• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GOR: rano to slo...a ted taky
    GOR
    GOR --- ---
    Jde se vám teď přihlásit do Zuno bankingu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: v naprosté většině případů je blokace 14 dní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CMLKA: čistě teoreticky to může zrušit ten obchodník, ale obvykle to neumí a neřeší.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    a da se s tim neco udelat? jako nejak to popohnat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CMLKA: a i po vypršení blokace si tuším do 6 měsíců mohou strhnout.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CMLKA: typicky do dvou týdnu, ale klidně i dva měsíce...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jak dlouho tak obvykle trva blokace na kreditce? pucovali jsme si kola z takovejch tech mestckejch stojanu a bylo to na kreditku, nicmene uz je to 10 dni a porad tam mam ty penize zablokovane....respektive strhli si uz vsechno za pujcovne, tohle byl asi jen nejaky deposit, tzn. uz vi, ze jsme je vratili v poradku, atd. ale stale to jeste neuvolnili
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PATRIKCHRZ: malá oprava. K Zuno je sice karta zdarma, ale platí se za výběry z bankomatu, takže je vlastně na nic, tak možná na platby v obchodech.
    Výhodou účtů Zuno jsou příchozí zahraniční platby zdarma.
    Ale jak jsem psal, vzhledem k prodeji je to celkem jedno, ze očekávat, že nový majitel bude dělat úpravy v ceníku
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PATRIKCHRZ: děkuju moc...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BEBERA: ještě přidám Zuno (bez karty) a Wüstenrot (ten ani kartu neumí). Pokud budou platby odcházet pouze na 3 různé účty, tak ještě ING (to má výhodu, že je možné ovládat i přes telefon, volá se na bezplatnou linku 800..., takže v případě poruchy PC je to zajímavá alternativa).

Jen Zuno je před prodejem (co se bude dít pak, kdo ví) a u Equa odhaduji, že do 2 let to prodají, zavřou nebo radikálně změní podmínky (aktuální sazebník je dle mého názoru dlouhodobě neudržitelný, banka je od založení trvale ve vysoké ztrátě), mBank, zdá se, moc neví kudy kam (viz každý rok významné změny v ceníku).

Ve výsledku bych tak vybíral asi z FIO a Air Bank. Obě banky mají dlouhodobě stabilní sazebník a vypadají že mají určitou vizi do budoucna.
    Pro tvůj způsob použití bude vhodnější asi Air Bank, protože na spořicím účtu má slušný úrok - 1,1 %. Není to nejvíc, co jde dosáhnout, ale slušné. Peníze můžeš posílat ven rovnou z toho spořáku. Také, až třeba natankuješ benzín a zjistíš, že mají poruchu a neberou karty, můžeš Air Bank využít k výběru peněz všude, kde mají terminál Sazky - http://www.mesec.cz/...y/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/, což je většina benzínek.

Co se IB týče, vyhovuje mi více FIO, je takové jednodušší a přehlednější a je tam víc různých možností nastavení.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    AILAS: nene, jen zadám platby přes počítač...ale díky..
    AILAS
    AILAS --- ---
    BEBERA: Pokud budeš používat bankovnictví na mobilu (android/iPhone) doporučuju AirBank. Jsem s ním maximálně spokojen.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADAMM: moc děkuju, ušetřil jsi mi spoustu času, které bych strávila procházením stránek...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BEBERA: Equa, FIO, mBank (bez karty), Air bank... všechny tohle mají.

mBank bez karty, protože pokud účet nebudeš jinak používat, karta by byla zpoplatněná. Air Bank "malý tarif".
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mohli byste mi prosím poradit banku? Potřebuju účet, na kterém budou jen ležet peníze a měsíčně z něj odejdou tak tři čtyři platby v tuzemsku. Ráda bych, aby mě to ideálně nic nestálo a účet se dal založit přes internet/kurýrem. Nepotřebuju úročení, výhodné kurzy pro převody, nic z toho, jen tam nesmí být žádné podmínky ohledně příjmů (vklady nepravidelně) a nerada bych ukládala peníze do problematické banky, banky před krachem apod...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SDN33: Problém je, že v mBank jsou ty služby i „zadarmo drahé“. SEPA platby má sice zdarma, ale příšernými kurzy. V rámci bank se tak vyplatí jen u velmi malých částek (desítky EUR), pak už je výhodnější FIO (20 Kč za SEPA platbu). Ovšem vykročíme-li z bankovního kruhu, jsou tu ještě výhodnější varianty – např. devizovky (Akcenta, SAB, Divíšek, Easychange, Fortissimo), nebo Valutomat (oficiálně ještě neumí platby mimo ČR, neoficiálně se lze po telefonu dohodnout). Kdybys chtěl, mám jak s devizovkami, tak s Valutomatem bližší vztahy a mohu pomoc prošťouchout i to, co běžně nejde. U Valutomatu navíc mohu zařídit bonus 200 Kč za registraci (musel bys mě kontaktovat před registrací).

Co se karet týče, je to podobné, vlastně ještě horší. Jiné karty se vyplatí už pod tou úrovní 2,5 tisíce Kč. Tady je nejlepší asi Cetelem s aktivovaným bonusem „výběry v zahraničí zdarma“.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: Z těch, co mají kurzy na webu, tak asi ta Alfa prague. Případně zkus mrknout na Czech-Exchange.cz a Eurochange.cz.

Osobně nejvíce měním v prahaexchange.cz v Jindřišké ulici, ale ti nemají kurzy na webu. Naštěstí jsou všechny zmíněné směnárny v pěším dosahu od sebe, tak si je můžeš i oběhnout.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NELDE: To jsem taky řešil, ale např. u Equa bank (ani Air Bank) nemůžeš vložit na účet hotovost v jiné měně než CZK. Což mi připadá jako dost velké omezení. U Fia to jde.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    NELDE: equa SEPA platba 100. Takže ne..ale díky:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: Přidej Equa - výběry z bankomatů v ČR zdarma, v zahraničí za 9,- Lepší kurzy než mBank - ono třeba při 100 EUR, kdy ti dá mBank výběr zdarma, může být rozdíl na kurzu docela velký - aktuálně EB 27,87 a mBank = 28.1242 - na 100 EUR to dělá 25 korun, Fio má 27,82918. Podobně dolar EB 26,36 mB 26.7492, FB 26,42770
    Equa bank - Kurzovní lístek
    http://www.equabank.cz/dulezite-dokumenty/kurzovni-listek/
    Kurzovní lístek :: mBank.cz
    http://www.mbank.cz/kurzovni-listek/
    Devizové konverze, USD, EUR, PLN, HUF | Fio banka
    http://www.fio.cz/akcie-investice/dalsi-sluzby-fio/devizove-konverze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam