• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: kurzy měn je asi úplně to nejméně předvídatelné, co existuje. Zasahuje sem totiž velmi mnoho proměnných, krom racionálních faktorů (vývoj ekonomiky), také iracionální chování lidí a státní zásahy.
    Co se koruny týče, tak by někdy do půlky roku 2017 měla zůstat ve velmi úzkém pásu kolem 27 Kč za euro, pak, po skončení invtervencí ČNB by snad mohla začít posilovat.
    Vše to tedy bude o relaci mezi GPB a EUR. Navíc pár měsíců je moc krátká doba na nějaké racionální očekávání, to budou mít větší vliv různé technické výkyvy (jedna firma se rozhodne investovat v UK, tak nakoupí miliardu liber na trhu, atd).

Já nakupuji valuty na dovolenou vždy těsně před odjezdem, třeba i proto, že teprve v tu dobu vím, kolik budu opravdu potřebovat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KOC256: Jako ano, zabezpeceni je na vyssi urovni (verifikace pri prihlaseni a nasledne SMS) ale stejne to jde prolomit, treba pri nejakem sofistikovanejsim phishingu, pocitam ze treba mobilni aplikace na to budou hodne nachylne.
    HARALD
    HARALD --- ---
    VECTOR: Nenajdou. Ti, kdo budou s jistotou prohlašovat jistý směr, ti už si kouli koupili.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZBYNEK: diky za vtipnou odpoved, ale verim, ze jsou tady erudovanejsi lidi.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    VECTOR: Vyplatí se koupit si křišťálovou kouli...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mimochodem, vyplati se ted nakoupit GBP na letni dovolenou, nebo se da cekat, ze to jeste klesne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    A mimochodem podle mBank si při platbě MC kartou počítají menší přirážku - mohly by být konečně lepší kurzy. Nějaká zkušenost?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Myslíš tu novou MC od mBank?
    Mimochodem mě teď končila Visa Gold kreditka od mB a poslali černou.
    BTW proč mám pocit, že ty karty mají čím dál hnusnější vzhled?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: Citi nově založit nejde, Raifka od 1. března snižuje bonusy na nepoužielno. Aktuálně dává smysl mBank, Tankovací Karta České pojišťovny, možná Cetelem a Home Credit
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VECTOR: Dej tomu čas, během příštích měsíců to chtějí banky - včetně RB (a do budoucna i s převzatými Citi Life) - překopat na nepoužitelno
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    K tematu kreditnich karet, ja mam od KB, kde se mi pripocitava bonus na penzijni pripojisteni. Jake dalsi bonusy jsou i jnych bank k disposici? Vim jen o tom, ze Citi v Bille nabizela kreditku, kde se z kazdeho nakupu v Bille zapocitava nekolikaprocentni bonus zpet na kartu, ale to mi pripadalo dost nevyhodne.

VANEK
    VANEK --- ---
    OMNISLASH: první se stává celkem často.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SINEAD: ne všechny banky omezují výši transakce proveditelnou v IB, pro nízkonákladovky jsem kdysi na toto téma psal článek - http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/

Mně osobně to vyhovuje, že mohu svobodně manipulovat v financemi v libovolné výši, už jsem pár několikamilionových plateb zadával
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: člověče mně to strašně dlouho trvalo dnes ráno, ale přisuzoval jsem to tomu, že mám v tom místě špatný signál
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PATEJL_CZ: citibank mela ted minuly dva tydny nejaky problemy s odesilanim smskem, ze chodily treba o hodinu pozdeji a tak...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATEJL_CZ: tohle uz je imo cira paranoia. neumim si predstavit, jak by takovy utok technicky probihal. ani by to nedavalo smysl
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    a proc? Vzdyt to treba potvrdit kodem ze SMS ne?
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    OMNISLASH: Včera jsem zaslechl, že se někomu něco podobného stalo v Citibank. Nemám k tomu další podrobnosti, ale doporučuji být obezřetný a počítač/internetové připojení důkladně prověřit.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zdra, mate moznost si nastavit limity pro prevody v ramci internetbankingu? A jak je mate vysoke? Ja mam ucet u Equabank...a zda se ze to tam vubec nejde. Jde to nastavit pro debetku, ale pro prevody ne:/
    DYNK
    DYNK --- ---
    OMNISLASH: Mne chodi stale ze stejneho cisla, ale nekdy zpozdeni trosku ma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam