PATRIKCHRZ: Si vyrecny o tom ziadna - ja sa tak dlho rozpisovat neplanujem, skusim to posledny krat v bodoch, lebo ma "irituje" to tvrdenie, ze nemam prvdu a ked nic, tak to necham.
K slohu len detaily, lebo to je vlastne spam pre to o com sme rozpravali:
Opakujem, viem ako je to realizovane.
Offline moze byt aj banka, nie len kartove centrum - potom sa ten zostatok cachuje.
K tomu o com sme sa rozpravali, pretoze to nie je ten sloh:
DONTRAGEDY:
Platobna transakcia je komplexna, komunikacia medzi systemami, poplatkovanie a mnozstvo inych kravin. Ty si z toho zaciatku vynal ten poziadavok na 24x7 a argumentujes, ze preto je transakcia na zostatok zlozitejsia ? Alebo preco online zostatok povazujes za zlozitejsiu transakciu ? Akou metrikou to merias ? Pretoze ten zostatok je len dotazovacia transakcia, ktora je velmi jednoducha a rychla (jedina zlozitost je ako urcit dispo zostatok, ale to je problem organizovania dat vnutry banky). Ak som to pochopil spravne, tak argumentujes zlozitostou infrastruktury a preto pravom na vyssiu cenu, ale ta infrastruktura tu nie je primarne od toho, aby som si na bankomate vytlacil zostatok. Ta infrastruktura je tu prave pre platby, cize ked, tak by si ju mal pocitat tam.
Ani do bodov ma to nebavilo dat, proste nemusis tomu verit, ale na tom, ze zistit dispo zostatok je jednoduchsia operacia nez urobit prevod budem trvat (uz len preto, ze pre zbehnutie prevodu ho musim zistit). A argumentacia infrastrukturou, ktora primarne sluzi na nieco ine je zatial z mojho pohladu nezmysel. Ta infrastruktura je rozsiahla a sluzi aj platbam.