• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DYNK: tak celé číslo tam není, ale jsou tam ty důležitá chybějící čísla :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Nejlepší je ten dovětek, že celé číslo karty je k dispozici i v podobě variabilního symbolu na výpisu. Ale proč to dělat jednoduše, kdyz člověk může ukojit své hackerske touhy že jo:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Raiffeisen bank má docela problém u PDF výpisů ke kreditní kartě

Když šifrování snižuje bezpečnost a banka vyzrazuje číslo karty - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/kdyz-sifrovani-snizuje-bezpecnost-a-banka-vyzrazuje-cislo-karty/

Heslo k PDF lze uhodnout za 0.1 vteřiny, číslo karty pak lze získat v podstatě ihned, platnost karty lze také dopočítat, a s takto "ukradenou" kartou můžete vesele platit třeba na Amazonu, který nepotřebuje CVV/CVC či 3D Secure
    ENDER
    ENDER --- ---
    Zalezi na nastaveni karty, pripadne autorizace issuera. Obcas muze pozadovat switch interface, tzn. vlozeni karty do terminalu. Jedna asociace (nepamatuju si ktera) pro tuhle funkci nemela spravny response code, takze to takhle zamitalo transakce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: Rekne si o pin, ne o vlozeni karty. Ja kontaktne neplatil snad nekolik let (air)... a tim ze nakupuji rozumne casto nad 500 (cti: zadavam pin), tak se u me nekona ani to random zadavani pinu u mensich plateb.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: Jde o počet platbe - prostě jednou za několik plateb (náhodně, 5+) by si měl terminál říct o vložení karty (nikoli zamítat). Ale stalo se mi už párkrát u hloupých nápojových automatů, že to kartu odmítalo, dokud jsem ji nepoužil jinde (kontaktně), aniž by cokoli řekli.

Takže zřejmě nějaký zastaralý terminál...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: asi to tak bude. ted jsem chtel platit bezkontaktne v restauraci a opet neslo. tak jsem to tedy schvalne zkusil kontaktne s overenim a bez potizi proslo. je zvlastni, ze jak v tom zelezarstvi tak v te restauraci jsem drive s tou samou kartou bezkontaktne platil
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: a po druhé jsi to zkoušel opět bezkontaktně? Jak jsem psal, občas se mi u jedné karty stává, že bezkontaktní platba prostě nejde. Zaplatím kontaktně a pak zase jde. Nebo zaplatím u jiného terminálu a pak to jde zase.

Prostě podle mne - ne úplně správné nastavení terminálu v "nefungujícím" obchodě, neporadí si, když se kartou před tím cca 5 krát zaplatilo bez ověření a měl by si vynutit ověření, ale on to u bezkontaktních plateb neumí. Tenhle problém mám v Normě.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: bylo to bezkontaktne, jinak uz ani neplatim. zkousel jsem i podruhe v tu chvili a vysledek stejny
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: nebylo to bezkontaktně? Občas se mi (u jiné karty) stane, že bezkontaktně nejde, ale kontaktně ano
    FLAD
    FLAD --- ---
    OMNISLASH: 50ky jsou hard declines. Lisej se dle vyrobce (Amex/Visa/MC).
    Pokud ti to proslo jinde jen v tom obchodě byl problém, tak na 99% buď dočasný výpadek spojení, nebo chyba šifrování (stará karta+ nový terminál nebo nová karta+starý terminál)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    Stala se mi i varianta, kdy terminal kontaktoval banku, ta to zablokovala, ale terminal se uz nedovedel ze se stalo. Takze platba musela jit znovu a mel jsem na uctu dve blokace... Jesna se nastesti zrusila sama.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ano, je na ni TRANSAKCE ZAMITNUTA :) a response kod 050 jsem nikde nedohledal, pripadne byl reserved
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    OMNISLASH: taky si myslím něco jako chyba terminálu v tom obchodě... máš lísteček z terminálu z té nepovedené platby? Měl by tam být nějaký důvod, třeba Chyba spojení, Špatný PIN, Překročen denní limit...
    ten platební terminál komunikuje přes internet s bankou a když se s ní nedokáže spojit ve stanoveném počtu milisekund až sekund, tak platbu neprovede...
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNISLASH: Výpadek spojení (-; Nezjistí se nic. Jedině zkusit znova stejnou kartu ve stejném obchodě, jestli není vadný čip.
    Jinak mně občas zlobila karta, tak jsem zavolal do banky a poslali mi novou. Stát se to může.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    neprosla mi ted v zelezarstvi platba kartou (~60 korun). par minut pred tim jsem v pohode nakoupil v drogerii a par minut pote opet v pohode v albertu. disponibilni zustatek radove vyssi. da se nejak u sporky pres servis24 zjistit, v cem mohl byt problem?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAPLIK: zalozit GBP fio ucet, nechat si je poslat tam, pokud z toho chces koruny, zalozit ucet u roklenu, poslat tam gbp, prevest na czk a pak na czk ucet u fio...
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    Ahoj,
    Nejakej tip jak jednorazove co nejvyhodneji dostat cca 2000 GBP na CZK ucet u Fio? Pripadne nechystate se nekdo do anglie? :)
    Dik
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SM3: ja tam vzdycky vyklikam, ze jsem the best .. around ... nothing can beat me down ...
    a nemam problem :)
    Na pravde to nesmis zakladat ...
    SM3
    SM3 --- ---
    Po čtvrté jsem vyplnil na Fiu na e-brokeru ten jejich debilní dotazník a ani jednou mě to nepustilo, jak to chtějí mít vyplněné? Když jsem to dal podle pravdy, tak se jim to nezdá, když jsem neposkytl údaje taky ne a když jsem si to vymyslel tak taky ne. Dá mi někdo návod do pošty? Nebo lepší si stáhnout prachy zpět a zkusit jinde? Doporučení? Návod do pošty ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam