• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: Z jakého duvodu potřebuješ zrovna VISA? Jak používáš KTK? Klidně do pošty :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CMLKA: Jestli ti měsíčně chodí aspoň 15 000, tak ten Online účet u PS:
    https://www.erasvet.cz/documents/296002/296213/Sazebnik-kompletni.pdf
    Fio má kontokorent taky, ale vypadá to, že si účtují nějaké poplatky:
    http://www.fio.cz/docs/cz/sazebnik_kontokorentni_uvery_FO.pdf
    LEIN
    LEIN --- ---
    MATHEZ: aspon neplatis za kazdy pohyb :D

CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: jj uz si mi psal, tohle vsechno je fajn, ale umele prelejvat penize nebudu a ani se nechci tvarit jako premier klient, to neni nic pro me....no po pravde nejdulezitejsi je pro me asi ten kontokorent
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    ve fio mi potvrdili ze maj problem s akceptaci karet terminaly; at uz bezkontaktni nebo s pinem, oba dva zpusoby byly terminalem zamitnuty.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    me prestala fungovat karta v nejnevhodnejsi chvili, nejdriv sem si myslel ze tam je malo penez (nebylo) tak sem tam preposlal a furt to terminal zamital; vsechny telefony do fia jsou mrtvy, resp. voiceover zahlasi ze me prepoji a pak se to polozi. zkousel sem 4 telefoni cisla, zacinam bejt dost nasranej
    LEIN
    LEIN --- ---
    MATHEZ: me fio karta nefunguje uz dlouho v bankomatech FIO :D ale v jinych jede :D
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    fungujou vam karty fio? infoliinka na karty nefunguje, infolinka do banky nefunguje
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: Účty zdarma (vedení, karta, převody) jsou na trhu tři - Fio, Equa a Air Bank. Všechny tři ale mají karty MasterCard, u FIO lze VISA karta za poplatek. Teď je na trhu nová banka - Creditas (dříve záložna), ale jejich ceník ještě nemám prostudovaný, zakládám si kvůli spořáku (1,1 % p.a. při splnění podmínek).

Pak je tu ale celá řada bank, které mají účet zdarma při splnění podmínek, zajímat by tě asi mohla Česká spořitelna a jejich Erste Premier účet. Účet je veden zdarma při obratu 50 000 Kč (lze vyrobit i uměle přeléváním na účet mimo banku a zpět), dvě karty zdarma - MasterCard World Elite (zajištťující zdarma vstup do salonku MasterCard na nonschengen terminálu v Praze a do salonků Jet Lounge a Sky lounge ve Vídni) a Visa Infinite (k té je vydávána karta Priority Pass se 4 vstupy do sítě více než 1000 (a číslo stále roste) salonků po celém světě). Obě karty je možné mít jak jako debetní, tak jako kreditní, dle vlastního výběru. Výběry z bankomatů ČS a ze všech bankomatů v zahraničí jsou zdarma. Ke kartě Visa Infinite je cestovní pojištění na 10 milonů zdarma.
    Konkurencí je ČSOB Premier, ta se liší jen v drobnostech (např. karta MasterCard World Elite je vydávána výhradně jako kreditní a Visa Infinite jako debetní a Priority Pass karta je zde vydávána k MC kartě), výběry jsou zdarma ve všech bankomatech v tuzemsku i zahraničí. I zde je cestovní pojištění (ale na nižší částku), ale dále je zde na výběr jedno další pojištění zdarma: právní pojištění řidiče, odpovědnost a internetová rizika.

Další, kdo má Visa kartu, je Komerční banka, ke svému programu Top nabídka je Visa Platinum zdarma. Také cestovní pojištění a sice dává i tu Priority Pass kartu, ale již bez volných vstupů (každý vstup za 24 USD), takže se moc nevyplatí. Výběry zarma v tuzemsku i zahraničí. Nevýhodou je povinnost obratu 150 000 Kč (opět lze splnit uměle)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Delal jste si ted nekdo nedavno pruzkum ohledne kreditnich karet a bonusu na nich? Mam dlouhodobe od GE (teda Monety), ale uz ty bonusy osekali na uplny minimum, tak se chci poohlidnout jinde. Mesicne tam protocim cca 50k, hlavne letenky a jidlo, sem tam elektronika. Idealne aby byla samozrejme zdarma a v lepsim pripade visa. Jedu na bezurocny obdobi, takze uroky me moc netrapi.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: fio to nakonec asi bude, ale stvou me vybery
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: ja na zunu nemam par let uz ani korunu, takze me nabidky ani nezajimaji. byvalo to atraktivni dik uroceni.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CMLKA: Já mám hlavní účet u Poštovní spořitelny (tzv. Online konto, takže bez poplatků). Nemá to Visu, ale Master Card, zkus mrknout, jestli to teda nesplňuje tvé požadavky, já nepotřebuju ani kontokorent, ani kreditku. Sazby na spořicím účtu (Červené konto) jsou tam stejně mizerné jako všude jinde. Zuno jsem měla na spoření a občasné online platby, jak jsem tu už někde psala, spoření šlo stejně před časem jinam a na ty občasné platby jsem si založila Fio.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS:
    BUNDA: a kam? kdyz ja porad nenasla nic, co by splnovalo vsechny pozadavky mi prijde
    tj. vybery zdarma idealne, sporici ucet, kontokorent a Visa Kartu, bez kreditky se asi obejdu...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELLAS: ještě mi nic neposlali, ale kolega mi to říkal cca před 3 týdny. Tak jsem to převedl pryč a připravil na zrušení. U RB mi stačí převedená Citi kreditka. Banda amatérů.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CMLKA: Netuším, já prostě všechno převedla pryč a čekám, až se ten účet sám zruší - takže někdy koncem února. S reakcemi na Raiffku, co jsem nasbírala tady po nyxu i co jsem slyšela jinde, o jejich účet s nejistým obdobím zdarma nestojím :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: takze idealne tak, aby clovek pak uz nemel cas na vetsi zmenu? :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CMLKA: Mluvila jsem se slečnou na infolince, ta se "odběhla" někam zeptat a sdělila mi, že konkrétní nabídky na míru (nebo tak nějak, haha) budou rozesílat druhým emailem někdy v průběhu ledna a února.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    sranda. ale pokud bys jim ty chtel cokoliv, tak na rucne delanem papiru s razitkem od presidenta spojenych statu a ruska... :D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVY_KENNY: takze to mi asi za chvilku taky prijde co?
    uz mas tu konkretni nabidku od Reifky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam