• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: pokusil jsem se zalozit novou kartu, ale po vyplneni udaju mi bylo receno, ze jsem prekrocil pocet karet (mam ty dve zminene). v moznostech jsem videl zalozeni fio konta, coz je, predpokladam, ten sporici ucet. je ale otazkou, zda ten limit neni prenosny a zda je vubec u sporiciho uctu moznost mit zdarma platebni kartu (jinde to iirc neslo, ale je to uz nejaky cas zpet, co jsem to zjistoval)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: nemám vyzkoušeno, ale mělo by to jít. Vždycky si můžeš založit ještě spořící účet a kartu(y) k němu - je to i bezpečnější (odděleni prostředků)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    mam u fia nejaky ten zakladni ucet zdarma a k nemu dve karty. chystame se s pritelkyni na vylet do nizozemska, kde by se nam hodila maestro karta, kterou aktualne nikdo nemame. zjistil jsem, ze ve fio se da poridit za jednorazovy poplatek 99czk. je bez problemu porizeni treti karty k tomu uctu, nebo, pokud by to neslo jinak, je mozne jednu z tech dvou zrusit a misto ni si poridit tu maestro kartu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEPNI_VLK: ber to jako soutěž mezi tebou a bankou. Banka se tě snaží lákadlem přinutit k nějakému chování a ty se snažíš ji nějak přechytračit. Takový sport, no :). Tohle je začátek. Ale když se to umí, lze z toho vytáhnout i desítky tisíc :). Prostě musíš banku přesvědčit, že jsi ten typ klienta, kterého chce mít a kterého může podojit. Ale ty se podojit nenecháš.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Já pro změnu neznám nikoho, kdo by platil jeden jediný rohlík kartou třikrát za sebou jen proto, aby splnil požadavky pro 3 platební transakce. Po pravdě, sám bych si při podobně činnosti připadal jako debil. Svým způsobem je to (asi) obdivuhodné - nicméně já bych na tohle žaludek neměl.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM:
    VANEK: Tak já to sice nedělám, ale ten škodolibej pocit vítězství, když pokladní řekne "stodvacetpět", já řeknu "kartou, prosím" a na displeji terminálu naskočí "124,75 Kč", ten tam je. ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Já bych to dělal, kdybych měl kartu ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak Patriku, ty jsi legenda - osobně fakt neznám nikoho jiného, kdo by se při placení rozhodoval jestli karta nebo cash, aby ušetřil to zaokrouhlení na korunu nahorů nebo dolů ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Ne, to mi přišla nějaká obecná nabídka, slečna na infolince nevěděla, a prý si mám počkat, až mi přijde individualizovaná nabídka. Hm.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LINKOS: S tím rozdílem, že většina koníčků peníze stojí. Tento vydělává a poslední dobou ne zrovna málo.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: jo,ted uz to chapu,kazdy mame nejaky konicek :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LINKOS: účtů mám víc, jen bank mám 14, ale u některých mám třeba dva i tři účty :D.
    A si piš, že poplatky řeším, si zadej do Google největší kolenovrt a kdo ti vyjede? Já mám hned na prvním místě vlákno Asketický život, které jsem založil na Finexpetu :D.
    A občas i reklamuji nějaký ten neprávem naúčtovaný poplatek, tohle si hlídám. Prostě používám účty tak, abych nic neplatil a ještě pokud možno něco čerpal.

Já začínal bez účtu, dokonce jsem si nechával výplatu posílat na vkladní knížku (ještě u tehdejší Agrobanky, později GE), protože bezplatné účty tehdy nebyly. Když nepočítám "prémiové spoření mladých" co mi založili rodiče, tak k ČS jsem šel jako k jedné z posledních bank, když od nich začali klienti odcházet a oni konečně zavedli rozumné podmínky.

Banka není přítel, v nejlepším případě partner, někdy soupeř. A já se snažím vždy vyhrát. Zatím se daří.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Já myslel, že ta nabídka přišla spolu s informací o zrušení. A s tím, že vše zařídí za klienta.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: tak pokud mas co mit na ctrnacti uctech,te
    tak bych asi poplatky ani neresil:-).
    Ale priznam se ze jsem proti Ceske sporitelne dost zaujaty,byl to muj ucet ktery jsem mel jeste v dobe kdy jsem si ho sam ani nemohl zalozit a pak jsem u nich byl ze setrvacnosti. Hlavne me rozcilovalo,ze neustale rozsirovali poplatky,nakonec se objevovali na vypisu i takove absurdity jako poplatek za prichozi platbu.
    Nedlouho pred odchodem od nich jsem si u nich udelal cestovni pojisteni za 100 na mesic akorat mi jaksi zatajili,ze se da zrusit az po roce.
    No a znamymu od nich zmizelo 30k coz je dost nemile,zvlast kdyz jsi 4k kilometru od domova... Nedostal zpet ani korunu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Oni zruší účty u Zuna a máš si převést peníze jinam. A pak ti možná nabídnou nějaký prý výhodný účet u Raiffky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WERT: Ale reklamu mají hezkou (-;
    Jinak to s tím přesunutím klientů Zuno pod křídla RB jsem čekal.
    WERT
    WERT --- ---
    NELLAS: ...pul roku jsem jim rikal at neco udelaj ze jinak od nich odejdu :)
    protoze jen na poplatcich me stal ucet u RB asi 12 rocne... po trech mesicich, kdy se spravovani myho uctu stalo rajskym snem u FIO mi zavolali. Jestli bych nechtel prejit k nim zpatky, ze by me nabidli ucet zdarma.

Mozna se opravdu nechavaji inspirovat, bohuzel jim to trva 15 let... a dle me tato banka inspirovana kradenym zidovskym zlatem je opravdu nejhorsi banka sveta. :D
    (dostal jsem se k nim jen coby pozustatek ebanky se kterou jsem nemel problemy nikdy)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELLAS: to víš banka inspirovaná klienty :D Když jsem reklamoval to moje neuhrazené inkaso (neuhrazené jejich chybou), tak jsem jim říkal, že neplatičema by se inspirovat nemuseli.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HARALD: Zrovna o Raiffce se říkají obecně ne zcela pěkné věci.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELLAS: Je to takových 5 let, ale třeba tentokrát ten trik nezopakujou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HARALD: Pfff, jo, přesně toho jsem se bála. Děkuju za varování. V tom případě na ně zvysoka prdím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam