• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: Papír říká, že ano - jenže já autorizoval blokaci (a ta byla v librách).
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: to je dcc, urcite zkus reklamaci, navic jsi transakci neautorizoval pinem
    NELDE
    NELDE --- ---
    Pro zajímavost - kurz Equa byl 32,67
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem zase tratil na tom debilním převádění do CZK.
    V hotelu jsem dal kartu při příjezdu a zadal GBP.
    Při odjezdu - platba stejnou kartou, PIN není potřeba a chlápek to zadal v CZK!
    Rozdíl - kurz mBank (sám o sobě špatný) na jiné platbě 33,08, kurz banky při platbě v CZK 33,58!
    Jdu to reklamovat, ale asi mám smůlu - na výpisu, který mi dali v hotelu stojí, že jsem měl na výběr a akceptoval ten debilní kurz. Jenže já ho neakceptoval - to tak udělal recepční. Jestli záměrně nebo blbostí nevím.
    Dokonce tam je napsáno, že to je kurz US Bancorp wholesale rate + 2,5%
    DYNK
    DYNK --- ---
    CMLKA: Neni. Bonusy normalne pripises na kreditni ucet jako splatku, pripadne pouzijes jinak dle nabidky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: a neni to tak, ze ty bonusy ale muzes cerpat zase jen u CZC nebo Mall? Ja mam Billa kartu a tam se bonus odecte (pricte teda k te karetni bilanci) az pri dalsi platbe zase v Bille....
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kreditku jsem před hypotékou (kdysi před lety) zrušil a po získání zase založil. Nebyl to problém, jen mám trochu nižší limit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: mám tu life verzi, z dob kdy ještě byla a jsem tam přes 20K čistého v plusu - od dubna dávají ten bonus dolu, tak to nejspíše zruším, páč to nebude mít dostatečný BC...
    FLAD
    FLAD --- ---
    ZBYNEK: Kreditky vidí v úvěrových registrech všechny banky a skóre v registru se ti počítá ze všech produktů, AFAIK.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    OMNISLASH: Přesně jak píše Bunda, záleží jaká bude splátka hypo a jaký je limit na kreditce. Pokud ale kreditku zrušíš před žádostí o hypo, tak ti to nijak neuškodí.

FLAD: To snad ale jen v případě, že bys tu hypo bral od stejné banky která spravuje tu kreditku
    DYNK
    DYNK --- ---
    CAMELLA: Fixace mi konci az 04/2018, ale chci si sjednat novy podminky uz v prvni polovine letoska. Prave z duvodu, ktery pises.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    uškodit by ti to mohlo jenom v případě, že bys měl třeba podmínku lepší sazby kreditku...ale to by ti rekli a kdyžtak by sis ji holt znovu založil. A s refinem spěchej, sazby se docela hýbou nahoru.
    DYNK:
    DYNK
    DYNK --- ---
    CAMELLA: ok, dik!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DYNK: Jasne, vidí to několik let zpět, stejně jako třeba ten doplaceny úvěr. Klidně kreditku zrus, to není problém :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    CAMELLA: Aha, to jsme netusil. A uvidi banka tu historii i v pripade, ze jsem kreditku mel v minulosti? V soucasny dobe planuju kreditku rusit (konec bonus programu) a zaroven resit refinancovani hypo. Muze mi uskodit, kdyz kreditku zrusim? Placena je vzdycky vcas.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DYNK: pro banku je vždycky lepší, když má klient pozitivní kreditní historii (tj. kreditka, nějaký menší a v pořádku splácený spotřebitelský úvěr atd.) a takovému klientu pak často nabídne lepší podmínky - třeba nějakou slevu na sazbě hypo nebo zlepšení jiných podmínek.
    DYNK
    DYNK --- ---
    FLAD: jak je muze zlepsit?
    FLAD
    FLAD --- ---
    OMNISLASH: Jeste dodam, ze to "ovlivnit" muze byt na obe strany (tj. dobre pouzita kreditka ti muze zlepsit podminky na hypo).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OMNISLASH: tak kreditka může hypo ovlivnit záleží na výši úvěrového rámce.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a jeste jedna - muze mi tato kreditka zpusobit potize pri ziskavani hypoteky? planuji ji sice realne az na pristi rok, ale kdybych treba videl neco extra zajimaveho uz v tomhle roce..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam