• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Pac vsem tem mentalum, ktery si dal pisou PIN na papirek do penezenky by tak pripadny kapsar nevybrakoval jen kartu do vyse limitu, ale jeste beznej ucet :)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    VECTOR: Osobně mě všechny tyhle dodatečné ověřovací postupy nebetyčně štvou. Chápu, že manažment to miluje, protože to vypadá, že se ušetří za úředníka, který by ověřil osobní detaily, ale když vám to nabídne 5 možností otázek, kde ani na jednu nemáte odpověď (typu jméno vašeho první psa) a tedy se je musíte vymyslet, tak je to celé na nic. Ty obrázky mi přijdou ještě horší. Nevěděl bych už za 5 minut, které jsem zvolil.
    CAMELLA: Ani se nedivím. I když malá/velká/s háčky/bez se dá řešit celkem snadno. Ty obrázky mi přijdou ještě horší, protože ani nemají žádnou souvislost s uživatelem.

Proč to neprovážou s kartou - když mohu přes IB nastavit PIN, proč nemohu přes bankomat resetovat heslo?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: no ja parve koukam, ze tam maji nejake poplatky, ale cenik na webu a smluvni podminky rikaji protichudne veci. Asi jim zitra zavolam. Dnes v eurochange meli kurs 27.04 na prodejj EUR, coz bych si idealne predstavoval i od devizovky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: S Roklenem ne, mrkni na Finexpert.cz a kontaktuj uživatele fremantle, ten s nima má zkušenost. Co jsem z diskuse pochopil, tak při rozjezdu měli super kurzy, ale pak zavedli nějaké poplatky závislé na objemu plateb. U malých plateb tak prý už to není tak extra. Navíc nedělají směny pod 1000 EUR, což je u mne většina.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo zkusenost s roklen (jakozto "devizovkou")? Co PATRIKCHRZ na to?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KOC256: jo, ted jsem menil heslo a taky too po me chtelo obrazky, pripada mi to totalne absurdni.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja treba ty obrazky zapomnel behem tri dnu :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA: No to mas samozrejme pravdu, ale vybirat mezi hooodne divnych obrazku :(. Pochopil bych dum, auto, zastupce ovoce, zastupce zvirete, ... :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NAVARA: Však já neříkám, ze si to zapamatuje každy :). Si je klidně můžeš sám resetovat :)
    Ale furt si je pamatuje víc lidí, než otázky :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CAMELLA: Já fakt netuším, co jsem tam před lety dával za obrázky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: hele budeš se divit, ale obrázky jsou prostě jednodušší než otázky, takže se na ně už před asi 3 lety přešlo. U otázek totiž záleželo i na tom, jak jsi odpověď napsal (velká/malá písmena, přezdívka/klasické jméno...) a 99% lidí je nedávalo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Myslel jsem že už to je knec... Než jsem napsal post, tak mi na webu vypršela sessiona a následně mi zmizel obrázek auta, které jsem si chtěl zvolit :D Ale to už spíše takové drobnost. Každopádně obrázky jsou nezapamatovatelné... Takže si je stejně někam napíšu :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dějství třetí :D
    Volám na linku. Týpek si mě ověří a říká, že ono to někdy blbne. Já pořád mluvím že to po mě chce "otázky"a on pořád že změníme ty "obrázky" :D Když to řekl potřetí, tak jsem se ho zeptal zda si ze mě dělá prdel... On že ne, že otázky byly dříve a nyní jsou obrázky...

No jsou skvěle zapamatovatelné... Přijdou mi příliš složité... však posuďte:

KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    a když už jsem si tam tedy klikal, tak jsem dokonce aplikacnu dohnal k padu :D super
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska mě potěšila AirBanka...

Měl jsem dočasně jiný mobil, kde jsem měl nastavené podepisování pomocí aplikace. Ten jsem dneska zrušil a po cestě mě to navedlo k vybrání nového zařízení, kterým chci podepisovat (potvrzovat). Krom toho tam mám ještě navedený iPad a nebo vždy je možnost SMS u čísla, které jsem neměnil.

Potěšili mě ale bezpečnostními otázkami "Nejlepší kamarád na základce" a "Kde chci žít". To jsou tak blbé otázky že jsem si je jistě nikdy nevybral sám. Ale tak zkusil jsem odpovědět a napsalo mi to: "Buď jsou odpovědi špatně nebo jste si to ještě nenastavil" :D

Takže nenastavil a jsem v slepé uličce...
    To se jim ten vývoják někde úplně nepovedl...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ma tu nekdo zkusenosti se zakladanim firem v "danovejch rajich"? Takovyto jak o tom cte clovek v novinach porad, ze je vlastnik nezjistitelnej atd.?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ertrag & Sicherheit je v insolvenci - http://www.fondsprofessionell.at/news/vertrieb/headline/ertrag-sicherheit-ist-insolvent-126621/

Proti firmě je vedeno přes 300 žalob ze strany klientů, zejména kvůli investicím do uzavřených fondů Shedlin a investicí do zlata přes firmu EVVE.

Pojišťovna odmítá plnit náhrady z pojištění odpovědnosti, protože dle jejího vyjádření E&S zprostředkovávala klientům vysoce spekulativní finanční produkty, které tímto pojištěním nejsou kryty.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GOR: Přesnou dobu nevím, ale v IB jsem to měl když jsem dojel z pobočky domů...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Travelex je určitě bere. Ale ten ze zaměřuje na velké částky, proto je rozhodující o jakých řádech se bavíme.

U jiných je to na dohodě. Třeba u Akcenty jsem kdysi domlouval, že by zpracovali dominikánské peso, tak proč ne TRL. Jak jsem psal - vše je o výši částky
    ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: bitstamp si pletes asi s bitfinex :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam