• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: On se jí vyplatí i ten optimizátor, protože ho mohou snadno oslovovat s nabídkou služeb (a on se o ně zajímá více než běžný klient). Třeba časem přejde k nim a pustí ty další účty zdarma.
    Příklad: Pořídil jsem si Equu kvůli lepším kurzům na kartě - ergo s ní platím v zahraničí a mají ze mně nějaké zisky. Když jsem šel do hypotéky, dal jsem jim šanci. Jejich problém, že neměli tak dobrý produkt, ale třeba se někdo jiný chytil.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    VANEK: ok.
    VANEK
    VANEK --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: To fakt nemají; ale pořád převládají běžní kunčofti (pardon, klienti) kteří si tam přesměrují hlavní zdroj příjmů, a získat takového se (nepřímo) bance vyplatí, nad optimalizátory, kteří si přeposílají ty samé peníze dokolečka mezi několika bankami, takže se bankám nevyplatí to nějak přímo potírat.
    LILY
    LILY --- ---
    Díky oběma.. To jsem ráda, že to tak je.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Ano, je to tak. Já mám tohle na firemním účtu, kde prakticky peníze odcházejí hned následující den, co přišly, a funguje to.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    LILY: je to tak. Tedy aspoň mně to bylo řečeno a ubezpečeno u dvou různých bank. Šlo prý o ty samotné pohyby peněz (banky z toho nejspíš mají nějaké mini položky do kapsy? nevím).
    LILY
    LILY --- ---
    Mohu se optat? Když je podmínkou vedení účtu zdarma to, že tam člověku přijde měsíčně 15000, tak to znamená, že stačí, aby tam ty peníze jeden den přišly a další den už můžou být opět použity jinak? Nebo to chápu špatně?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    VANEK: to by vysvetlovalo proc tam vsichni chodej oblikany jako studenti z venkova. ja jsem s nima spokojenej, ale maj svy mouchy :)
    btw po pze jezdi maybach s SPZ 1AF 2010 nebo tak nejak (2010 tam je urcite), mam podezreni ze to bude jejich firemni auto :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Nestandardní je všechno, co není běžný účet s IB; tohle využije pár promile klientů. Byznys účet neexistuje :-)
    Zaměstnancům by jistě lépe bylo -- v poslední výroční zprávě klesla průměrná mzda pod 28 tisíc měsíčně (a to jen za oficiálních 71 lidí na centrále, pobočková síť je outsourcovaná na spřízněný subjekt a platí příslušně míň). Ale nejsem si jistý, nakolik by těch pár marketingových mega situaci zlepšilo: průměr oboru je zhruba dvojnásobný, například v takové J&T trojnásobný.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    + teda nebylo by lepsi to nejak normalne nacenit (toto snad musi byt jasne driv, nez s nejakym produktem vylezu na verejnost), nabidnout a hotovo? a pak nove nabidky treba obmenovat, pokud to neni optimal? je jako lepsi si vymenovat x mailu, poslouchat nasrane zakazniky pres telefon a zebrat u nich byznys plan? to to fakt maji cas cist a anlyzovat, jo? demence na n-tou
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VANEK: ok, ale nerozumim, co je na tom nestandard, je to neco, co normalne nabizeji k byznys uctu od konce ledna, mame skoro duben. mozna kdyby prachy nervali do kohaka, ale do zamestnancu, bylo by lepe. jestli jim chodi desitka poptavek denne a resi kazdou natrikrat, tak potes koste.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Můj kontakt je na úrovni, že jim chodí desítka poptávek denně, jednak nestíhaj, jednak vnitřní komunikace je jaká je a vnější venkoncem taky a o procesech radši nemluvit: Každopádně když člověk chce něco nestandardního nebo rychlého, není dobré to chtít od nízkonákladové banky patřící dvěma matfyzákům.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    VECTOR: imho v tomhle objemu (penize na dovolenou) nema cenu moc spekulovat, spis si dat bacha na ruzne podvodnicke smenarny
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: pokud budeš pak moci prozradit podmínky, tak dej vědět, sice jen ze zvědavosti, ale zajímá mě to
    SPAM
    SPAM --- ---
    MRTVY_KENNY: Pokud někdo víte o dobre kombinaci podnikatelského účtu s platební branou přímo přes banku za rozumných podmínek pro začínající e-shop tak prosím doporučte. Díky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PATRIKCHRZ: tak po urgenci teda z nich vysla nabidla, ale nasledne pry volali, ze to byl omyl a ze je potreba zaslat byznys plan :D jako hodne se jim do toho chce, docela cumim. anebo to je fakt nejaka neschopnost vnitrni komunikace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: bohužel ne. Kdysi jsem tam někoho znal, ale ten už tam nedělá :(
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Pls nema nekdo nejaky nadstandardni kontakt do FIO? "Rozjeli" platebni branu, ale kdyz to clovek popta, tak mu nejsou schopni dat nabidku.. Zakaznik na eshopu to chce vyuzit a kdyz se po tydnu niceho ozval, ze to trosku prehaneji s prodlevou, tak ze mu napsali, ze je to novinka a vicmin nevi, co s tim..

PATRIKCHRZ?
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Je to zjednodušení v době, kdy většina peněz je virtuálních, uznávám, ale pomáhá si to představit situaci.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Neumíš hledat.

Harmonizovaná měnová statistika - data - Česká národní banka
    https://www.cnb.cz/cs/statistika/menova_bankovni_stat/harm_stat_data/index.html#A
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam