• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Tohle bylo včetně jména a příjmení.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: spamu od rádobypaypalu s "dear client / customer / user" je takový množství, že mne to až uráží :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak se mi někdo pokusil orhybařit paypal.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: Jj taky sem letos volila Schwarzenberga :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Neposílali to Českou poštou?
    LELI
    LELI --- ---
    CMLKA: asi jedou na cinskej novej rok. :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw pritel dneska dostal dopis od Hello Bank - jen nejake promo a jakoze vse nejlepsi v novem roce, 1. unora :)))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jupii tak Equa konecne zavadi odeslani platby a pripsani na ucet ten samy den, pokud se uskutecni do 10:30
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    RADA O FIREMNÍ ÚVĚR, KONTOKORENT, KDE NEJSNADNĚJI ZÍSKAT PENÍZE OD BANK...
    Zdravím,
    mám firmu 1 rok, / velkoobchod-maloobchod, dražby aut,dodávek,strojů....... (V stejném oboru dělám 9 let v jiných firmách, kde jsem byl jednatel). Měl jsem za rok 2017 obrat 12 000 000 kč a čistý zisk tak 800 000 kč.
    Dostal jsem před 6 měsíci firemní úvěr od ČS- 150 000kč.
    Jaká je vaše zkušenost, kde bych mohl snadno a co nejvíce s dobrou úrokovou sazbou, získat co nejvíce peněz?
    Napadlo mě Fio, ten jejich kontokorent? Jedná se mi hlavně ať to DOSTANU, ať není má žádost o úvěr zamítnuta a pak se rapidně snižuje pravděpodobnost u další konkurence.
    A další věc, každá banka má stejný proces SCHVALOVÁNÍ ? Dostanou celé mé účetnictví za rok 2017.....
    Chce taky KAŽDÁ orazítkovaný výpis od finančního úřadu za ZDANĚNÍ ZISKU za rok 2017?

Hrozně díky za každé tipy a rady........
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pulka: jednoduché řešení - FIO. Účet zdarma, karta zdarma (obojí platí pro eur i czk, budeš mít tedy dva účty a dvě karty). Příchozí i odchozi SEPA platba za 20 Kč. U Fio mají účet i devizovky (Akcenta, Easychange) přes které můžeš eura výhodněji odprodávat nebo dokupovat.
    Složitější, ale výhodnější varianta: založení účtu v eurozóně (Německo, Slovensko). Zde bych opět doporučil (slovenské) Fio. Oproti českému má SEPA platby zdarma a 1 výběr z bankomatu v eurozóně taky.
    FLAD
    FLAD --- ---
    PULKA: Zavolej si do Raiffeisen bank im Stiftland. Ty bejvali v Chebu a meli licenci i na Cechy. Ale jaký maj aktuální poplatky netusim.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Sháním normální eurový účet, s kartou, bez/s rozumnejma poplatkama a tak, aby se peníze nepřeváděly mezi měnama, daly vybírat, platit sepa platby etc. Jsem WP programátor a konzultant a část mých zakázek je ze zahraničí a placená v eurech - vždycky ztratím na kurzu, poplatku za platbu, klient taky platí navíc a já pak stejně platím zahraniční pluginy, licence etc. takže ztratím na kurzu zase zpět. Nějaká doporučeníhodná německá banka se službami pro Čechy? Bydlím v Praze, sem tam se dostanu do Chebu. Předem díky.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    TOMINO_I: Uz jim to funguje. Az po moji reakci na tom jejich foru, na to prisli, ze jim to nejede. Smesny..
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TOMINO_I: co si myslet o bance, která nemá/ztrácí přehled o svých transakcích... to už je spíš na napsání ČNB
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ATOMIKS: Ja uz se kvuli nasrani aj registroval do toho Hello spolu nebo co, abych jim tam napsal aspon neco.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    BUNDA: To je jasny, ja si ho vcera zjistoval a byl jsem si jistej, ze ho vim, a jak jsem rano nakupoval v obchodnaku, tak pry spatnej PIN, tak jsem se chtel pak hned v praci juknout, kde jsem udelal chybu, ale nemam jak, kdyz se tam nejde dostat :-/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOMINO_I: tak zapamatovat si PIN je základ a obvykle musí být první transakce kontaktní, aby se karta korektně aktivovala a došlo k zapsání PIN.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mě zas včera Hello (škyt) poslala zprávu, že jim dlužím jednu platbu splátky. při pohledu do jejich systému vidím, že se jedná o platbu, kterou jsem jim poslal 2.10. minulýho roku, dosud tam byla vidět, dosud si nestěžovali... prostě si jí smazali nebo co a já teď musím dokazovat, že jsem ji fakt odeslal.
    jejich kontaktní formulář mě vyhazuje timeout...
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    OMG, ta HelloBank me zacina uz vytacet.
    To jejich IB porad nefunguje, dneska uz pres hodinu se snazim tam dostat, a prd. Tak ze jim poslu opet zbytecnou pripominku (odpovi tak jako minule za 3 dny, ze IB funguje, ze nevidi zadny problem), ze IB nefunguje, mno co myslite. Samozrejme ze nejde ani odeslat dotaz na HelloBanku. OMG to je company jak svina toto..

2 tydny zpet se mi nejak "sekla" bezkontaktni cast na kreditce od Hello pri placeni v Hyperpyzde, bohuzel jsem aj blbe vyplnil 2x PIN, tak jsem ji nechal nepouzitou. Pak jsem ji zkousel jeste 3x bezkontaktne a ani castka do 500Kc nesla, ani po zadani PINu. Tak jsem poslal dotaz, jestli to muzou overit, co se s ni deje. A bez nejakyho infa me pred par dny dosla SMS, ze mi byla vystavena nova karta a ze prijde postou.
    Tak dneska jsem ji chtel aktivovat nakupem a PIN samo spatnej (asi jsem si ho blbe zapamatoval), tak ze si to overim, ale diky tomu, ze to IB nefunguje tak prd.

Proc nemuzou veci fungovat, jak clovek ocekava.. kor u takove dulezite veci jako obsluha prachu :-/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jedině Tankovací karta ČP, ale ta už nejde sjednat. Na placeni v cizích měnách tak nic lepšího než Cetelem/EON/Alza není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam