• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CROME
    CROME --- ---
    OMNISLASH: nejde o muj ucet, ten clovek ted je mimo internety a zapomel si ty penize prehodit z nejaky sporici obalky, tak se pta zda to muze probehnout i tak.
    Je mozne, ze ma jen sporici a z nej vse normalne plati, to si ae nejsem jist.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CROME: je mozne v ramci jednoho "sporit", protoze ti to budou urocit i nabeznem. ty musis vedet, zda mas ucet jeden nebo dva :) nebo to bylo k te platbe? tam dava vcelku smysl, ze to nejde. nemohou vzit penize z uplne jineho uctu. na druhou stranu ty prevody u nich jsou snad instantni, takze by nemel byt problem prelit kdykoliv penize, nez probehne platba
    CROME
    CROME --- ---
    OMNISLASH: aha ja myslel, ze je tomozno v ramci jednoho...ok dik
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CROME: ta otazka je trochu chaoticka - mas tam jeden ucet, nebo dva ucty, tedy bezny a sporici? u airbanky totiz obvykle ve sve online sprave vidis tyhle dva (nebo tri) ucty rozlisene jen zalozkami, ale ve skutecnosti jde o dva oddelene ucty. coz taky (pokud to tak mas) odpovida na tvoji otazk - z uctu, na kterem nebude dostatecny zustatek, platba neodejde a je jedno, kolik je na tom druhem
    CROME
    CROME --- ---
    Mam takovy specificky dotaz, u Airbank z uctu z ktereho jdou pravedelne mesicni platby a kterej je zaroven sporici, probehne ta platba pokud jsou penize v te sporici casti, ale ne na beznem uctu, nebo se to musi presunout?
    Nema nekdo zkusenost?

Diky moc
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    DYNK: JJ ještě to neni spuštěný.
    DYNK
    DYNK --- ---
    ADAMM: Tak oni snad jedou v testovacim rezimu porad. Takze se neni co divit, ze nemaji zpetnou vazbu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Btw. koukám, že v Cetelem / Hello bank oprášili "náš" nápad mFóra po 10 letech (a poté, co ho mBank zavřela). Ale moc to tam netepe...

http://spolu.hellobank.cz
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TOMINO_I: Muzes bejt v klidu, Cetelem jen ofiko konecne spousti banku, kterou pripravuje uz leta...a je to "jeho" banka, nikdo je nekupuje. Na kreditky to nebude mit zadnej dopad, teda minimalne ne ten dopad, kterej by to tak jako tak nemelo banka/nebanka.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TOMINO_I: Cetelem je už bankou asi 2 roky, takže nic nového pod sluncem :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOMINO_I: to je vývoj. Situace se mění každým okamžikem. A s poklesem úrokových sazeb a poklesem poplatků se snižuje i výhodnost používání kreditek.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Kurnik, zaridim si Citi kartu na tnakovani na Shellce a do roka to preslo k Raifce a tam to doje*ali.
    Ted se teda odhodlam, zaridim si misto Life karty Cetelem kartu a uz me dosel email, ze zakladajou novou internetovou banku nebo co. Tak to by me zajimalo, co me jeste ceka :P
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: tak jsi narazila na neinformované pracovníky (bohužel, celkem běžné), protože obě banky to určitě umí (byť u většiny tarifů je to za poplatek).

PS: snad nevadí, když si udělám malé selfpromo, dneska mi vyšel článek na Měšci :)
    Jak se chránit před finančními podvodníky na internetu? - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/jak-se-chranit-pred-financnimi-podvodniky-na-internetu/
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Nešlo o společný účet, šlo mi o kartu k na moje jméno k již existujícím účtům, kde jsem byla přidávaná jako disponent. Všude tvrdili, že to nejde (klasické banky typu Spořky nebo ČSOB).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: ...ono je totiž důležíté jak položíš otázku, jestli se ptáš po společném účtu, tak ti ve většině bank odpoví, že nenabízí, v AirBank (možná částečně chybně) nabídli alespoň disponenta (na jednu stranu pochvala, že tam někdo uvažoval hlavou, na druhou stranu ti nabídli něco jiného).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: jasně, není problém. Prostě dáš danou osobu jako disponenta
    SRNECEK: I ČS umí účet zdarma - Erste Premier. Stačí udělat na účtu (i uměle) obrat 50 000 Kč za měsíc a máš dvě karty (Visa Infinite a MasterCard World Elite), výběry v tuzemsku z bankomatů ČS a v zahraničí ze všech (bohužel valutovým kurzem, takže nic moc), vedení účtu, veškeré tuzemské převody - všechno zdarma. A k tomu cestovní pojištění na 10 milionů a Priority Pass kartu se 4 vstupy do sítě vice než 1000 salonků na letiších po celém světě. A neomezené vstupy do salonků na obou terminálech v Praze a Vídni.
    Já jsem reklamoval u ČS příliš nevýhodný kurz za výběr z bankomatu (v Jordánsku, šlo do přes dolary) a sice jsem po prvním zamítnutí se musel odvolávat, ale nakonec uznali a rozdíl vrátili. Ale souhlasím, že co se týče vstřícnosti ke klientům je AirBank asi nejlepší. Jednou mi sežral jejich bankomat kartu, druhý den jsem si ji šel vyzvednout na pobočku. To by v žádné jiné bance nešlo.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SRNECEK: Air Bank je prave asi nejvstricnejsi banka, co se sporu tyče, zažila jsem mnohokrát, ze raději při reklamaci vrátí peníze, než aby se nějak hádali se zákazníkem. Samotné se mi stalo, ze jsem přišla o několik tisíc kvůli ukradené kartě, vse do cca 7 dni vrátili zpět.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Díky za reakce. Jsem nyní u ČS a vadí mi měsíčni poplatky za vedení účtu a příchozí a odchozí platby, nemluvě o poměrně vysoké částce výběru z bankomatu v zahraničí, avšak pokud vznikne nějaký problém, tak jsou otevření k řešení, a tak nevím, zdali Air Bank nebude přívětivá do prvního střetu. Vesměs jsem v tomto ohledu dosti nenáročný zákazník.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Fakt? Více karet na různá jména pro lidi, co nejsou manželé? Když jsem to zjišťovala, tak se jiné banky tvářily, že to neumějí. Ale už to je taky nějaký pátek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: Tohle umí naprostá většina bank - více karet k jednomu účtu, stejně jako to, že má každý svoje internetové bankovnictví.
    Z té čtyřky, co jsem jmenoval to neumí určitě jen Equa. U Creditas nevím, FIO to umí určitě - tam to jde dokonce ještě dále - ve svém IB je možné mít více účtů. Já to mám tak, že ve svém IB mám účet svůj, přítelkyně a dále SVJ kde jsem místopředsedou.
    Ke každému účtu (běžnému i spořicímu) je zdarma platební karta pro majitele a a každého disponenta zdarma (ne max. 2 karty zdarma celkem jako u AirBank).

Ovšem něco jiného je společný účet, to u nás umí jen velmi málo bank. Já vím o mBank a snad to umí Unicredit. Rozdíl je propastný. Zatímco na účtu s disponentem patří veškeré prostředky majiteli účtu (a tímto způsobem vstupují např. do dědictví, v případě úmrtí majitele účtu může dojít k blokaci účtu do vyřešení dědického řízení) u spolumajitelů účet běží dál a prostředky jsou společné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam