• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Lidi prostě nikdy nepochopí, že poslat někomu peníze předem, znamená logicky možnost o ně přijít.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Geniální žurnalistika: " Důvod, proč účet nezkontrolovala, je nasnadě: na první pohled totiž působí důvěryhodně, a to hlavně díky kódu banky 0800, jenž patří České spořitelně."
    Léčka podvodníků. K okrádání využívají anonymní Blesk peněženku | Moje peníze | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...i-blesk-penezenku-p8f-/moje-penize.aspx?c=A160202_164647_moje-penize_ogo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX: Neprijde mi to jako nejaka bomba.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Equa bank spustila telefonní služby

Ufon - Equa bank
    https://www.equabank.cz/promo/ucet-s-ufon-tarifem/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Dobré je, že to vůbec nabízejí, dosud musel obchodník krom terminálu platit ještě za účet u některé z velkých bank. Také jsem zaregistroval, že elektronická platební brána by mela byt úplně bez paušálního poplatku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Na http://www.fio.cz/...zpravy/173998-fio-banka-rozsiruje-nabidku-o-platebni-terminaly-a-platebni-branu je to i s odkazem na informaní stránku s nějakými technickými podrobnostmi, ale náklady krom "Nízké sazby ušité obchodníkovi přímo na míru" tam nikde nevidím.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Equa má dnes nějaké trable a nefrčí IB :-(
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: mam tam prave to fer sporeni nekdy z konce leta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: se Sberbank pospěš, od 1. 2. snižují úrokové sazby. Ale u Fér spoření by měla být na nějakou dobu garance
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNISLASH: https://www.equabank.cz/produkty/sporeni/sporici-ucet-hit/
    Bez podmínek 1%, snadno dosažitelný bonus 0,5% navíc.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    mate nekde prehled, jak to aktualne vypada se sporicimi ucty? nabidnou mi nekde mimo sberbank 1%+ bez dalsich podminek (tj. aktivni vyuzivani, etc.)? je mi jasne, ze by to bylo jen do nejake vyse
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Až budeš mít dítě ve třetí třídě, tak jich dáš více (-;
    Vítat, vinit, vinout, vítězit, ovínit,
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Na FB Equa už potvrdili, že mají problém s výpisem transakcí. jen je smutný, že sami o tom ne informují..
    HARALD
    HARALD --- ---
    VLASTIS: Chápu, stane se.

Ještě jsem si vzpomněl na viklat. :)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HARALD: stydim se, ale nechtel jsem to mazat, kdyz uz na to byla reakce.
    HARALD
    HARALD --- ---
    VLASTIS: Omlouvám se, ale nedá mi to.

Vidět, viset, vískat a vířit jsou slovesa, ve kterých se po v píše měkké i.
    End of grammar nazi vsuvky.
    ENDER
    ENDER --- ---
    je to vlastnost karet, jedna se o 2 ruzne situace online/offline platba
    online: probehne autorizace transakce v realnem case, nasledne se udela blokace na ucte na tuto transakci.. tato blokace se muze rozpustit po tom co banka obdrzi informaci o zauctovani (tzv. clearing). muze se stat, ze blokace zustane viset a soucasne se castka zauctuje (napr. v pripade, ze se hodne lisi castka clearingu a autorizace), pak se da cinknout do banky aby to rozpustili nebo se to rozpusti automaticky po nejakem case (dle nastaveni vydavatele karty)... pripadne se muze stat, ze clearing prijde pozdeji nez dojde k rozpusteni blokace (vetsinou to prijde d+1 az 2)...
    u offline transakci vubec neprijde autorizace a nevytvori se blokace a uctuje se az na zaklade clearingu. takto se drzitel muze dostat do zaporu na ucte
    druha varianta je, ze se neprovede online autorizace, ale prijde informace o transakci a na zaklade teto informace se muze udelat hold (zalezi na akceptantske bance, v cr to nektere banky delaji)

neni pravda, ze vydavatel karty nemuze ovlivnit jestli bude transakce online. online si muze karta ruznymi zpusoby vynutit... samozrejmne zavisi hodne na tom, kdo nastavuje parametry karty...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    sorry viset..

ale blokace je imho do te doby, nez prijde regulerni pozadavek na zauctovani, ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VLASTIS: Vsak proto mas sníženy disponibilní zůstatek, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam