• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    DONTRAGEDY: Jake tam jsou golfove benefity?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zadarmo, nebo za prachy?
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    PATRIKCHRZ: tusim na cimrmanoch, ja z benefitov berem hlavne golf a ked niekam letim tak moznost salonika
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: kdekoliv to po mně chtěli, tak souhlasím.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DOBYTEK: IB je mnohem lepsi, notifikace jsou lepsi, smartbanking je lepsi, zahranicni transakce jsou levnejsi.
    celkove jednodussi, primocarejsi, konzistentni a bez podminek (jsem tam cca od r. 2001). a hlavne nikdy nemusim chodit na pobocku. jednat s vlastnim bankerem je akorat otrava...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jak jsi na tom se souhlasem k zpracování dat a marketingovému oslovení u těch bank? Pokud jsi ho neudělil / odmítl, tak tě nijak kontaktovat nemají
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DONTRAGEDY: kdy jsi byl naposledy v divadle? V Premierbenefitclub nic není a bankéřka mi nic nenabídla.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Fio má v cestovním pojištění jednu obrovskou výhodu - délka výjezdu může být až 180 dní, nevím o jiné bance u nás, která by to tak měla. A cena je fakt pakatel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: mám obě - ČSOB i Erste. Hlavně kvůli salonkům, nevidím důvod se vzdávat byť jen jednoho.
    Jako hlavní banku bych nechtěl ani jednu, IB mi nevyhovuje ani u jedné (a ani jedna banka nemá neomezenou historii). ČS nyní přichází s Georegem, vyzkoušel jsem jednou, já na tyhle "cukrátka, kolotoče" moc nejsem, mám rád jednoduché IB, které funguje na všem - v tomhle je nepřekonatelná FIO.

Co se týče ostatních služeb - v něčem je lepší ČSOB, v něčem Erste.

Přednosti ČSOB: výběry ze všech bankomatů v ČR ne jen vlastních, jedno volitelné pojištění navíc (na výběr z: právní ochrana řidiče, odpovědnost, internetová rizika), o něco lepší kurzy cizích měn, zejména při výběru z bankomatu (Erste účtuje kurzem valuta!)

Přednosti Erste: lepší cestovní pojištění (vyšší limit, větší rozsah - zahrnuje i např. potápění), bankéřka mě občas osloví s nějakou nabídkou, např. nějaká ta přednáška s rautem, nabídka na premierbenefitclub.cz je aktuálně úplně tristní, ale ČSOB je na tom aktuálně stejně a bankéř na mne úplně peče :(.
    Čtvrtý a každý další vstup u Erste je s 50 % slevou (U ČSOB se hradí 100 %) a navíc má Erste vlastní salonek na pražském letišti na schengen terminálu s vlastním odbavením - vystoupíte z autobusu na letišti a za 5 minut jste v salonku.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jeste dodam, ze chrome a ff bez problemu. co mi na nich nefunguje je placeni pres cip, a to jak ve starém ib, tak novem, to pak musim fakt pres IE. Ale podezrivam naseho ajtaka, ze byl jen liny mi to zprovoznit jinde :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DOBYTEK: mne novy ib funguje bez problemu, naopak jsem mela problemy prihlasit se do stareho. cca 2 dny zpet.
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    DOBYTEK: ja mam Erste. Som “spokojny”. Ci budes spokojny ty,netusim, nenapisal si co si od toho slubujes. Ma to nejake benefity, ako tie saloniky, alebo sem tak divadlo - zaroven to chce trochu prisposobenia, napriklad ked by si si mal dohodnut schodzku s bankerom. Otazka je co od toho cakas.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NAVARA: Zkoušel jsi zadat kód pro potvrzení platby? To mi nefunguje, zbytek jede, blbě, ale jede.
    Ale díky za info, jdu ho poslat helpdesku. I když pak mi předpokládám vyčtou nepodporovaný systém...
    ADAM: V čem ti Erste nevyhovuje oproti Fio?
    Díky všem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DOBYTEK: Ve firefoxu naprosto bez problémů, jsi si jist že jsi vlezl skutečně na stránky ČSOB a ne nějaký fake portál ze spamu?

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    A co teprve ten bordel, co mají​ teď v UniCredit Bank, to je teprve legrace. Mizející karty, špatný zůstatky lišící se o tisíce, neviditelné transakce...poslední zpráva od nich na FB je víc, než týden stará a na nasraný příspěvky lidí odpovídá robot
    ADAM
    ADAM --- ---
    DOBYTEK: mám erste premiér I fio. A fio je vesměs lepší. Vyjma miltimenove karty a cestovního pojištění zdarma
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DOBYTEK: Pokud nechceš Fio, tak vyzkoušej RB (ČS nemám, takže nedovedu porovnat)... Nové bankovnictví vypadá až na drobnosti dobře (Fio vede), ale určitě tam najdeš všechny požadované služby a web jim ve FF funguje bez problémů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DOBYTEK: s Erste Premium může poreferovat myslím id PATRIKCHRZ ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DOBYTEK: chápu, každý máme jiné potřeby. Každopádně pokud vyžaduješ hodně velkou dostupnost pak bych šel cestou diverzifikace. Kreditka od jiné banky a alespoň dva účty v různých bankách. Pak nejsi při problému tolik odkázan na jeden helpdesk.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    BUNDA: totez co fio, navic nedokazou resit problemy vznikle v zahranici. Ja fakt nechci zadnou nizkonakladovou spravu uctu, ktera v pripade problemu bude znamenat, ze mi na email odepisou za dva dny / nebudu mit pristup k penezum / budu muset letet do cr apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam