• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVARA: promin, ale tohle by bylo na ciste akademickou (a zcela zbytecnou) debatu a ta nema smysl. takze postaci, kdyz reknu, ze s timhle rozhodne nesouhlasim. spise by me zajimalo info od nekoho, kdo vi, zda to jde opravdu resit jen takhle nebo ne. dekuji
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: To je samozřejmě pouze dobře - je to ostatně podobné jako s limitem na platby, co se tu nedávno řešil.

Hafec populárních převzetí účtů se prováděl právě telefonem do společnosti, kdy ta reálně netušila kdo ja druhé straně a účet ochotně přenechala zločinci, jenom protože znal nějaká snadno zjistitelná čísla.
    Když musíš do banky, mohou tě ověřit osobně, jsi na kameře,... takže i když ti někdo ukradně účet, Policie se má od čeho odrazit.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVARA: jasne, ale to neresi to podstatne - kdyz zapomenu heslo, mohu to resit jen a pouze navstevou pobocky a nijak (rozumej: casove efektivneji) jinak?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: mno já z toho pochopil, že máš 24 hodin distanc a pak se to budeš moci zkusit znovu
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVARA: imo ano, protoze bez faq je to pri vyuziti aktualniho prihlasovani nedosazitelne. odkaz na tohle okno, ktery faq zminuje, mi totiz prihlasovaci okno pri chybnem prihlaseni nezobrazilo. tj. predpokladam, ze faq operuje se starym prihlasovanim. kazdopadne je tam pouze to zminene info o navsteve pobocky, tak me zajimalo, zda je tahle tryzna opravdu nutna (v cs mi stacila minuta telefonatu)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    netrefil jsem heslo u fio internetbankingu a zablokoval si pristup. predpokladam, ze je to kvuli nejakemu inteligentnimu omezeni ve stylu "heslo musi obsahovat jedno velke pismeno, jedno male, jedno cislo, jeden znak kanji, jeden chemicky vzorec,..", kde jsem nastavil heslo, ktere mi zkratka nezustalo v hlave. nebo jsem proste jen stary a zapomnetlivy :) kazdopadne nikde na webu jsem nenasel nejake solidni info, co delat. ve faqu odkaz na stare prihlasovani a tam nejake sporadicke info o navsteve pobocky. tak se chci zeptat, to je opravdu jedina moznost? zapomenu heslo a musim na pobocku? predpokladam, ze to maji i nejak sympaticky zpoplatnene..?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: No nevim kde myslis. Ja to zjistil nahodou. Jakoze jsem po nicem nepatral. Ty to zbytecne dramatizujes...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: dyť to tam píšou hned v úvodu, že rok zdarma, jakýpak náhody :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: vím :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA: To vis a nebo tipujes? Pokud vis tak ok a dekuji. Pokud tipujes, tak informace IMO zbytecna...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: potom se tě zeptají v IB, zda chceš dále využívat šanon a platit 25kč/měsíc, nebo ne a nic platit nebudeš...dokud to neodklikneš, že chceš, tak ti nic učtovat nebudou :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem poprve zkusil SANON od AB. Fotku jsem nahral pres mobil a kdyz jsem v PC si klikl na platbu a chtel k ni navest uctenku, tak se aplikace zhroutila. Dostal jsem nejaky tiket a ze to nejak budou resit. Neprislo mi ze jsem zkusil nejakou dabelsky neocekavanou kombinaci :)

No napodruhe a z druhe strany se to jiz povedlo... A dobre je ze nejvic random uctenku za koupi kartacku to poznalo a naslo to v ni jak konecnou castku, tak firmu.

A uplne nahodou jsem zjistil ze pro maly tarif je to zadarmo jen do 11/2016. No cekam zda pak ferove oznami ze to bude zpoplatnene :) Ale tak nejak AB ma zatim moji duveru...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    vsak je to tu o 5 postů níže ...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Trasnferwise se zabývá převody a konverzí měny. Ideání by bylo domluvit si s odesilatelem výši platby v českých korunách s tím, ať on si sám zařídí kolik má poslat USD, EUR, GPB.. . To mu Transferwise umožní. Teď o TW vyšel článek na iDnesu http://ekonomika.idnes.cz/...y-o-penize-ggf-/eko-zahranicni.aspx?c=A151210_171619_eko-zahranicni_rts, bohužel je plný různých reklamních a zavádějíících informace, je tak dobré si přečíst diskusi (kde jsem také reagoval).

Pak jsou různé další konkurenční služby, např. Valuto.com. Udělá si u nich účet v Anglii a převede ti USD/EUR/GPB na tvůj virtuální účet. Pak bude na tobě, jestli si peníze převedeš v USD/EUR/GBP na nějaký účet v ČR, nebo zda provedeš konverzi na CZK. Kdybys chtěl, můžu zařídit bonus 200 Kč za zřízení účtu.

JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    Zdravim, mam AirBank a potrebuji prijimat zahranicni platby (hlavne USD a EUR, obcas GBP). Muj klient (v anglii) me rikal ze mi posle penize pres TransferWise pre jinak by mel nejake nehorazne poplatky. Chtel jsem si trochu ujasnit jak to vsechno funguje.

Kdyz si necham dnes poslat 1000 USD na AirBank CZK ucet, tak jake vsechny faktory ovlivnuji kolik mi prijde CZK? Je to nejak ovlivnene tim kdo, odkud a jak to posila? nebo dostanu vzdy 1000 USD a ty AirBank prevede dle sveho kurzu nakeho vzdy stejne. A pripadne poplatky za mezinarodni platbu by musel klient platit extra navrch pokud ma takovou banku? nebo to ztrhne me?

Byl by to nejaky rozdil kdybych si u AirBank zalozil EUR a USD ucty a pak vzdy prevod provedl sam na svuj CZ ucet pres TransferWise? Kolik bych na tom treba mohl i ziskat na 1000 USD prevodu oproti situaci viz vyse? Pokud by mel klient nake poplatky za zahranicni platbu tak by si s tim stejne nepomohl ze? ze to je posilano na ucet se stejnou cilovou menou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DAWYT: na Finexpertu ji testoval diskutující pod přezdívkou Fremantle. Výsledek - žádný zázrak. Oproti jiným podobným službám horší kurzy (oni jsou totiž jen přeprodejci jiného systému Currency Cloud).

Já pro platby do zahraničí používám devizovky (Akcenta, Easychange, Fortisimo), mám smlouvu i s Valutomatem (nyní Valuto.com), takže pro mne není tato služba zajímavá, s devizovkami navíc převedu i bez poplatku.

Vadí mi, že čas od čau udělají refeal akci, kdy nabízejí 50 liber za přivedení nových klientů, to jsou pak fóra zaspamovaná refeal odkazy navíc se závádějícími informacemi (nejlepší kurzy, nulové poplatky,..)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    využívá tu někdo tuto službu?

Transfer Money Online | Send Money Abroad with TransferWise
    https://transferwise.com/

Převody peněz zažívají revoluci. Dvojice Estonců se je naučila obcházet - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...y-o-penize-ggf-/eko-zahranicni.aspx?c=A151210_171619_eko-zahranicni_rts
    ENDER
    ENDER --- ---
    PATRIKCHRZ: souhlas s tim, ze se na cesty vyplati vzit si s sebou vic karet.. me uz se stalo, ze jsem nevybral s kartou z bankomatu v nemecku a transakce vubec neprosla pres asociaci a kamos hned po me vybral s jinou MC kartou bez problemu a me to stejne ani pak nenechalo vybrat...
    zbytek posta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam