• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    sorry viset..

ale blokace je imho do te doby, nez prijde regulerni pozadavek na zauctovani, ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VLASTIS: Vsak proto mas sníženy disponibilní zůstatek, ne?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CAMELLA: ale do te doby by to melo vyset jako blokace, ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VLASTIS: V historii se ti objeví az teprve kdyz jsou zauctovane, coz muze klidně trvat ten tyden.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HALVED: tohle je imho primo problem u EB, protoze blokaci vidim, stav uctu se mi ponizi o prislusnou castku, ale v historii transakci se mi objevi az zpozdene(+-tyden).
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    ZBYNEK:
    VANEK: Fio banka je dle mé zkušenosti jedna velká tragédie. Výběr hotovosti ve zvolených bankovách možný až 4 den. (k mému nechápání ještě4x dražší než v KB) Napsat přes FIO servis reklamaci jsem taky dělal na 10x (a že vás to nasere, když se snažíte popsat všechna fakta k reklamaci!). Z odcizené karty, kde proběhly transakce mi jako jediná banka vrátili asi ze 3tisíc 29Kč...
    HALVED
    HALVED --- ---
    VLASTIS:takhle to odůvodnili:
    V internetovém bankovnictví Vám vždy ukážeme všechny platby, o kterých víme. O některých se však dozvíme později. Jedná se o takzvané offline platby. Těmi se snaží obchodník placení urychlit.
    O nákupu nám dá vědět později. Většinou to stíhá do týdne. Hned Vám platbu ukážeme v internetovém bankovnictví a sníží se dostupný zůstatek na Vašem účtu.
    Offline platby nemůžeme ovlivnit. Vychází z nastavení jednotlivých terminálů, na které jsme krátcí.
    Věřím, že se o platbách vždy dozvíte co nejdříve.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj,
    nevite o problemu s vypisem transakci u EQUABANK?
    Poosledni dobou se mi stava to, ze nektere platby se mi objevi jako blokace, nasledne je o ne ponizena castka na uctu, ale v historii transakci chybi. A obevi se tam treba az za tyden
    nedeje se to u vsech plateb - mam podezreni, ze pouze u plateb kartou, ale tim si nejsem jist

rano mi rikal o same kolega co je take u EB.

Mate nekdo stejny problem?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SRDICKOVEJ_KLUK: Transakce do zahraničí je lepší provádět mimo banky, ať už devizové společnosti (Exchange, Easychange, Akcenta, Sab, Citfin, Divíšek, Fortissimo), případně P2P systémy jako Valuto.com. Nejde jen o poplatky, ale hlavně o kurzy, například oproti bance ušetříš na 1 euru kolem 40 haléřů.

Já pro platby v EUR používám Easychange a smlouvu mám ještě s Akcentou a Fortissimem (Devizy.cz).
    Dobré je, že hodně devizovek má účty u FIO, takže pokud už musíš poslat platbu ze svého účtu, můžeš peníze alespoň výhodně směnit.
    ENDER
    ENDER --- ---
    KOC256: ali mam pocit neni 3ds obchodnik, implementuje se to kvuli tzv. liability shift, kdy se pri sporech resi kdo plati skodu, standardne plati, ze skodu hradi ten kdo nema 3ds
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENDER: No treba koupeni pojisteni v cpp jsem muset potvrdit sms, ale nakup na ali ne. Tak nevim. Vsechno delano na stejnem domacim PC.

Spise mi to prijde ze nasinci to implementuji a zahranici ne.
    ENDER
    ENDER --- ---
    KOC256: nastaveni je vzdy na vydavateli karty. realne 3ds nemusi vubec znamenat posilani sms (to se pravdepodobne zmeni s platnosti PSD2, kde uz bude muset asi chodit sms). samotnej system je slozitejsi nez jen odeslani sms.
    system muze byt taky schopen vyhodnocovat jak rizikova je transakce (napr. check ip adresy drzitele) a nevynutit zadnou formu overeni
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kdysi mi prisel mail, ze A/B zavadi 3d secure. Ale vynutit to nedovede, takze to je vzdy na implementaci danou sluzbou, kde platim a na tom zda ji pouziji nebo ne. Je to tak coz?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SRDICKOVEJ_KLUK: pokud ti vadí poskytnutí mkt souhlasů, stačí je na pobočce odvolat :)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    SRDICKOVEJ_KLUK
    SRDICKOVEJ_KLUK --- ---
    Ahoj,
    chci si založit účet u některé z bank, které poskytují levné transakce peněz do zahraniční. Mám čsob a ta si účtuje 250,- . Jen mi nějak nesedí jejich zpracovávání osobních informací (Airbank, Mbank). Máte ty na banku, která nabízí levné služby a zároveň je férová a transparentní?

díky
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: to je trosku neco jinyho, to jsou seznamy kam se hlasi karty kvuli fraudum a predevsim kvuli stand in autorizaci (autorizace, kterou provadi asociace, pokud neni dostupny autorizacni system vydavatele karty). v realu se moc nepouziva, protoze to stoji prachy a v dobe funkcnih datovych propojeni to nedava smysl...

ad fake: cip se fakuje tezko, magstripe se fakuje snadno a poznat se neda

pojem neaktivni karta je neco jineho...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: VISA i MC znají zablokovanou kartu. A musí být schopni rozeznat fake. Takže mají něco jako seznam karet, kam banka může svoji kartu přidat/odebrat.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Jako jestli je neco slozityho, tak nastaveni a funkcnost karet. To casto spravne neumeji ani v bankach ;).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NELDE: Bezkontaktní platba prave je offline dost často :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam