• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, stalo se vám někdy, že by vám vkladomat zabavil podezřelou bankovku? Jsem u České spořitelny, dneska se na infolinku nedovolám, tak se chci zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost, případně po jaké době vám bankovku vrátili. Díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    IRAVEN: Pokud věříš/víš, tak spekuluj. Jsou lidé kteří vydělávají miliardy na pohyblivém kurzu EUR/USD, Nesledoval jsem to, ale prý když si uděláš graf historie kurzů, tak jsou tam určité zákonitosti.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: když ono se může stát ledaccos, špatný vývoj ekonomiky ČR, vysoké zadlužení, vysoká inflace a návat k původnímu kurzu se nemusí konat
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    NELDE: ok, ale kdyz prevedeme uspory do korun ted, tak je to vlastne jen otazka casu, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Logicky to bude den ze dne. Aby to mohli užít jen kamarádi.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: jistá je pouze smrt a daně :).
    Ano, intervence zcela jistě skončí, ale nikdo (kromě členů bankovní rady) neví kdy, můžeme se jen dohadovat. Snad příští rok (ovšem ten termín byl už několikrát v minulosti prodloužen), ale také to může být ze dne na den jako to udělala švýcarská centrální banka.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    PATRIKCHRZ: aha, ja prave myslel, ze je ukonceni intervenci celkem jiste, alespon to porad vytrubuji...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IRAVEN: tohle je otázka za miliardy. Kdyby to věděl někdo s jistotou, určitě to nebude nikde vytrubovat.
    Faktem je, že ČNB utratila skoro 400 miliard korun a nakoupila devizy, které nepotřebuje a kterých se někdy asi bude chtít zbavit. Lze tak očekávat, že po ukončení intervencí půjde koruna nahoru. Ale kdo to bude, to ví jen Singer a spol. Jestli správně počítám, funkční období bankovní rady končí někdy koncem roku 2018 (kdyžtak mě někdo opravte), lze očekávat, že ta další nebude zastáncem slabé koruny, ale co bude do té doby?
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    obecnej dotaz: ma cenu uspory mimo czk prevadet na koruny kvuli planovanymu ukonceni intervenci cnb pristi rok, nebo to nebude takovy terno?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: neznám.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: Znamena to, ze zadne ofr-shore terminovane nebo sporici produkty neznas, nebo bys nedoporucil?
    Co se tyce druhe casti otazky, korespondencni adresa v DE neni problem, mrknu na tu DKB, dik.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DED: Kdysi jsem takhle maly castky v sekach resil pres csob, trvalo to sice mesic ale myslim ze poplatek nebyl nijak vysokej..

Ale kvuli $9 bych to delal jen jako zazitkovku, brzo to uz jiste nepujde vubec.. :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: offshore nikoliv. Bank v EU se SEPA platbami je celá řada. V jaké by to mělo být zemi?
    Třeba taková dkb.de je super, zdarma i karta a výběry z bankomatů celosvětově. Jen bez alespoň korespondenční adresy v Německu účet jaksi neotevřou (dříve to dělali).
    Super je třeba FIO (osobně založené na Slovensku), podobně Privatbanka na Slovensku. A asi se tam najde víc bank.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Doporucite nekdo (Patrik) nejakou off shore banku s dobrym sporicim urokem a/nebo EU banku (EUR) banku s nulovejma platbama za SEPA?
    GRUNGE
    GRUNGE --- ---
    Zdravím, potřeboval bych na pobočce vložit hotových 600 tis, na účet KB. Nebude s tím nějaký problém?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DED: nech si to jako suvenýr ;) mě po pravdě řečeno propadl i šek na 300 USD (svatební dar od bratrance, který žije v USA už natolik dlouho, že je odtržený od středoevropské reality), protože jsem byl línej to pořešit :/
    DED
    DED --- ---
    zdravim- prisel mi sek od americkeho brokera na 9$. Chapu, ze je to castka mala, ale zajimalo by me jestli se da nejak prijatelne proplatit? Sporka min. 100Kc, takze ho spis necham propadnout - sepsani prijeti seku zabere 15min a s cestou si ty penize driv vydelam. Docetl jsem se neco o americkym paypalu a naskenovani seku pres telefon.. nemate zkusenost? diky
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    nevite nekdo, co je hlavnim duvodem toho, ze se o lucembursku mluvi jako o bankovnim raji? jako bezny clovek na pobocce asi rozdil nezjistim, co?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MITSU: Je v pořádku, že to někdo dělá - jinak totiž banky zvlčí. Dost nedávno měli tendence nabízet velmi nesrozumitelné produkty s myšlenkou, že na nesrozumitelnosti vydělají - lidé se chytí na nějakou pofidérní výhodičku. Díky lidem jako Patrik jim tenhle přístup neprochází a banky jsou víceméně nuceny nabízet standardní služby za standardní ceny.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: kdy jsem to platil si už nepamatuji, ale na kartě mám datum zaúčtování 6.10., na účet mi to přišlo 8.10.
    NIGHTHUNTER: no a? Tak ho ztratí. Náhrada 500 Kč (v tom dopise byl lístek na milánskou MHD :) ).
    Jinak Česká pošta, co se náhrad týče, je nejvstřícnější dopravce u nás - bez problémů nám proplatili i balík pojištěný na 50 000 Kč. To u PPL, FedEx a podobných je to mnohem komplikovanější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam