• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OMNISLASH: za mě souhlas. když jsem kvůli tomu musel na pobočku, tak mě to taky sralo. podle mě je možnost nastavit si heslo jiným zabezpečeným kanálem (v mBank to jde udělat přes mLinku, ke které máš šestimístný PIN) zcela v pořádku. když budu v cizině, tak si mám kvůli tomu zaletět do Česka?
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    NELDE: nebo nejaka lepsi restaurace a jit tam treba par dni po sobe. ale mozna to bude pusobit trochu podezrele :).
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pár set tisíc v malých bankovkách budou tisíce bankovek - to těch vkladů může být potřeba i 100
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: ano, má. Ale pokud jsou vklady zdarma, tak vložím klidně 10 krát za sebou :). Vše odvisí od toho, jakou má banku a jaký tarif účtu, případně
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Nemá vkladomat omezený počet bankovek?
    JOHNNY: Já myslím, že se jim nelíbí, že u nich nemáš "podnikatelský" účet (možná žádný účet) - vypadá to jako tržba. Pokud tvoje banka nemá pokladnu pro vklad, tak to pošli poštou nebo to ulož na krátkodobý termínovaný účet. Ale fakt je nejlepší nějaký větší obchod. Jinak bacha na zákon o praní špinavých peněz - budou po tobě chtít znát původ peněz - možná proto se také netvrářili nadšeně.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ..a nejjednodušší to budeš mít přes vkladomat, pokud to tvoje banka umí
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    JOHNNY: když budou mít kecy, tak to normálně ulož jako vklad a třeba druhý den vyber :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    OMNISLASH: A co na to chceš napsat jiného, než že za blbost se platí (lhostejno, zda poplatkem či časem stráveným na pobočce)? A po pravdě, co jiného než blbost je zvolení hesla pro IB a současně jeho neuložení do nějaké databáze hesel typu KeePass, nebo jakákoliv jiná záloha pro případ zapomenutí?
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    VANEK: Diky za info... jde o desitky az stovky tisic v mensich bankovkach.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JOHNNY: Co je větší objem? Podle zákona je pobočka povinna bezplatně vyměnit až 100 ks jedné hodnoty za libovolný jiný nominál (víc můžou zpoplatnit a většinou to dělají).
    Zákon o oběhu bankovek a mincí - č. 136/2011 Sb. - Aktuální znění
    http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-136#p6
    NELDE
    NELDE --- ---
    JOHNNY: Prakticky kterýkoli obchod. Nejlépe pokud tam máš někoho známého. Nebo směnárna nebo pošta. Oni naopak chodí do banky pro drobné. Záleží ale co je větší objem. Pokud je to tržba, tak nejlépe prostě vložit na účet či poslat poštou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: Můj názor tam máš, více jsi se na to téma bavit nechtěl, tak to respektuji a ostatní zřejmě pomocí plusů/mínusů také (proč tedy najednou něco - navíc k tématu klubu - řešit v poště).
    Navíc nevím, co je na vyjádření (ne)souhlasu pomocí palečků neslušného?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: pokud ma nekdo z tech minuskaru potrebu vyjadrit tezky nasouhlas, muze mi klidne napsat do posty, co ze jej tak skalopevne presvedcilo o tom, ze pouze osobni reseni je to jedine spravne. ja vim, ze na nyxu je specialitou odpovidat zasadne na otazky, na ktere se dotycny neptal, ale tak snad i to lze s trochou slusnosti, ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak v ČNB to asi nebude problém.

Také by neměl být problém vložit na účet a pak vybrat.

Postupně taky možná v některých hyper a supermarketech, o malé bankovky by mohli mít zájem, i když tohle jsem chtěl v Albertu rozměnit a líná ženská na informacích mi řekla, že to mají zakázáno
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    Neznate zpusob, jak vymenit bankovky nizsi nominalni hodnoty za bankovky vyssi nominalni hodnoty ve vetsim objemu? Na pobocce se netvarili moc nadsene :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Hmm. Kromě té regulace tam je možná i příprava na vydělání na uvolnění kurzu koruny.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jejich starosti a Rothschildovy milióny:
    Banky začnou za příliš velké vklady trestat. Nad novým poplatkem kroutí experti hlavou
    http://archiv.ihned.cz/c1-64904750-banky-se-brani-prilivu-penez
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: naopak FIO je snad jedna z mála bank, kde můžeš mít za heslo cokoliv, snad možná řeší minimální délku, to nevím, ale jiné požadavky nemají, dokonce se může i opakovat po změně.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVARA: promin, ale tohle by bylo na ciste akademickou (a zcela zbytecnou) debatu a ta nema smysl. takze postaci, kdyz reknu, ze s timhle rozhodne nesouhlasim. spise by me zajimalo info od nekoho, kdo vi, zda to jde opravdu resit jen takhle nebo ne. dekuji
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: To je samozřejmě pouze dobře - je to ostatně podobné jako s limitem na platby, co se tu nedávno řešil.

Hafec populárních převzetí účtů se prováděl právě telefonem do společnosti, kdy ta reálně netušila kdo ja druhé straně a účet ochotně přenechala zločinci, jenom protože znal nějaká snadno zjistitelná čísla.
    Když musíš do banky, mohou tě ověřit osobně, jsi na kameře,... takže i když ti někdo ukradně účet, Policie se má od čeho odrazit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam