• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DYNK: Jasne, vidí to několik let zpět, stejně jako třeba ten doplaceny úvěr. Klidně kreditku zrus, to není problém :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    CAMELLA: Aha, to jsme netusil. A uvidi banka tu historii i v pripade, ze jsem kreditku mel v minulosti? V soucasny dobe planuju kreditku rusit (konec bonus programu) a zaroven resit refinancovani hypo. Muze mi uskodit, kdyz kreditku zrusim? Placena je vzdycky vcas.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DYNK: pro banku je vždycky lepší, když má klient pozitivní kreditní historii (tj. kreditka, nějaký menší a v pořádku splácený spotřebitelský úvěr atd.) a takovému klientu pak často nabídne lepší podmínky - třeba nějakou slevu na sazbě hypo nebo zlepšení jiných podmínek.
    DYNK
    DYNK --- ---
    FLAD: jak je muze zlepsit?
    FLAD
    FLAD --- ---
    OMNISLASH: Jeste dodam, ze to "ovlivnit" muze byt na obe strany (tj. dobre pouzita kreditka ti muze zlepsit podminky na hypo).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OMNISLASH: tak kreditka může hypo ovlivnit záleží na výši úvěrového rámce.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a jeste jedna - muze mi tato kreditka zpusobit potize pri ziskavani hypoteky? planuji ji sice realne az na pristi rok, ale kdybych treba videl neco extra zajimaveho uz v tomhle roce..
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a je tedy pravdou, ze pokud budu vse platit tak, jak mam a pred tim rokem to zrusim (protoze po 1. roce uz chteji mesicni poplatky), bude ma bilance ciste jen tech 2000 v bonusu? bohuzel se mi tam nepovedlo dohledat nejaky lidsky popis nebo podminky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OMNISLASH: tak třeba mají spočítáno, že na jednoho kdo splácí v bezúročným a vezme to jen kvůli bonusu jsou dva další co zaseknou sekeru a platí úroky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OMNISLASH: je to tak. já jsem si takhle pořídil Premia kartu (bonus byl u CZC) a nakonec jsem si ji nechal, protože nakonec proč ne, nevydělávám na ní nějakou hromadu peněz, ale v plusu jsem - tak vlastně proč ne. dost možná mají spočítané, že to prostě za to stojí a lidí jako já je nakonec dost :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    mate nekdo zkusenosti s tou mall kartou? chapu dobre, ze si ji mohu poridit, uzit ten 2000 bonus a po pul roce ji bez penale zrusit? to by preci nebylo pro vydavatele moc efektivni, ne? omlouvam se za hloupy dotaz, nikdy jsem nemel kreditku.. :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zajímavý, takovej... start-up s českou stopou ;)

Kellner rozjíždí v Anglii novou banku, chystá se nabourat dvě stě let zaběhlý systém | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    http://archiv.ihned.cz/...ozjizdi-v-anglii-novou-banku-chysta-se-nabourat-dve-ste-let-zabehly-system
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: Jo, využil jsem. A jejich nabídka nevypadá špatně - vedení účtu zdarma, 5 výběrů z cizích bankomatů, slušný úrok na spořáku, slušné kurzy, výběr v zahraničí za 30 Kč (což v kombinaci s dobrými kurzy vychází opravdu dobře)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    koukal jsem, že Creditas už umí přes IB požádat o kartu, a další účty.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: OK asi jdu do Equabank nakonec
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: Podle toho, co píšou v diskusi na Finexpertu, tak žádný zázrak. Někde nabídnou to samé, co člověku z ulice, někde 6 měsíců poplatkové prázdniny, někde vyšší úrok, asi co si jak kde vycucá z prstu. Obecně ale nic, proč by za to stálo jít do RB, když je tu tolik lepších nabídek.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    byl jste nekdo se zeptat na ty podminky pro klienty Zuno v Reifce? Uz mi prislo, ze mi rusej rezervu, tak tam asi skocim....
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zajímavé, kdypak bude na prodej, teď za ní mohou dostat dost peněz
    Equa bank byla poprvé v zisku. Vydělala 106 milionů - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...nk-byla-poprve-v-zisku-djg-/ekoakcie.aspx?c=A170220_103908_ekoakcie_fih

Myslím, že zatím nebudou měnit obchodní model výběrům zdarma.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Potěšilo, že od 1. května 2017: Nově najdete Online účet pod názvem Poštovní účet. Snižujeme u něj podmínku příjmu z 15 000 Kč na 10 000 Kč pro vedení účtu zdarma. U tohoto účtu zároveň poskytujeme vedení druhé debetní karty zdarma – účet tak můžete využívat s rodinou opravdu naplno. A pokud nemáte nablízku bankomat, můžete měsíčně využít jeden výběr hotovosti na přepážce České pošty zdarma.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EDERA: příliš mnoho proměnných (FO/PO, smluvní/transakční dispozice,...) - pokud máš vyvolenou pobočku, tak na ní (nebo to obecné číslo nahoře) zavolej a budeš mít jisto, jak to pro tvůj případ je
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam