• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAISAKA: Se zeptej, co se stane, pokud ty papíry nevyplníš včas.
    Po mně celkem nedávno chtěla ČSOB nějaký papír kvůli praní španivých peněz a měla to napsané v instrukcích jasně - dokud nedodám, nemohu peníze na účtě použít..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Btw. nevím jak to má ČS nastavené, ale jednou z možností je také prohlášení "s danou osobou už nemám nic společného a s USA taky ne" - a hotovo. Vzhledem k případnému převodu účtu jinam, je to imo méně papírování...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jakej je s tim vlastne problem? Zatajujes neco, nebo te to proste jen otravuje? Co po tobe vlastne chteji vedet?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GAISAKA: Si tu smlouvu a obchodní podmínky přečti.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    NELDE: To by mohli? Je na to nějakej background, třeba ve smlouvě?
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAISAKA: Třeba ten, že ti neumožní s účtem nakládat dokud to nevyplníš...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NAVARA: V jine bance budou vedet prdlacku o tom, koho mel kdy v minulosti jako disponenta a s kym chodila jeho mati. Tyhle informace si banky nevymenuji a ani vymenovat nesmi.

GAISAKA: Divil by ses, nema. Pripadne se ti vic vyplati s nim smluvni vztah ukoncit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: jistě, pokud se jim to nevyplatí (to níže popisuji jako "zajímavost klienta"), tak ten vztah nezačnou nebo ho ukončí, pokud už je - ale varianta "jdi jinam" to neřeší, protože "jinam" si řeknou přesně o to samé a vyhodnotí to také stejně
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SINEAD: Ta dohoda je stará asi pět let, v Čechách to spustili před pár měsícema. Takže si tipnu, že nějakýho na koho se to vztahuje má každá, a řešit to musej.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NAVARA: Ja v bance delam :) A nektery proste reknou...nam se to kvuli 10 smudlum nevyplati vubec resit, tak proste neuzavrou s takovym obcanem, na kteryho by se to vztahovalo, zadnej smluvni vztah. Pac konkretne v jedny americky, kde jsem makala predtim, se kvuli 60 blbeckum delal monstrozni IT projekt.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: přečti si něco o té FATCA - to není rozmar bank, kde by si některé řekly dlabem na to ;)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jestli jde jen o bezak, tak jde vo houby. Bych jim to vyplnila a nazdar. A nebo se sbal a jdi k jiny bance, ktera tyhle sracky neresi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GAISAKA: míra přesvědčování závisí na bance a zajímavosti klienta :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    NAVARA: Tak nějak sem si myslel. A před tím finále jsou nějaké zábavné mezikroky?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GAISAKA: ve finále ti vypoví smlouvu
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Zdravím, mám trošku netypickou otázku, narazil tady už někdo na FATCA?
    Mě to přišlo, protože mám odkdysi jako disponentku účtu matku, a ta zas kdysi na jeden ze svých účtů dala disponenta svýho přítele, co má dvacet let americký občanství. Tak jsem volal do spořky, jestli to jako vyplňovat musím, a paní mě celkem upěnlivě prosila, abych tak učinil. Teď nám to přišlo i do firmy, ohledně jednoho SVJ, co spravujeme, takže tady už to nemůžu uplně nechat vyhnít.
    K jádru otázky: základní, co jsem vygooglil, že ta dohoda a k ní přináležející českej zákon se týká bank, oni budou předkládat výkaz za všechny svý klioše. Proto mě ta paní tak prosila, ať to vyplním.)
    Jsou nějaký sankce pro mě/to SVJ, když jim na to hodíme bobek? Neví někdo víc?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: On se jí vyplatí i ten optimizátor, protože ho mohou snadno oslovovat s nabídkou služeb (a on se o ně zajímá více než běžný klient). Třeba časem přejde k nim a pustí ty další účty zdarma.
    Příklad: Pořídil jsem si Equu kvůli lepším kurzům na kartě - ergo s ní platím v zahraničí a mají ze mně nějaké zisky. Když jsem šel do hypotéky, dal jsem jim šanci. Jejich problém, že neměli tak dobrý produkt, ale třeba se někdo jiný chytil.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    VANEK: ok.
    VANEK
    VANEK --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: To fakt nemají; ale pořád převládají běžní kunčofti (pardon, klienti) kteří si tam přesměrují hlavní zdroj příjmů, a získat takového se (nepřímo) bance vyplatí, nad optimalizátory, kteří si přeposílají ty samé peníze dokolečka mezi několika bankami, takže se bankám nevyplatí to nějak přímo potírat.
    LILY
    LILY --- ---
    Díky oběma.. To jsem ráda, že to tak je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam