• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Kdepak. Já mám účet s úrokem přes 3%.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: To mě už taky napadlo. A zrovna mi přišel ten email. No nic, asi si škrtnu další banku :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: Patrikovatíš? :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To je opravdu kandidát na to vzít si tu kartu a platit s ní rohlíky po jednom.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BUNDA: Aha, tak tahle aktualizace mi ještě nedorazila. Bezva... Každopádně díky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELLAS: ne má pravdu:

Podivejte se, jak bude od 1. ledna 2017 urokovy listek vypadat

Bonusove rocni sazby
    Bezny ucet - zustatek do 100 000 Kc - 1,00 %
    Sporici ucet - zustatek do 250 000 Kc - 1,00 %
    Sporici ucet - zustatek nad 250 000 Kc - 0,20 %

Zakladni rocni sazby
    Bezny ucet - zustatek do 100 000 Kc - 0,00 %
    Sporici ucet - zustatek do 250 000 Kc - 0,00 %
    Sporici ucet - zustatek nad 250 000 Kc - 0,00 %
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    EXAGE: Počkej, ale to se týká běžného účtu, ne? Jinak na spořicím zůstane nějakých 0,3 % pro úspory do 250 tisíc.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EXAGE: máš pravdu, zapomínám totiž, že ten bonus + 0,2% nemá každý, ale jen ten co zakládal v začátku AirBank.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    BUNDA: Nebude :(

"Klientům, kteří s naší kartou neplatí, naopak přestaneme peníze úročit úplně. Na konci letošního roku totiž zrušíme TOP3 garanci a její současnou sazbu 0,3 % snížíme na nulu."
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ZBYNEK: To mi stačí. :) Díky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EXAGE: úročit se bude dál, ale nebude se honosit tím TOP 3 což i tak bylo tak trochu pofidérní. Úroky jdou zatím dolů všude :(
    Jinak ING je bez problémové, jestli mají mobilní aplikaci to netuším. Pokud ho budeš zakládat určitě ti někdo rád poskytne kód a podělí se s tebou o bonus :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    EXAGE: ING je jenom do 300tis, ale jinak můžu doporučit...

Jinak ale úroky jsou a budou nízké všude
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Dobré ráno všem, obracím se s prosbou o radu spořícího účtu.

AirBank zrušilo TOP 3 garanci (B.Ú. u nich nemám tudíž mi dále na spořáku nebude úročeno). Kam tedy dál? Co jsem se díval tak ING dává 0.5% p.a. bez nutnosti BÚ (ten mám kvůli hypo u ČSOB) + navíc 500,- k založení. Je tu ještě něco výhodnějšího? (Ruskou Sberbank tak nějak nechci). Uvítám zkušenosti s ING. Děkuju.

Požadavky:
    - Internet Banking + mobilní aplikace
    - Bez poplatků
    - S možností peníze přeposlat během pár dnů
    - Bez poplatku za výpověď
    - Nechci další B.Ú. ani platební kartu, oboje mám u ČSOB
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: ad zdarma - mam na mysli mesicni poplatky. s tim jednorazovym poplatkem 99czk, co maji na webu, pocitam
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    a ano, je zdarma, jenže ty chceš Maestro a ta zdarma není
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: Zcela určitě je možné mít ke spořicímu účtu platební kartu, jednu dobu jsem to tak měl
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: pokusil jsem se zalozit novou kartu, ale po vyplneni udaju mi bylo receno, ze jsem prekrocil pocet karet (mam ty dve zminene). v moznostech jsem videl zalozeni fio konta, coz je, predpokladam, ten sporici ucet. je ale otazkou, zda ten limit neni prenosny a zda je vubec u sporiciho uctu moznost mit zdarma platebni kartu (jinde to iirc neslo, ale je to uz nejaky cas zpet, co jsem to zjistoval)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: nemám vyzkoušeno, ale mělo by to jít. Vždycky si můžeš založit ještě spořící účet a kartu(y) k němu - je to i bezpečnější (odděleni prostředků)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    mam u fia nejaky ten zakladni ucet zdarma a k nemu dve karty. chystame se s pritelkyni na vylet do nizozemska, kde by se nam hodila maestro karta, kterou aktualne nikdo nemame. zjistil jsem, ze ve fio se da poridit za jednorazovy poplatek 99czk. je bez problemu porizeni treti karty k tomu uctu, nebo, pokud by to neslo jinak, je mozne jednu z tech dvou zrusit a misto ni si poridit tu maestro kartu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEPNI_VLK: ber to jako soutěž mezi tebou a bankou. Banka se tě snaží lákadlem přinutit k nějakému chování a ty se snažíš ji nějak přechytračit. Takový sport, no :). Tohle je začátek. Ale když se to umí, lze z toho vytáhnout i desítky tisíc :). Prostě musíš banku přesvědčit, že jsi ten typ klienta, kterého chce mít a kterého může podojit. Ale ty se podojit nenecháš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam