• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    AILAS
    AILAS --- ---
    HARALD: No právě. A navíc integrace je otázkou chvíle a pár řádek kódu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    AILAS: Netuším. TouchID má už i KB.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Nemáte někdo tušení, proč se AirBank tak vehementně brání Touch ID? Vypadá to jako na problém s jejich dodavatelem iOS aplikací.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    JTP: v luxu uz taky, na vsech fakturach a v ebankingu uz je jen iban. ale nevim, jak dlouho.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JTP: hmm toz to u novyho klienta naformatuju dobre a u toho jednoho "staryho" se jeste nejak rozhoupu... BIC/SWIFT pisu rovnou od sameho pocatku - zrejme jsem pri tvoreni sablony faktur zaznamenala vzacny moment prozretelnosti;))
    JTP
    JTP --- ---
    KAREN: Myslím, že rychlost i cena jsou stejné, jen je povinné v eurozóně používat SEPA. Já to asi nějak tušil, protože Slovákům na faktury už dlouho píšu jak slovenské číslo účtu, tak IBAN+BIC. A teď to nechávám na nich, jak si s tím poradí. Asi to bude chtít přeformátovat fakturu :)
    Píšu to i na české faktury, protože možná časem zavedou povinnou SEPA pro celou EU.
    A na ostatní píšu BIC/SWIFT:, protože už se mě pár klientů ptalo, kde mám SWIFT, když jsem tam měl jen BIC:. Když už budeš v tom přeformátování...
    KAREN
    KAREN --- ---
    tusite nekdo, jestli je u Fia problem, kdyz i nadale zadavam pro prijem plateb ze Slovenska (v eurech) jednoduse cislo uctu a misto ceskyho 2010 slovenskej kod 8330?
    vzdycky jsem to tak delala, ale ted, po delsi dobe, jsem si povsimla, ze pisou, ze se ma zadat IBAN a SEPA platba, nikoli zahranicni. v tom ovsem muze byt kamen urazu, protoze co mam zkusenost, je to pod rozlisovaci schopnost vetsiny mejch klientu - krom toho, ze by to mozna trvalo dyl (?), uctoval by se pri zadani zahr. prevodu poplatek? krom toho pro me neni prakticky menit ve fakturach format cisla uctu pro stavajici klienty - opet musim konstatovat, ze zmeny tohoto kalibru jsou nad sily drtivy vetsiny zakazniku...
    DYNK
    DYNK --- ---
    ZBYNEK: ja tam ucet mam a nemam zadnej problem. Vse zdarma, bankovnictvi pouzivam jen v mobilu (jde zadat i trvalak).
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Zrovna jsem si u RB založil účet a čtu tu takovéhle věci... Tak jsem zvědavej, jak to vše bude fungovat.
    Podmínky luxusní (vše zdarma; včetně kreditky, kterou FIO nedělá), jen to bankovnictví je fakt tragédie...
    HARALD
    HARALD --- ---
    MADCAT: S RB mám podobnou zkušenost. Ještě to okořenili tím, že den poté, co jsem zrušil všechny trvaláky a převedl skoro všechnu hotovost jinam, tak jejich marketing vyhodnotil, že mám asi přechodné problémy s likviditou a nabídli mi e-mailem kontokorent.
    Zatelefonovali až o dva dny později, když jsem dal výpověď. Ale do banky, která se mě snažila nachytat na nepozornosti, peníze dávat nechci.
    WERT
    WERT --- ---
    MADCAT: klasika me jejich ucet stal na poplatcich pres 7000 rocne... rikal jsem jim pul roku, at mi to daj zadara jinak odejdu, samy problemy atd. (A to jsem u nich byl od eBanky od pocatku veku) jeste jsem u nich mel firemni i soukromej ucet, kterej mi slibili navzdy zadarmo. A kterej mi zpoplatnili asi taky 270 za mesic :)))

Odesel jsem po pul roce... presel k FIO, po mesici mi vola nejakej vocas z Reiffky, jestli nechci prejit k nim? ze mi daj ucet zadara :)))) vysmal jsem se jim... naprosty dementi (slusne receno)

"Banka inspirovaná klienty" :DDD

NELDE
    NELDE --- ---
    CAMELLA: Asi jedno, potřeboval bych on nich nějaké vzory.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NELDE: Na pobočce nebo ústředí ?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zeptám se tady, neznáte někoho, kdo děla v Equa?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Klasika - reakce až na výpověď. Proč by se snažili dříve, když slípka snáší...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Čerstvá zajímavá zkušenost s Raiffeisen bank: po asi deseti letech, kdy jsem měl nějaký to jejich prehistorický kompletkonto start, jsem začínal mít pocit, že poplatek za správu začíná dosahovat astronomických hodnot. A banka místo aby zavolala nebo napsala něco ve smyslu "hele, máte u nás účet 10 let, pro nás je drahý to furt spravovat, nechcete to převést na novej typ bla bla bla...?", tak se omezovala na zveřejňování nových a nových ceníků s ještě vyššíma absurdníma poplatkama - teď od července už myslím 270,-/měsíc (!). Tak jsem se naštval, přes net otevřel účet u Equa banky, převedl trvalý příkazy, peníze, a zašel na pobočku RB, že to zruším. Tam kupodivu ani jedna otázka proč atd., naprosto věcný a rychlý jednání, a jen tak na půl huby upozornění, že mně kolem toho asi ještě budou volat. No a dnes volá chlap, že jestli si to jako nechcu rozmyslet a že mně dají všechno komplet zdarma - vedení, transakce, výběry doma i v zahraničí, prostě všechno, bez podmínek. Na otázku, jestli je to to jejich smart konto, nebo nějaká speciální nabídka pro mě - prej speciální nabídka pouze pro mě, a i číslo účtu si můžu nechat. A to přitom jsem na pobočce před samotným zrušením ještě dvakrát byl, pro jistotu, abych nenatrefil na nezaškolenýho pracovníka, a ptal se jestli si můžu nechat svoje číslo účtu - a prej to nejde, protože to je jinej typ konta atd., dokonce někam volali a ptali se senior managerů...

Hmm, no zůstávám u Equa, takový tahání za rukáv když už su na odchodu nemám rád, to mně mohli nadělit rovnou třeba u příležitosti 10 let u nich nebo tak něco...

(to píšu pro ty, co třeba taky uvažujou o odchodu od RB, tak aby měli informace, že se dá něco vydupat. pro mě novinka, banku měním poprvé)
    NELDE
    NELDE --- ---
    AILAS: Kupuješ-li byt nebo auto, tak je normální tam mít více.
    AILAS
    AILAS --- ---
    NELDE: milión a čtvrt? tento případ? To se mi nezdá. Vzhledem k tomu jak jsou rozdělené jsou určené asi k dlouhodobějšímu uložení. Na měsíce by asi nešlo o to půl procento...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VLASTIS: za 5 min na pobočce..
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    tusi nekdo jak si zalozit sporici konto HIT, kdyz uz ucet u equabanky mam?
    diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam