DOBYTEK: mám obě - ČSOB i Erste. Hlavně kvůli salonkům, nevidím důvod se vzdávat byť jen jednoho.
Jako hlavní banku bych nechtěl ani jednu, IB mi nevyhovuje ani u jedné (a ani jedna banka nemá neomezenou historii). ČS nyní přichází s Georegem, vyzkoušel jsem jednou, já na tyhle "cukrátka, kolotoče" moc nejsem, mám rád jednoduché IB, které funguje na všem - v tomhle je nepřekonatelná FIO.
Co se týče ostatních služeb - v něčem je lepší ČSOB, v něčem Erste.
Přednosti ČSOB: výběry ze všech bankomatů v ČR ne jen vlastních, jedno volitelné pojištění navíc (na výběr z: právní ochrana řidiče, odpovědnost, internetová rizika), o něco lepší kurzy cizích měn, zejména při výběru z bankomatu (Erste účtuje kurzem valuta!)
Přednosti Erste: lepší cestovní pojištění (vyšší limit, větší rozsah - zahrnuje i např. potápění), bankéřka mě občas osloví s nějakou nabídkou, např. nějaká ta přednáška s rautem, nabídka na premierbenefitclub.cz je aktuálně úplně tristní, ale ČSOB je na tom aktuálně stejně a bankéř na mne úplně peče :(.
Čtvrtý a každý další vstup u Erste je s 50 % slevou (U ČSOB se hradí 100 %) a navíc má Erste vlastní salonek na pražském letišti na schengen terminálu s vlastním odbavením - vystoupíte z autobusu na letišti a za 5 minut jste v salonku.