• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: a tohle nejak urcuje centralni banka te ktere zeme? protoze u nas s tim jsou problemy, jak neco chybi, nebo je natrezeni vyrazne, ale co si vybavuju, tak v USA jsou bezne bankovky pocmarane, roztrzene a slepene a vubec obihaji znacne poskozene (nebo aspon ty nizsi nominalni hodnoty) a problem s tim nikdo nema
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KERB: když je slepíš průhlednou páskou, tak v takovém super-hyper ji vezmou.
    KERB
    KERB --- ---
    PATRIKCHRZ: utratit bankovku, ktera je na dve pulky?:)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    to nas doufa vice.. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík. Ještě koukám, že Air bank má tu SMS zprávu při pohybu nad 100 Kč za 1 Kč (Fio za 2,40 Kč). Tak to by asi šlo.

A doufám, že se podělíš o zkušenosti, až nastuduješ podmínky Creditas.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Já vím, že to byla Tvoje práce a že tak jako člověka mrzí, když něco vypiplá a pak to převezmou jiní, co to vořou. Jsem Tě chtěla uklidnit, že to nezvorali až tak - že furt ještě jsou i spokojení klienti.:-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA:
    Účty "zadarmo bez podmínek", tedy účet, karta a transakce zdarma jsou k dispozici tři - Fio, Air a Equa, každá má nějakou výhodu, můj favorit je Fio kvůli dlouhodobé poplatkové stabilitě. Mám zde účet od roku 2006 (to byli ještě záložnou) a za tu dobu nedošlo k žádné změně v ceníku, která by se mě negativně dotkla. Ta spolehlivost a kontinuita je pravým opakem mBank.
    Posílat SMS při různých operacích (lze poměrně široce nastavit) umí, ale je to placená služba. Já mám místo toto nastavené emaily, ty jsou zdarma. Jsou zasílané v čistém textu, takže pokud to tvůj operátor podporuje, můžeš si je nechat přeposílat na SMS.
    Pak je zde ještě Creditas (od 1.1.2017 banka, před tím záložna), která by měla mít také účet zdarma (včetně 5 výběrů z libovolného bankomatu), ale jejich podmínky jsem ještě nestačil pořádně prostudovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: no já jsem smutnej kvůli tomu, že to byla moje práce (v rovině komunikace) a to je prostě děs to sledovat. ale co se týče podmínek, tak ano, Equa je dnes pro mě nejspíš výhodnější. mě vyhovuje kombinace obojího - mBank mám jako hlavní účet a Equa bank jako vedlejší (pro drobné výběry).
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Já mám mBank jako nejpoužívanější účet taky pořád. Vždycky, když se vzedme nějaká hate vlna, tak se donutím podmínky prostudovat a zatím vždycky jsem zjistila, že to nejspíš vymejšlej podle toho, jak ten účet používám já. Abych to měla furt stejně.:-)

Teď teda budu muset taky najít něco nového za ZUNO. Ideálně, aby mi to taky posílalo SMS zprávy při použiti karty. Nějaká doporučení?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KERB: domluvit se s někým, kdo jede do země, kde se platí eurem, nejde? Tam by to mohl utratit nebo vyměnit v bance.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELLAS: co si pamatuju, tak ekonto má bonusovou sazbu při aktivním používání a při "výpovědní lhůtě" 21 dní.
    jestli to bude pro zuno jinak netuším
    KERB
    KERB --- ---
    mám asi tři EUR přetržené bankovky. netušíte, kde nejlépe je vyměnit?? (buď za EUR nebo rovnou na koruny to je jedno)

koukal jsem, že někde si berou procenta z částky, někde fixní poplatek atd., ale mám v tom trochu hokej, poraďte prosím
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Ne ne, já chtěla vědět přesné podmínky pro dosažení té sazby na spořicím účtu, plus na jak dlouho tu sazbu nabízejí, aby to nebylo třeba jen na první tři měsíce a pak konec. Plus na jak dlouho by to eKonto Smart bylo zadarmo, jestli to taky není časově omezená nabídka na prvních pár měsíců nebo třeba jestli na to nedosáhneš až po splnění tří plateb a pěti převodů měsíčně. A slečna prostě nevěděla. Nikdo od nich nevěděl.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    Aha. Já tu prave zachytil ze nekomu dosla jen vypoved a ceka na nejakou nabidku. Coz jsem myslel ze je toto... :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Jo, to je furt ten první obecný email. Když jsem na sebe nechala kontakt v tom kontaktním formuláři a ptala se slečny na přesné podmínky, musela se na chvíli odmlčet, zeptat kolegů a pak mi sdělit, že přesnou individualizovanou nabídku budou posílat druhým emailem v průběhu příštích dvou měsíců.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: Poplatky za přistavení jsou u tarifu 1 a 2, tarif 3 je bez nich, ale zase s nejvyšším úrokem při skutečném čerpání. Takže jako pojistka pro nečekaný výpadek klidně; pokud se má naopak čerpat, tak tarif 1 je výhodnější, ale ne o moc a proti konkurenci vůbec -- RPSN bude někde ke 13 %. No a pak taky může být problém, když ve smluvní lhůtě 14 dnů banka rozhodne, že už ho neobnoví.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GOR: přesně tak. Hlavní vadou mBank je nekontinuita. Banka, která v lichých letech dělá drobné změny v ceníku a v sudých ceník totálně překope není partnerem pro dlouhodobou spolupráci. MBanka je vhodná pro někoho, jako já, kdo neustále sleduje podmínky, zakládá a ruší produkty, vysává bonusy (než změnila podmínky u vracecích kreditek). Tam může být vhodná. Ale pro někoho, kdo chce jeden účet, pro veškerý bankovní provoz je totálně nevhodná.
    U Fio mám účet od roku 2006 a za celou tu dobu nedošlo k jediné změně, která by se mě negativně dotkla. Equa se už také po letech uklidnila a AirBank až na úrokové kotrmelce je také relativně spolehlivá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: v pohodě - já to nijak neobhajuju.

Ale používám to pořád stejně (eMax ani eMax plus nepoužívám už dlouho) a reálně se pro mě nezměnilo nic. jediný, co by v mém případě by mělo efekt, je automatická splátka mKreditky - ale tu už jsem (kvůli hypotéce) před časem zrušil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Spořicí účty 2017: Do hry vstoupila Creditas, Air Bank zrušila TOP3 garanci – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ici-ucty-2017-do-hry-vstoupila-creditas-air-bank-zrusila-top3-garanci.html
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Noo, trendy hejtovat... IMHO jsou ty hejty vice nez opravnene. Srry, ale ja uz bych k mB nesel. Zalozil jsem si tam ucet v roce 2007 (nebo 2008, proste hned jak zacinali v CR) a jak postupne zacaly pribyvat ruzne hvezdicky a ruzna ale, tak jsem aktivitu utlumil a prestal ucet pouzivat.

Bohuzel se mi povedlo doporucit ucet brachovi, kolegyni z prace atd. atd. Lide, kteri sleduji podminky, postupovali obdobne jako ja.

Ale fackovala me hanba, kdyz kolegyne, ktera to zas tak nehlida, nahle zjistila, ze ji strhli 4x poplatek 29,- za prevod z eMax na mKonto.

mB je dobra pro nekoho, kdo ma chut a cas hlidat podminky, aby se do nich vesel. Kdo chce stabilni podminky, pro toho je IMHO Fio, ktere se nejakym kotrmelcum v podminkach prozatim vyhlo a protoze je to politika, na ktere vyrostli, predpokladam, ze se ji budou drzet i do budoucna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam