• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OMNISLASH: škoda, docela dlouho vydržela být vzorem v informování :(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    OMNISLASH: Prostě banka, kterou můžete mít rádi. Co nevíte, to vás netrápí a nebrání vám to v pozitivním smýšlení o bance :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    zda se, ze airbank naznala, ze informaci o snizeni uroceni vkladu e-mailem si cetlo prilis lidi a melo to meritelny negativni dopad. nove podle zmeny podminek budou o teto zmene informovat jen v ib.. aby si ji snad nahodou nekdo neprecetl :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUKEV: u větších úvěrů dokonce vadí i to, když není v info napsáno, že se jedná o mzdu - story našich posledních týdnů, řešíme hypotéku, museli jsme oba dodat jak potvrzení o příjmu, tak výpisy a muž, protože dělá v konkurenční bance, nemá mzdu uvedenou na výpise jako mzdu, nýbrž jako "zúčtování provozních nákladů" a tak, ačkoliv částka mu na účet chodí jen jedna a odpovídá částce v POVP, musel ještě zařídit ústní potvrzení účetní, že to, co mu banka posílá na účet, je fakt mzda :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jojo, díky za potvrzení doměnek. Stejně tak chápu i nedostatečnost potvrzení o výši příjmů.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CAMELLA: to je důvod, který mě taky napadl jako první, díky :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    BRUKEV: Napada me, ze u zamestnavatele (teda aspon u normalniho) je z pohledu banky jistota kdy ty penize prijdou a ze vubec prijdou. Kdezto v pripade vlozeni penez na ucet klientem mu nic nebrani v tom vlozit mensi obnos, pozdeji, pripadne vubec.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUKEV: docela velký, protože to, co si vloží, nemusí být mzda, jsou to peníze nejasného původu a tudíž je to rizikovejší. Můžeš si to představit tak, že teoreticky by mohl třeba ty peníze vždycky od někoho vypůjčit, vložit a za den zase vybrat a vrátit a tím úspěšně fingovat zaměstnání a přitom být bez práce...nebo pracovat načerno atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jaký je pro banku rozdíl v tom, zda tam klient vkládá peníze osobně, nebo mu tam chodí mzda?

Kamarád dostává peníze na ruku, vkládá si je na účet. Nyní zatoužil po nějaké kartě, kde může jít do mínusu, kontokorentu a ejhle, banka požaduje zasílání peněz zaměstnavatelem. Zaměstnavateli se nechce, bo nejspíš vykazuje méně, než dotyčnému vyplácí. Prý mu napíšou na případný úvěr, hypotéku potvrzení o měsíční mzdě ve výši, kolik si řekne, ale posílání peněz na účet se brání.

Debatu o vhodnostisetrvání u dotyčného zaměstvatele jsem s ním už vedl, takže tady to vést nemusíme:)
    Jen mě zajímá, proč to vlastně pro banku je důlěžité, když výše vložení a poslání by byla stejná.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: Přesně tak. Líná huba - holé neštěstí :).Já účet u ČS nemám jako hlavní, mám ho kvůli těm vstupům do letištních salonků a cestovnímu pojištění na 10 milionů zdarma. Ale dokážu si představit mít to jako hlavní účet.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja si popravde tez nestezuji. zasel jsem do banky s tim, ze vzhledem k nabidce odstatnich bank bych rad vedel, zda mi oni tez dovedou nabidnout vedeni a uzivani zdarma, nebo zda nemam jinou moznost nez prejit ke konkurenci. slecna se mnou u pultiku neco prosla, pak jsem v radu dvou tri dnu mel jeden dva telefonaty a od te doby platim mesicne nic
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hodně jejich klientů si také nemůže stěžovat, nedej bože by museli měnit účet, kdyby se na ně banka rozhněvala.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já si na ČS nemůžu stěžovat. Vedení a převody zdarma, vstupy do salonku zdarma, výběry v zahraničí zdarma,.... Jen si to chce vybrat ten správný tarif
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    NELDE: Moneta je na burze
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: ČS už nepomůže vůbec nic.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: tak tu uz jsem kupodivu mela a v tomto pripade to nepomohlo :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Nechceš si vybrat ČS?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VESPER_INDIGO: V zásadě neprohloupíš u žádné z nich (-; Rozhoduj se podle "dodatečných" požadavků. Já má Equu a mBank a nevidím důvod pouštět ani jednu. I když loayalita k mBank klesá.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: tak skonci Equa a proc? protoze jsem si ji vybrala po Zunu, simple as that :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam