• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    PATRIKCHRZ:
    Ja ted mam u AIR k jednomu uctu jednu kartu a jednu nalepku (coz je vlastne taky bezkontaktni karta. A nikde jsem se nedocetl, ze bych tu nalepku mel nejak platit.

Pripadne neresi to dva ucty u AIR (pod jednim prihlasenim/zakaznikem), kde ke kazdemu bude jedna karta?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TANGERINE: Jednou se mi stalo, že vkladomat (ČSOB/Poštovní spořitelny) oznámil, že některé bankovky byly označeny jako podezřelé, že vklad připíše, ale že po podrobnějším zkoumání může částku zpětně strhnout. Naštěstí se nic takového nekonalo.
    OMNISLASH: pokud chceš 2 platební karty, tak padá Equa. Z nízkonákladovek zbývá mBank, Air Bank, FIO.
    U mBank budeš za každou kartu, kterou nezaplatíš měsíčně alespoň 500 Kč platit poplatek 29 Kč. Ale zase máš 3 výběry kartou zdarma. Když bude druhá karta vydána spolumajiteli, bude zdarma, když bude vydána disponentovi, bude za 100 Kč (za vydání). Za zřízení účtu nyní můžeš dostat až 1500 Kč (záleží na tom, jaké produkty si zřídíš), ten, kdo tě doporučí dostane 500 Kč (moc rád to udělám, kdyžtak mi napiš přes soukromou zprávu)
    U Air i FIO je vedení účtu i obě karty zdarma bez podmínek. Problém je u výběrů z bankomatů, ty jsou za 25 Kč u cizích, zdarma (u Air neomezeně, u FIO 10 výběrů v měsíci). FIO má bankomatů víc, navíc můžeš vybírat a vkládat i na pobočkách. Když napíšeš kde bydlíš a pracuješ, můžeme najít vhodné řešení. U FIO za každé 4000 Kč utracené kartou máš 1 výběr z cizího bankomatu, ten výběr lze navíc (až do kumulace pěti kusů) neomezeně převádět, takže když zaplatíš 4000 Kč kartou v prosinci, můžeš si výběr "užít" třeba v červnu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OMNISLASH: společný účet u mBank by měl přesně takové parametry splnit, když budeš utrácet jednou i druhou kartou 500 Kč měsíčně.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    TANGERINE: připsali mi to tehdy hned s varováním, že mi do dvou týdnů dají vědět, kdyby byl problém.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TANGERINE:
    Tak to nevim ...
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    KOC256: To vím, ptám se spíš na to, jak dlouho trvalo, než banka připsala peníze na účet.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TANGERINE: Jak si to vraceni predstavujes? Bud ji uznaji a pripisou ti jeji hodnotu na ucet. Nebo te PČR zavola k podani vysvetleni, proc tam cpes bordel nebo padelky...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TANGERINE: Stalo se mi, ze byla identifikovana podezrela bankovka. Nicmene nasledne jeji hodnota stejne byla pripsana na ucet.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BUNDA: dve karty pro dve osoby nebo klidne dve pro jednu (s tim ze tu druhou, bude vyuzivat druha), pokud to bude schudnejsi
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OMNISLASH: několik :-) Dvě karty pro jednu osobu?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    zdravim. shanim bankovni produktu urcitych parametru a nevim, kde jinde se zeptat. nevim, jak moc je realny, ale zkusim - chtel bych ucet bez poplatku a k nemu dve platebni karty. vyuziti uctu by bylo asi nasledujici: jednou za mesic nanej prijde 9k a behem mesice z nej tyhle prostredky zase zmizi (predpokladam na pul kartami a na pul vyberem). existuje banka, ktera by neco takoveho nabizela? dekuji
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, stalo se vám někdy, že by vám vkladomat zabavil podezřelou bankovku? Jsem u České spořitelny, dneska se na infolinku nedovolám, tak se chci zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost, případně po jaké době vám bankovku vrátili. Díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    IRAVEN: Pokud věříš/víš, tak spekuluj. Jsou lidé kteří vydělávají miliardy na pohyblivém kurzu EUR/USD, Nesledoval jsem to, ale prý když si uděláš graf historie kurzů, tak jsou tam určité zákonitosti.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: když ono se může stát ledaccos, špatný vývoj ekonomiky ČR, vysoké zadlužení, vysoká inflace a návat k původnímu kurzu se nemusí konat
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    NELDE: ok, ale kdyz prevedeme uspory do korun ted, tak je to vlastne jen otazka casu, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Logicky to bude den ze dne. Aby to mohli užít jen kamarádi.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: jistá je pouze smrt a daně :).
    Ano, intervence zcela jistě skončí, ale nikdo (kromě členů bankovní rady) neví kdy, můžeme se jen dohadovat. Snad příští rok (ovšem ten termín byl už několikrát v minulosti prodloužen), ale také to může být ze dne na den jako to udělala švýcarská centrální banka.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    PATRIKCHRZ: aha, ja prave myslel, ze je ukonceni intervenci celkem jiste, alespon to porad vytrubuji...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: tohle je otázka za miliardy. Kdyby to věděl někdo s jistotou, určitě to nebude nikde vytrubovat.
    Faktem je, že ČNB utratila skoro 400 miliard korun a nakoupila devizy, které nepotřebuje a kterých se někdy asi bude chtít zbavit. Lze tak očekávat, že po ukončení intervencí půjde koruna nahoru. Ale kdo to bude, to ví jen Singer a spol. Jestli správně počítám, funkční období bankovní rady končí někdy koncem roku 2018 (kdyžtak mě někdo opravte), lze očekávat, že ta další nebude zastáncem slabé koruny, ale co bude do té doby?
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    obecnej dotaz: ma cenu uspory mimo czk prevadet na koruny kvuli planovanymu ukonceni intervenci cnb pristi rok, nebo to nebude takovy terno?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam