• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Klasika - reakce až na výpověď. Proč by se snažili dříve, když slípka snáší...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Čerstvá zajímavá zkušenost s Raiffeisen bank: po asi deseti letech, kdy jsem měl nějaký to jejich prehistorický kompletkonto start, jsem začínal mít pocit, že poplatek za správu začíná dosahovat astronomických hodnot. A banka místo aby zavolala nebo napsala něco ve smyslu "hele, máte u nás účet 10 let, pro nás je drahý to furt spravovat, nechcete to převést na novej typ bla bla bla...?", tak se omezovala na zveřejňování nových a nových ceníků s ještě vyššíma absurdníma poplatkama - teď od července už myslím 270,-/měsíc (!). Tak jsem se naštval, přes net otevřel účet u Equa banky, převedl trvalý příkazy, peníze, a zašel na pobočku RB, že to zruším. Tam kupodivu ani jedna otázka proč atd., naprosto věcný a rychlý jednání, a jen tak na půl huby upozornění, že mně kolem toho asi ještě budou volat. No a dnes volá chlap, že jestli si to jako nechcu rozmyslet a že mně dají všechno komplet zdarma - vedení, transakce, výběry doma i v zahraničí, prostě všechno, bez podmínek. Na otázku, jestli je to to jejich smart konto, nebo nějaká speciální nabídka pro mě - prej speciální nabídka pouze pro mě, a i číslo účtu si můžu nechat. A to přitom jsem na pobočce před samotným zrušením ještě dvakrát byl, pro jistotu, abych nenatrefil na nezaškolenýho pracovníka, a ptal se jestli si můžu nechat svoje číslo účtu - a prej to nejde, protože to je jinej typ konta atd., dokonce někam volali a ptali se senior managerů...

Hmm, no zůstávám u Equa, takový tahání za rukáv když už su na odchodu nemám rád, to mně mohli nadělit rovnou třeba u příležitosti 10 let u nich nebo tak něco...

(to píšu pro ty, co třeba taky uvažujou o odchodu od RB, tak aby měli informace, že se dá něco vydupat. pro mě novinka, banku měním poprvé)
    NELDE
    NELDE --- ---
    AILAS: Kupuješ-li byt nebo auto, tak je normální tam mít více.
    AILAS
    AILAS --- ---
    NELDE: milión a čtvrt? tento případ? To se mi nezdá. Vzhledem k tomu jak jsou rozdělené jsou určené asi k dlouhodobějšímu uložení. Na měsíce by asi nešlo o to půl procento...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VLASTIS: za 5 min na pobočce..
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    tusi nekdo jak si zalozit sporici konto HIT, kdyz uz ucet u equabanky mam?
    diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    AILAS: To sice ano, ale jsou chvíle, kdy je potřebuješ mít pohotově a proč je neúročit.
    AILAS
    AILAS --- ---
    EXCITE: o kravatu nejde, spíš o to, že se ty peníze dají zhodnotit daleko daleko lépe.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    AILAS: Tak fakt je to asi pro fotříky a paninky, co čučej na tv, maj na účtě 3kila a tomu drznýmu spratkovi se zelenou kravatou ty jeho kecy žerou :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    AILAS: Oprava, 1.250,- ...
    AILAS
    AILAS --- ---
    No mít 1.250.000 v bance s výdělkem 1.550,- měsíčně ... doufám že ty 3 tečky mluví za vše :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KOC256: aha, jasně, díky :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EXCITE:
    na sporaku muzes mit 250000, ktere se ti max uroci temi 1,5 a pokud splnujes platby, tak mas tento urok pro 100 000 i na beznem uctu... ...kterych muzes mit az 10.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KOC256: nerozumím
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    CAMELLA: Ok, mě šlo je o to potvrzení, že žádný navazující produkt neexistuje a že jsem na stránkách tedy nic nepřehlédl.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: Jo a to je další varianta jak to obcurat:)))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EXCITE: AB zkratka je banka pro jiného zakaznika, než jsi ty a asi vždy byla. Většina lidi je imho z nižší az střední třídy, jen fyzické osoby nepodnikajici...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    250.000 + 10*100.000 mi zatím stačí ;-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    CAMELLA: OK, pásmo horšího výnosu-kde se nevyplatí držet peníze a kde není v Air bank žádná alternativa.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EXCITE: Jak, ze neni další pásmo? Cokoliv nad 250 je bud 0,8 nebo 0,5, to je taky pásmo. A spousta lidi proste nechce mít peníze nikde vazany, takze jim to vyhovuje.
    PPF banka dela fyzany nad 5mio
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam