• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: a po druhé jsi to zkoušel opět bezkontaktně? Jak jsem psal, občas se mi u jedné karty stává, že bezkontaktní platba prostě nejde. Zaplatím kontaktně a pak zase jde. Nebo zaplatím u jiného terminálu a pak to jde zase.

Prostě podle mne - ne úplně správné nastavení terminálu v "nefungujícím" obchodě, neporadí si, když se kartou před tím cca 5 krát zaplatilo bez ověření a měl by si vynutit ověření, ale on to u bezkontaktních plateb neumí. Tenhle problém mám v Normě.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: bylo to bezkontaktne, jinak uz ani neplatim. zkousel jsem i podruhe v tu chvili a vysledek stejny
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: nebylo to bezkontaktně? Občas se mi (u jiné karty) stane, že bezkontaktně nejde, ale kontaktně ano
    FLAD
    FLAD --- ---
    OMNISLASH: 50ky jsou hard declines. Lisej se dle vyrobce (Amex/Visa/MC).
    Pokud ti to proslo jinde jen v tom obchodě byl problém, tak na 99% buď dočasný výpadek spojení, nebo chyba šifrování (stará karta+ nový terminál nebo nová karta+starý terminál)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    Stala se mi i varianta, kdy terminal kontaktoval banku, ta to zablokovala, ale terminal se uz nedovedel ze se stalo. Takze platba musela jit znovu a mel jsem na uctu dve blokace... Jesna se nastesti zrusila sama.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ano, je na ni TRANSAKCE ZAMITNUTA :) a response kod 050 jsem nikde nedohledal, pripadne byl reserved
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    OMNISLASH: taky si myslím něco jako chyba terminálu v tom obchodě... máš lísteček z terminálu z té nepovedené platby? Měl by tam být nějaký důvod, třeba Chyba spojení, Špatný PIN, Překročen denní limit...
    ten platební terminál komunikuje přes internet s bankou a když se s ní nedokáže spojit ve stanoveném počtu milisekund až sekund, tak platbu neprovede...
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNISLASH: Výpadek spojení (-; Nezjistí se nic. Jedině zkusit znova stejnou kartu ve stejném obchodě, jestli není vadný čip.
    Jinak mně občas zlobila karta, tak jsem zavolal do banky a poslali mi novou. Stát se to může.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    neprosla mi ted v zelezarstvi platba kartou (~60 korun). par minut pred tim jsem v pohode nakoupil v drogerii a par minut pote opet v pohode v albertu. disponibilni zustatek radove vyssi. da se nejak u sporky pres servis24 zjistit, v cem mohl byt problem?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAPLIK: zalozit GBP fio ucet, nechat si je poslat tam, pokud z toho chces koruny, zalozit ucet u roklenu, poslat tam gbp, prevest na czk a pak na czk ucet u fio...
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    Ahoj,
    Nejakej tip jak jednorazove co nejvyhodneji dostat cca 2000 GBP na CZK ucet u Fio? Pripadne nechystate se nekdo do anglie? :)
    Dik
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SM3: ja tam vzdycky vyklikam, ze jsem the best .. around ... nothing can beat me down ...
    a nemam problem :)
    Na pravde to nesmis zakladat ...
    SM3
    SM3 --- ---
    Po čtvrté jsem vyplnil na Fiu na e-brokeru ten jejich debilní dotazník a ani jednou mě to nepustilo, jak to chtějí mít vyplněné? Když jsem to dal podle pravdy, tak se jim to nezdá, když jsem neposkytl údaje taky ne a když jsem si to vymyslel tak taky ne. Dá mi někdo návod do pošty? Nebo lepší si stáhnout prachy zpět a zkusit jinde? Doporučení? Návod do pošty ;)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Hmm.. ted mi doslo do bankovnictvi zprava, ze FIO ma kreditni kartu:
    Kreditní karta od Fio banky | Fio banka
    https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/kreditni-karty
    Jako nic moc, ale i snaha se cenni :D
    Nebo to byvalo aj predtim?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s platební bránou Comgate. Spolehlivost, vhodnost, "skrytá překvápka", férovost... Díky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    dobry den, jsem tu spravne na setkani lingvisticko-prekladatelskeho krouzku? ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LELI: Vždy bude spoustu výrazů, které budou na hranici. Záleží, co se vžije. A jestli existuje podobně dlouhé slovo v češtině.
    LELI
    LELI --- ---
    NELDE: nebylo by lepsi odborny vyrazy neprekladat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: Ta tvoje verze se nedá vyslovit. Rhy vyslovíš, je jen trochu ráčkování.
    Ale mám pocit, že anglický termín už se trochu vžil i v češtině.
    FLAD
    FLAD --- ---
    NELDE: Hele, teď mi došlo - a je mi jasný, že ty sis to nevymyslel. Vono slovo rhybařit není moc logický.

Nebylo by logičtější říkat tomu třeba rzybařit? Přece jen f -> ph se v angličitně dá pochopit, ale r-> rh v češtině je fakt divný.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Tohle bylo včetně jména a příjmení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam