• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Proč bych měl zablokovat? Peníze bankomat vtáhl a mohl fungovat dále. Podvod byl v tom, že nikde nebyl záznam, že jich vtáhl méně, banka vrátila celou částku.
    NAVARA: Následující klient si je v klidu vezme a tím to zprovozní (-; Jestli je vrátí nebo ne už je na něm. Navíc dost bankomatů se začne ozývat, takže to nebude trvat ani pět minut. Zkus to.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NAVARA: Proč by si měl zablokovat bankomat?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: to mi přijde jako pakárna - takhle výběrem 100Kč zablokuješ bankomat na zbytek týdne, než tam přijede servisák (nebo to někdo šlohne)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CMLKA: taky drzim palce a dej pak vedet, jak to dopadlo...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    tak hodně štěstí :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    STARDAY: jj zkousim...uz mi napsali, ze to zadali
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CMLKA: hele zkus to reklamovat u banky. treba zajely dovnitr. za to nic nedas..
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Já tam kdysi nechal 10, tak jsem informován, co se dá a nedá dělat (-;
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: jasny, uz jsem to taky zjistila, zadala jsem, ale zaroven splakala nad svoji blbosti, no ja vedela, ze s emi to jednou stane :)) ale zase stanou se horsi veci, jak rikam,vybirala jsem jen tisicovku, takze mohlo to dopadnout hur...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Před lety prý bylo možné šidit (nebo to možná byla urban legend) bankomaty následujícím způsobem - vybralo se tolik peněz, aby to bylo více bankovek. Pak jste prostřední bankovky vytáhli a nechali krajní vjet dovnitř. Následně reklamace a vrácení celé částky na účet. Proto zavedly banky opatření, že peníze už nevjíždí dovnitř. Jedině pokud někdo ty peníze najde a vrátí bance, tak ona je schopna na základě reklamace (tu pro jistotu podej) ty peníze vrátit. U ATM v obchoďáku je to stejné jako v metru - spousty lidí chodí okolo - nedohledáš, kdo to sebral a poctivec je málo málo málo málo pravděpodobný.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: byl to prenosnej bankomant v nakupaku...no nic, nastesti jsem vyjimecne vybirala pouze litr
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Zacal bych bankou a kamerovym zaznamem. Oni ti reknou ze ti ho neukazou a pak te snad i dale nasmerujou...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    aha, ja predpokladala, ze to zajelo dovnitr ach jo:((
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Kdysi se mi to povedlo také. Dokonce jsem se vrátil, ale už tam nebyly. Tak jsem psal bance (za zkoušku to stojí). Nicméně od jisté doby bankomat peníze nevtahuje, ale nechává na pospas kolemjdoucím. Teoreticky by měl být k dispozici záznam kamer, nicméně je málo pravděpodobné, že to někam odnesl. Pokud to bylo na pobočce , tak nějaká šance je.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Přičemž ze zákona by se měly odevzdávat na obci, neb banka už s nimi nemá nic společného, ale je v tom hrozný bordel; někdo je nosí na policii, kde o tom taky houby vědí, ale pro jistotu bych se optal všude.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CMLKA: Občas ty peníze někdo vrátí (fakt!); řešit s bankou.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ach jo, jak jsem si vzdycky rikala, ze mne se to urcite jednou stane, tak se mi samozrejme stalo, ze jsem si "vyzvedla" penize z bankomatu a ty jsem tam nechala. Byl to bankomat KB, nejaky zkusenosti s tim, jestli je sance to reklamovat?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SKYRAY: Tak můžeš s pomocí tohoto účtu spekulovat na pohyb měny. Nakoupit v době, kdy je kurz výhodný a čerpat v době, kdy méně. Měnu můžeš nakoupit samozřejmě jak od banky (za nevýhodný kurz), tak od devizové společnosti (http://trhy.mesec.cz/.../prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/) nebo v rámci nějaké P2P systému - teď jeden takový přišel z Polska - http://www.lupa.cz/clanky/p2p-smenarna-prichazi-na-cesky-web-z-polska-expanduje-valutomat/
    Také tento účet můžeš používat i pro příchozí platby, aby nedocházelo ke dvojí konverzi (dokoupíš jen to, co bude chybět)
    FLAD
    FLAD --- ---
    BUNDA: No, mne porad neni uplne jasne, jak moc velkou ochranu chtel - pokud mu slo o ochranu u normalnich spolecnosti, tak by to fungovalo.

Pokud by slo o ochranu u lichvaru, tak zadna ochrana neni. Ostatne, jak by mohlo, kdyz mohou nedbat a nedelat zadne kontroly :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLAD:
    coz znaci ze se muzes pak i nekdy odepsat...

OKa uz mi to staci... diky vsem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: no chtěl bych vidět blázna co své osobní údaje rozdá mezi tisíce lichvářů :-) Mohlo by to mít i opačný efekt stylu: hm tady se někdo cítí neschopný říct ne. Nabídněte mu půjčku :-D
    FLAD
    FLAD --- ---
    KOC256: Žádný takový blacklist bohužel v ČR není. V praxi se to řeší tak, že si vypíšeš seznam společností, jednu po druhé obvoláš/obepíšeš a požádáš je o vložení do ejjich interního blacklistu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam