dale nasmerujou...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    aha, ja predpokladala, ze to zajelo dovnitr ach jo:((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam