• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NYKRUK: Třeba na Yahoo, spousta nastavení i nějaký indikátory: https://finance.yahoo.com/quote/EURCZK%3DX/chart?p=EURCZK%3DX
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    nevíte o grafu, kde by bylo vidět, jak se mění kurs CZK/EUR v cca hodinových intervalech cca týden dva dozadu? Chtěl bych si potvrdit nebo vyvrátit domněnku, protože to nemám čas sledovat. Díky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GNUBLA: teoreticky bance nic nebrání otevřít účet komukoliv, jen jde o to, jak moc se jim do toho chce.
    Pokud účet nebude prakticky využívat, tak rozhodně vybírat z bank, které nevyžadují pro bezplatné vedení plnit nějaké podmínky:
    Air, Equa, Fio, Creditas, Hello.
    Z těchto dvou má Creditas velmi dobré kurzy pro plaby v zahraničí a výběr v zahraničí jen za 30 Kč (takže výběr cca nad 100 EUR vyjde levněji, než v řadě bank, co má výběry tzv. zdarma, ale má drsný kurz)
    Jak je to ale se vstřícností k cizincům u těchto bank netuším
    ADAM
    ADAM --- ---
    GNUBLA: fio banka účet otevře. Má I eur účet a kartu
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    Zdravím,potřebovala bych doporučit banku,kde otevřou účet cizinci(Portugalsko)za těchto podmínek:nemá trvalý ani rezidenční pobyt v čr,není tu zaměstnán a účet bude prozatím využívat sporadicky,ale možnost výběru v zahraničí by byla velký bonus. Zatím mi padla do oka nabídka RB nebo Fio Banky, ale ráda si nechám doporučit, jsem v tomto směru neandrtálec. Předem děkuji za tipy
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VENIKA: ano stačí. A počítají se i vklady na přepážce a přes bankomat
    ADAM
    ADAM --- ---
    patrik to bude vedet presneji, ale imho prichozi transakce staci.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ADAM: Vis, prosim, jestli staci na ten income proste prichozi trx z jine banky? A resi se pri splneni te podminky zustatek?
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    PATRIKCHRZ: to zni taky slusne, mrknu se. diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VIXLE: Potom bych možná uvažoval o Creditas. Vedení účtu zdarma, transakce a karta taky, 5 výběrů z českých bankomatů zdarma, výběry ze zahraničních za 30 Kč a docela slušné kurzy (o trochu horší než čistý MasterCard, ale výrazně lepší, než kurzy většiny bank). Karta je embosovaná MasterCard. Jen s tím 3D secure si nejsem jistý, nikdy jsem ji pro platbu přes Internet nepoužíval, ale myslím, že to bude podporovat.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    PATRIKCHRZ: kreditka ne ze by vylozene vadila, ale dam asi prednost jinymu reseni. kazdopadne dik
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VIXLE: jestli ti nevadí kreditky, založ si tu EON. Kurzy dle MasterCard (takže velmi blízko střebu) a ještě ti z on-line transakcí 3 % vrátí (pokud si to tak nastavíš).
    ADM
    ADM --- ---
    VIXLE: tak to nevim, ja to mam primarne kvuli tomu, ze si ji nabiju z bitwalla kde mam eura vymenene za btc. delal jsem zatim akorat vyber z bankomatu a 3 platby u obchodnika, kurz eur->czk naprosto bezkonkurencni, je to bezkontaktni chip emboss MC, ale prepaid. na online platbu jsem ji nepouzil. v nastaveni (ON/OFF) v ty online applikaci je: location-based security, swipe payments, contacless payments, atm withdrawals, online transactions. a v hlavnim menu freeze/unfreeze card
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    ADM: na ten jsem chtel kouknout, ale nemohl si vzpomenout na ten nazev, dik. nicmene nemuzu tam nikde (krom par diskutujicich uzivatelu) najit, jestli teda 3DS podporuje?

PATRIKCHRZ: jde mi primarne o ty platby na internetu, jak pises narazil jsem uz na nekolik obchodu, kde bez 3DS proste nezaplatim. coz me privadi na myslenku, ze ty predplaceny karty jsou zas vetsinou anonymni ne? u nekterejch obchodu jsem totiz zas musel vyplnovat jmeno drzitele karty, takze to taky nebude ideal..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VIXLE:Ano, KB i FIO 3D Secure umí, stejně jako většina bank u nás. Jakým způsobem chceš kartu používat - pro platby v zahraničí? Pak je dobré se dívat i po kurzech, a to bych doporučil rodinu karet Hello bank - Cetelem, EON a Alza. Eon je bez poplatku, ostatní dvě jen v měsíci, ve kterém NEJjSOU použity (divné, ale je to tak). Ale jsou to kreditky, což někdo nechce.

ENDER: představ si, že jsou stránky, kde kartou bez 3D Secure zaplatit nejde. Prostě karty, které tuto technologii nepodporují jednoduše neberou, kamarádovi jsem takto kupoval lístky na festival v GOODWOODu
    ENDER
    ENDER --- ---
    VIXLE: 3D secure nepotrebujes, pripadnou reklamaci vzdy vyhrajes..
    ADM
    ADM --- ---
    VIXLE: podivej se na https://www.revolut.com/, ucet nabijes ovsem jinou kartou. k ty karte od revolut muzes v mobilni aplikaci nastavit bezpecnostni parametry karty (zakazat swipe platby, online platby a pod. ) a hlavne jde online v realnem case provezt freeze/unfreeze karty. ale tak daleko abych to testoval primo u obchodnika na terminalu jsem se nedostal
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    zjistil jsem, ze Equabank, se kterou jsem jinak pomerne spokojenej, bohuzel nepodporuje 3D Secure a podle jejich vyjadreni ani nic podobneho zavadet nehodlaji. potreboval bych tudiz zalozit dalsi ucet, ke kteremu bych kartu s timhle zabezpecenim dostal. idealne aby to bylo zadarmo i kdyz ten ucet nebudu aktivne vyuzivat (jen bych si tam obcas poslal urcitou castku, abych mohl kartou platit po internetu). nejaky tipy nebo zkusenosti? co jsem tak zbezne koukal, Fio nebo KB by neco takovyho mely umet.
    nebo neexistuje nejaka sluzba, kde by se dala zaridit virtualni karta s 3D secure (neco na zpusob predplacene karty) aniz bych mel ucet u konkretni banky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    erste premier zprisnuje od 1.2. podminky:

- income criterion a minimum of CZK 70,000
    - deposit criterion a minimum of CZK 1.5 million
    - balance criterion a minimum of CZK 4 million
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: byla to krátkodobá akce a už je pryč. No, ale tehdy se to hodilo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Vklady hotovosti jsou z výběrů kartou, nebo navíc k dovoleným v Asii něco vozíš zpátky? ;-) Ale vážně, nebojíš se, že jim trigneš AML? Ale ty se jistě spíš budeš těšit na tu zkušenost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam