• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Jo jeste toto jsem zapomnel dodat z toho emailu:
    "Pro držitele kreditních karet: Ačkoliv není Program výhod smluvním dokumentem, chceme být transparentní a včas Vás informovat, že od 1. 4. 2017 bude platit v nové podobě. Nemusíte se ale znepokojovat, naše kreditní karty budou pořád patřit mezi nejlepší na trhu. Odměny, které lze používáním karet získat, upravíme pouze u kreditních karet Mall, O2 a Life. O nich Vás budeme informovat samostatným e-mailem nebo dopisem do konce ledna 2017."
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Ja prave premyslim, jestli mi to za to stoji, to mysleni na splaceni, a ty blbosti kolem toho. Mno je to skoda no.. :-/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOMINO_I: A už to nepůjde čerpat pomocí cool karet, bude se muset zpět na poštu (i když to kvůli těm pár korunám začíná postrádat smysl...)

A taky přestanou nabízet zamykání debetní karty...
    DYNK
    DYNK --- ---
    Tak to vypada, ze se ji chteji zbavit. Je to celkem bezna strategie u nich, ze zdrazujou/znevyhodnujou produkty, ktery uz nenabizej. Porad tam ale maji MALL.CZ kartu, ktera se tvari, ze ma normalne 2 % zpet a max 1000/mesic. Otazka je jak dlouho jim to vydrzi.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DYNK: Převzatá bejvalá CITI LIFE

TOMINO_I: Tak to vypadá na zbohem karto, v únoru mám naplánovanejch pár velkejch nákupů tak jí podojím, pak co to dá do vybrání prémií a pá pá.
    DYNK
    DYNK --- ---
    TOMINO_I: co je ta Karta LIFE? Mezi kreditkama ji na strankach nevidim.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Tak to vypada, ze se nam Raifka pekne rozjizdi v utahovani sroubu :P
    Karty LIFE:
    - Prémie je stanovena jako 1 % z plateb u obchodníka provedených Kartou, souhrnně však maximálně do výše uvedené níže v kapitole Výše Prémií.

Výše Prémií:
    (a) Pro zúčtovací období začínající do 30. 6. 2017 včetně:
    - Maximálně 350 Kč za zúčtovací období.
    (b) Pro zúčtovací období začínající od 1. 7. 2017:
    - Klient s Běžným účtem maximálně 500 Kč za zúčtovací období
    - Klient bez Běžného účtu maximálně 350 Kč za zúčtovací období
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA:
    Ano, centrální banka dané země určuje, jaké bankovky jsou obchodníci povinni přijmout. Samozřejmě mohou přijmout i ty, co nemusí.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: a tohle nejak urcuje centralni banka te ktere zeme? protoze u nas s tim jsou problemy, jak neco chybi, nebo je natrezeni vyrazne, ale co si vybavuju, tak v USA jsou bezne bankovky pocmarane, roztrzene a slepene a vubec obihaji znacne poskozene (nebo aspon ty nizsi nominalni hodnoty) a problem s tim nikdo nema
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...německém super-hyper
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KERB: když je slepíš průhlednou páskou, tak v takovém super-hyper ji vezmou.
    KERB
    KERB --- ---
    PATRIKCHRZ: utratit bankovku, ktera je na dve pulky?:)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    to nas doufa vice.. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík. Ještě koukám, že Air bank má tu SMS zprávu při pohybu nad 100 Kč za 1 Kč (Fio za 2,40 Kč). Tak to by asi šlo.

A doufám, že se podělíš o zkušenosti, až nastuduješ podmínky Creditas.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Já vím, že to byla Tvoje práce a že tak jako člověka mrzí, když něco vypiplá a pak to převezmou jiní, co to vořou. Jsem Tě chtěla uklidnit, že to nezvorali až tak - že furt ještě jsou i spokojení klienti.:-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA:
    Účty "zadarmo bez podmínek", tedy účet, karta a transakce zdarma jsou k dispozici tři - Fio, Air a Equa, každá má nějakou výhodu, můj favorit je Fio kvůli dlouhodobé poplatkové stabilitě. Mám zde účet od roku 2006 (to byli ještě záložnou) a za tu dobu nedošlo k žádné změně v ceníku, která by se mě negativně dotkla. Ta spolehlivost a kontinuita je pravým opakem mBank.
    Posílat SMS při různých operacích (lze poměrně široce nastavit) umí, ale je to placená služba. Já mám místo toto nastavené emaily, ty jsou zdarma. Jsou zasílané v čistém textu, takže pokud to tvůj operátor podporuje, můžeš si je nechat přeposílat na SMS.
    Pak je zde ještě Creditas (od 1.1.2017 banka, před tím záložna), která by měla mít také účet zdarma (včetně 5 výběrů z libovolného bankomatu), ale jejich podmínky jsem ještě nestačil pořádně prostudovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: no já jsem smutnej kvůli tomu, že to byla moje práce (v rovině komunikace) a to je prostě děs to sledovat. ale co se týče podmínek, tak ano, Equa je dnes pro mě nejspíš výhodnější. mě vyhovuje kombinace obojího - mBank mám jako hlavní účet a Equa bank jako vedlejší (pro drobné výběry).
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Já mám mBank jako nejpoužívanější účet taky pořád. Vždycky, když se vzedme nějaká hate vlna, tak se donutím podmínky prostudovat a zatím vždycky jsem zjistila, že to nejspíš vymejšlej podle toho, jak ten účet používám já. Abych to měla furt stejně.:-)

Teď teda budu muset taky najít něco nového za ZUNO. Ideálně, aby mi to taky posílalo SMS zprávy při použiti karty. Nějaká doporučení?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KERB: domluvit se s někým, kdo jede do země, kde se platí eurem, nejde? Tam by to mohl utratit nebo vyměnit v bance.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELLAS: co si pamatuju, tak ekonto má bonusovou sazbu při aktivním používání a při "výpovědní lhůtě" 21 dní.
    jestli to bude pro zuno jinak netuším
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam