• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    DYNK
    DYNK --- ---
    PATRIKCHRZ: jak to je se vstupem do salonku s doprovodem? Muzou tam jen drzitele karty, nebo i nejaky pocet lidi s drzitelem? Mam taky k nejaky karte salonek, ale nidky jsem ho nevyuzil.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PISTA1: Abych to shrnul - hodí se to i úplně obyčejné rodině, která jednou do roka letí k moři do Itálie. Dokonce se to vyplatí i když jedou autem do Chorvatska, protože cestovní pojištění platí pro celou rodinu.
    Pouze musí člověk vědět co chce a v bance si o to říct a nenechat si natlačit první blbost, co mu přepážkový pracovník, který tomu, co prodává, často vůbec nerozumí, nabídne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PISTA1: Létám pouze soukromě, takže jsem limitován 4 týdny dovolené. A na ty salonky se poměrně rychle zvyká. Nejde jen o to, že ráno před letem nesnídám, raději dorazím na letiště o to dříve a (zadarmo :D ) se nasnídám v salonku. Dneska, když se poměrně dost rozšiřují "hladolety" tak není od věci se před letem pořádně najíst :). A hodí se to i při přestupu, i když při mém posledním letu s přestupem v Kyjevě jsem to nestihl ani směrem tam, ani směrem zpět kvůli zpoždění letadla.

A pokud dojde ke zpoždění letu, tak je salonek k nezaplacení. V Dubaji byly i takové "kokony" na spaní, dá se tak ušetřit třeba za hotel a/nebo nepřijet do sílové destinace totálně "zdevastovaný".

A to cestovní pojištění je úplně bez diskuse, nemusím si ho platit (no, já ho mám vlastně několikrát - ke kartě od ČS, ČSOB, KB i UCB :D ).

Pak jsou tu pozvánky na různé akce (divadla, ochutnávky), někdy zadarmo, někdy se slevou, někdy se tak dostanu na akce, na které se i za peníze dostává blbě (třeba do Dejvického divadla, Divadlo Járy Cimrmana). A zvykám si i na concierge služby - třeba kamarád chtěl vstupenky na Guns N' Roses, tak jsem jen zavolal do banky "sežeňte mi je".

Pak jsou tu služby, které nízkonákladovky nenabízejí - třeba inkasa šeků.

Jak už jsem psal - nerad generalizuji. Mám i ty nízkonákladovky (FIO mám od roku 2006, když byli ještě záložnou), mám i ty velké banky a každá mi má co nabídnout. A když se to správně nastaví, tak za to klient nejen nemusí platit, ale může mu to přinášet i nějaké výhody a dokonce i reálné finanční bonusy.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud lítáš 3 x do tejdne tak chápu že se ti to hodí, ale pro 95% obyčejných lidí co letí jednou za uherák na dovolenou je výhoda vstupu do salonku naprosto k ho...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LINKOS: Já mám účty u 14 bank (a ano, je mezi nimi i ČS, ale splňují podmínky, abych za účet neplatil) a každý mám z nějakého důvodu. Nerad generalizuji, takže nemám rád takové to "tahle banka je nejlepší a tamta nejhorší", snažím se z každé vytáhnout to nejlepší a to špatné potlačit a zatím se mi to daří. Třeba díky ČS mám cestovní pojištění na 10 milionů a kartu Priority Pass se 4 vstupy do sítě 950 salonků na letištích po celém světě a dále neomezené vstupy do salonků v Praze a Vídni.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: ono ma cenu uvazovat o tom mit bezny účet za ktery se plati? Leta jsem mel ceskou sporitelnu a zadnou vyhodu oproti fio jsem nezaznamenal,jen mraky nevyhod,nefer jednani a kamaradovy napriklad zmizelo z uctu 30k a nikdy to z nich nedostal.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELDE: nemá
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: A má Equa kreditku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZBYNEK: Také mi IB od FIO přijde nejlepší ze současných bank (a to od mBank jako jedno z nejhorších)
    NELLAS: Air a FIO kreditku nemají i když FIO ji už dlouho slibuje a snad už během příštího roku zavede. Kontokorent FIO má - několik tarifů, s měsíčním poplatek i bez něj. Z bezplatných účtů stojí za zvážení ještě Equa.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Jj, prý mi ještě do konce února pošlou individualizovanou nabídku. Zůstávám napjata v očekávání :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: Tady http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1112311&start=2130 zrovna běží diskuse na toto téma. Z nabídky není úplně jasné, zda se jedná o standardní účet u Raifky, pak je potřeba na něm dělat obrat 15 000 Kč měsíčně a mít 3 odchozí platby, nebo zda půjde o speciální nabídku pro bývalé klienty ZUNO a nebude třeba tyto podmínky plnit (také je možné, že klienti dostanou různé nabídky).

Aktuálně je nejlepší úrok u Air Bank, kde je 1 % do 250 000 Kč na spořicím účtu a do 100 000 Kč na běžném při splnění podmínky 5 plateb kartou v měsíci (lze splnit třeba dobíjením účtu u Student Agency 5 krát po koruně (dtto u Alzy), nebo koupě 5 rohlíků v Tescu na samoobslužné pokladně a podobně :D ).

Od prvního ledna bude současná záložna Creditas působit jako banka (dostali bankovní licenci) a slibují 1 % na spořicím účtu bez dalších podmínek, tak uvidíme.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: aha, ok tak to zni docela dobre....mam nejvetsi problem, ze mi splatka moji hlavni kreditky vychazi asi dva dny pred vyplatnim terminem, takze vetsinou potrebuju vykryt tyhle dva tri dny.....bez druhe kreditky bych se asi v pohode obesla....

CAMELLA: nooo ale to by bylo super, Airbank se mi zamlouva jinak
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: mBank má relativně rozumný kontokorent i kreditku - ale tu teď "vylepšili" tím, že automatické splácení zpoplatnili 25 kč měsíčně (což není nic tak hrozného, jen mě to z principu brutálně nakrklo, protože to tam nebylo a teď to tam udělali a ještě pěkně skrytě, není to v IB, jen ve výpisu)...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: Air bank nemá zatím ani kreditku, ani kontokorent. Kreditka se neplánuje, KTK bude do půl roku, pokud se něco nestane.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: no a to jsou prave pro me ty dulezite veci, jinak takhle "chytra" jsem taky, ucet uz jsem si jednou dlouze vybirala a navic zakladala spolecny ucet pro domacnost nedavno
    druhou kreditku bych teda asi ozelela, kontokorent je ale nutnost
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A to říkáš na základě starého IB, nebo nového javaskriptového?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DYNK: Já nechci asi nikde řešit tohle točení peněz, pokud to bude takhle opodmínkované, tak jim na to kvůli výhodnému spořáku na 150k kašlu.

Tak teda díky všem za reakce. Ještě se jich zkusím poptat a uvidím :)

CMLKA: Airbank, Fio, mBank... jen nevím, jak mají kreditky a kontokorenty, tyhle dluhové produkty já nepoužívám :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELLAS: Mam podminku aktivniho uzivani uctu k hypotece u RB. Jde o obrat 15k a tri odchozi platby mesicne. Takze tam mam tri trvalaky a hotovo. Kartu k uctu nemam.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: jezis neee, to me taky ceka....:( takze kam od Zuna?
    ma od nich i kreditku a kontokorent, oboje bych nadale chtela
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Příznivci Win98 používají hnus od RB... Fio má podle mě nejpřehlednější bankovnictví (jediné co mě štve, že musím potvrzovat i převody mezi vlastními účty).
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BLOUD: Ten limit by mi tak nevadil, jde mi o ty další podmínky. Protože aktivně bych ten účet nevyužívala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam