• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VECTOR: otázka je "kam" hlásit - dovedu si představit, že jde o interní opatření banky jednak kvůli riziku, že jde o falešnou bankovku, a druhak kvůli tomu, že 500 EUR bankovky jsou často používané v rámci praní špinavých peněz.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Pise ze vkladal par tisic... ...euro.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: to je divné. Prokazovat totožnost se musí u vkladů nad 1000 euro (nebo 25 000 Kč). Ale třeba má KB svoje vlastní pravidla a sleduje i jiné (menší) operace.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Dneska mi pokladni v KB tvrdila, ze vklady 500 EUR bankovek musi nekam hlasit, je to pravda? Znam ji dlouho, tak ji trochu verim, ale zda se mi to dost podivny.. (vkladal jsem par tisic v petiseteurovkach)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    hele na pobočce to žádné obrázky nechce, je to jen zabezpečení když se ti na pobočku nechce. AB zatím má jen minimum bankomatů mimo pobočky, takže dělat nějaké změny na účtě přes bankomat, který je stejně na pobočce, nemá smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Musel by na to ale znát userid - a pokud si někdo napíše někam všechno, tak by neměl mít bankovní kartu.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Pac vsem tem mentalum, ktery si dal pisou PIN na papirek do penezenky by tak pripadny kapsar nevybrakoval jen kartu do vyse limitu, ale jeste beznej ucet :)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    VECTOR: Osobně mě všechny tyhle dodatečné ověřovací postupy nebetyčně štvou. Chápu, že manažment to miluje, protože to vypadá, že se ušetří za úředníka, který by ověřil osobní detaily, ale když vám to nabídne 5 možností otázek, kde ani na jednu nemáte odpověď (typu jméno vašeho první psa) a tedy se je musíte vymyslet, tak je to celé na nic. Ty obrázky mi přijdou ještě horší. Nevěděl bych už za 5 minut, které jsem zvolil.
    CAMELLA: Ani se nedivím. I když malá/velká/s háčky/bez se dá řešit celkem snadno. Ty obrázky mi přijdou ještě horší, protože ani nemají žádnou souvislost s uživatelem.

Proč to neprovážou s kartou - když mohu přes IB nastavit PIN, proč nemohu přes bankomat resetovat heslo?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: no ja parve koukam, ze tam maji nejake poplatky, ale cenik na webu a smluvni podminky rikaji protichudne veci. Asi jim zitra zavolam. Dnes v eurochange meli kurs 27.04 na prodejj EUR, coz bych si idealne predstavoval i od devizovky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: S Roklenem ne, mrkni na Finexpert.cz a kontaktuj uživatele fremantle, ten s nima má zkušenost. Co jsem z diskuse pochopil, tak při rozjezdu měli super kurzy, ale pak zavedli nějaké poplatky závislé na objemu plateb. U malých plateb tak prý už to není tak extra. Navíc nedělají směny pod 1000 EUR, což je u mne většina.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo zkusenost s roklen (jakozto "devizovkou")? Co PATRIKCHRZ na to?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KOC256: jo, ted jsem menil heslo a taky too po me chtelo obrazky, pripada mi to totalne absurdni.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja treba ty obrazky zapomnel behem tri dnu :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA: No to mas samozrejme pravdu, ale vybirat mezi hooodne divnych obrazku :(. Pochopil bych dum, auto, zastupce ovoce, zastupce zvirete, ... :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NAVARA: Však já neříkám, ze si to zapamatuje každy :). Si je klidně můžeš sám resetovat :)
    Ale furt si je pamatuje víc lidí, než otázky :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CAMELLA: Já fakt netuším, co jsem tam před lety dával za obrázky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: hele budeš se divit, ale obrázky jsou prostě jednodušší než otázky, takže se na ně už před asi 3 lety přešlo. U otázek totiž záleželo i na tom, jak jsi odpověď napsal (velká/malá písmena, přezdívka/klasické jméno...) a 99% lidí je nedávalo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Myslel jsem že už to je knec... Než jsem napsal post, tak mi na webu vypršela sessiona a následně mi zmizel obrázek auta, které jsem si chtěl zvolit :D Ale to už spíše takové drobnost. Každopádně obrázky jsou nezapamatovatelné... Takže si je stejně někam napíšu :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dějství třetí :D
    Volám na linku. Týpek si mě ověří a říká, že ono to někdy blbne. Já pořád mluvím že to po mě chce "otázky"a on pořád že změníme ty "obrázky" :D Když to řekl potřetí, tak jsem se ho zeptal zda si ze mě dělá prdel... On že ne, že otázky byly dříve a nyní jsou obrázky...

No jsou skvěle zapamatovatelné... Přijdou mi příliš složité... však posuďte:

KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    a když už jsem si tam tedy klikal, tak jsem dokonce aplikacnu dohnal k padu :D super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam