ELIJEN: já mám FIO jako hlavní banku od roku 2006, AirBank od doby, co přišla na trh - patřím do prvním 30 000 klientů, kteří mají bonus 0,2 % na spořicím účtu. Jako zásadní výhodu FIO vidím dlouhodobou poplatkovou stabilitu - prostě co jednou zavedou, to už mají a nemusí měnit ani cenu ani parametry.
Další výhodou jsou výběry z cizích bankomatů (za každé utracené 4 tisíce je jeden výběr z cizího a tyto výběry lze až do počtu 5 ks "spořit" a využít i o mnoho měsíců později. Počet bezplatných výběrů se ukazuje v IB).
Další výhodou pro mne je to, že ve FIO má účet řada devizovek, také mi velmi vyhovuje internetové bankovnictví, funguje i na Opeře mini, což je pro mne velmi důležité a že je možné na 1 stránku dát pohyby i za několik let a pak vyhledávat promocí ctrl+F.
Nevýhodou je mizerné úročení na běžném i spořicím účtu. A pak, co jsem se dočetl na finexpertu, tak poměrně nevstřícný přístup k reklamacím - jeden člen fóra se s FIO několik měsíců dohadoval, dvakrát reklamace zamítnuta. Pak to dal na finančního arbitra a peníze měl za 8 dnů na účtu. Obě banky mají mizerné kurzy cizích měn, ale na placení používám jiné karty jiných bank a převody realizuji přes devizovky.