• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: co jsem četl ve fóru na Finexpertu, tak podmínky N26 se pro nové klienty výrazně zhoršily a v podstatě to už moc nemá smysl
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KACZER: Tak myslím, že se v téhle problematice celkem vyznám, viz www.mesec.cz/autori/chrz
    FLAD: musí to být jedna banka? Nebo je možné zřetězit více bank a případně dalších služeb (jako jsou devizové společnosti)? Protože kombinace FIO a třeba Akcenty nebo Easychange nemusí být úplně marná. K tomu nějaká kreditka s dobrým kurzem (Cetelem, Tankovací karta České pojišťovny). Jde jen o to, jestli chceš hlavně jednoduchý produkt, nebo to může být trochu složitější kombinace více produktů.
    VANEK
    VANEK --- ---
    FARFELOO: Problém je, že jak peníze zbylé po srážce z důchodu přijdou na účet, exekuce je tam zablokuje taky; a dostat je odtamtud je nejisté a každopádně vyžaduje nadprůměrnou dovednost v papírování. Výhledově se má podle pravidel EU zavést sociální chráněný účet, ale to ještě potrvá.

FARFELOO: Fio pokud vím nedělá ani bezdomovcům problémy se založením účtu (který je zdarma), pokud mají požadované dva osobní doklady (ale karta se posílá poštou, tam může být problém; osobně předávat na pobočkách moc nechtějí). Síť bankomatů aspoň v centru Brna ujde: http://www.fio.cz/o-nas/kontakty?®ion=2
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: tusim, ze opatrovnikem muze byt i obecni urad, takze pak prachy chodi na urad a je urcena urednice, ktera se o takoveho stareho nebo cloveka zbaveneho prav k ukonum (prpste je to debil) stara

Veřejný ochránce práv - Výkon opatrovnictví
    http://www.ochrance.cz/...-si-stezovat/zivotni-situace-problemy-a-jejich-reseni/vykon-opatrovnictvi/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NELDE: no, dostanes opatrovnika, budto je to nekdo z rodiny a nebo koho urci soud nebo nakej zakon.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Problém je v tom, že bez karty nevybere. A jak bude mít kartu, tak mu ji někdo sebere. Nebo ho donutí, aby prachy vybral a vše mu dal. Takže potřebuje někoho, kdo mu pomůže v této oblasti a kdo ho neokrade.
    Na druhou stranu, pokud bude mít důchod, tak může jít do nějakého domova pro seniory/azylového domu - nechat si posílat peníze tam - většinu strhnou za pobyt a zbytek mu dají jako kapesné. Nemám zkušenosti, ale jak jinak by se starali o ty málo chodící 90+.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: s tímhle souhlasím, ale chtěl jsem být ready, když ho zase potkám. Díky moc, každopádně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: tak si nejdriv zjisti jaka je jeho situace, jestli ma doklady, jak to ma s financema a pak teprv res nejaky ucty. kolikrat pro tyhle lidi je lepsi bejt uplne mimo system, paklize se na ulici pohybujou dlouho. osobne si myslim, ze kdyby byl koser a nemel problemy, je tu dost moznosti jak si nechat pomoci. myslim, ze neziskovky pro pomoc lidem v nouzi jsou v kazdym okresnim meste.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: To samozřejmě nevím. Ale důchod dostává a z toho by mu to taky strhli, ne? Něco mu evidentně zbyde... nejde o to, aby si tam nosil peníze z almužny...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Teda to je financovani neziskovek, tak to jeste asi neni v provozu bo co
    Šéfem sociální banky České spořitelny se stala Klára Gajdušková - Investujeme.cz | Fincentrum
    http://www.investujeme.cz/sefem-socialni-banky-ceske-sporitelny-se-stala-klara-gajduskova/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    GIOMIKY: Dík, ale zdá se mi, že to je pro firmy a instituce, který s těma lidma pracují...

Každopádně mi nepříjde úplně mimo ta spořitelna na takový basic účet...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: polibek smrti to pro nej bude vzdycky, paklize si ses jistej, ze nema zadny exekuce, dluhy, srazky z duchodu a tak...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    FARFELOO: Sporka ma socialni banku
    Sociální bankovnictví - Česká spořitelna
    https://www.csas.cz/banka/nav/o-nas/socialni-bankovnictvi-d00026316
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: To je jasný, že udělají účet, ale nevím kam mám jít, aby to pro takovýho člověka nebyl polibek smrti. Tam přijde, vnutí mu kontokorent a je v prdeli ještě víc než kdyby ho někdo okrad na ulici:-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: ma vubec obcanku? jestli jo, tak ucty ti udelaji kdekoliv.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Zdravím! Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi dokázali poradit nějaký účet pro invalidu bez domova?

U supermarketu potkáváme jednoho takového člověka, bavíme se s ním a občas mu pomůžeme. Teď se svěřil, že dostane důchod, ale že se bojí mít peníze u sebe, protože ho okradou. Popravdě mě taková situace nikdy ani nenapadla a tak si říkám, že pro takové lidi může být strašně důležité mít nějaký blbuvzdorný účet.

Představuju si něco takového:

rozumná síť bankomatů
    klidně s poplatkem, ale bez nějakých fint, jak z člověka, který není úplně finančně gramotný vytáhnout hromadu peněz.

Našel jsem třeba, že Era dává slevu lidem se ZTP, ale jestli to chápu správně, tak se platí 25 korun za výběr! Což je pro člověka, který u sebe potřebuje mít max 200 korun dost šílený.

Nevíte jestli někdo nenabízí takový dětský účet pro seniory? Díky!
    ADAM
    ADAM --- ---
    VECTOR: na tvou otázku neexistuje odpověď z podstaty věci.
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: Nabízeli to nějací Němci. Nevím jestli stále nabízí.
    Našel jsem tohle srovnání: http://www.skrblik.cz/banka/bankovni-ucty-v-zahranici/bankovni-ucty-v-nemecku/
    Zajímavá je tam ta internetová https://n26.com/at/pricing/
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Hmm.. ted jak nad tim uvazuji, tak jejich "Cerpani bonusu" asi znamena, ze se mi to pricte jako splatka v nasledujicim obdobi, ze? Cili zadny posilani na jiny ucty..
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdar bankovni gurove, potreboval bych vedet jednu takovou blbustku. Jak se rusila Citibank, tak me to prevedli na tu RB Life kartu. Mno a tedka uz tam mam nejaky premie a chtel bych to poslat na svuj ucet, ale jelikoz nemam zadny konto u RB, tak pry to jde jenom pres telefon, ale neni mi jisty jak tam funguje zadavani c.uctu.
    Nebo dokaze mi nekdo vysvetlit, jak to presne tam funguje?
    Poplatek rocni bych mel mit gratis prvni rok, co jsem pochopil z nejakyho info kdysi pred pul rokem, je to tak, ze?
    Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam