• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SHEALA: určitě tam máš chybu - v IBANu máš kód banky 4000350 a Short code je 40003050. Napiš mu, ať to zkontroluje, někde se přepsal v čísle

kdyžtak můžeš zkoušet různé varianty na www.iban-rechner.de
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PATRIKCHRZ: paypal a platební kartu bohužel nemám já. Resp platební kartou to nejde. jde o 700 euro. Je to pro náš tým skok dopředu, zatím nejdražší DJ stála 150 euro, a platili jsme ji hotově, případně předcházející jsem platila přes IBAN - ono to byli slováci. V současnosti jsme udělali skok dopředu, a vzali jsme Sama Jonese, s tím že zájem o něj je veliký, a cena odpovídá - tj 700 euro.

Sam Jones je Brit, ale manager má banku v USA.
    Sam Jones účet co používá IBAN má. Nicméně, podle RB jeho IBAN nemá správný formát.
    Údaje co poskytnul Sam Jones, a které mě nebere banka:
    Sort code - 40003050
    Account number - 40-43-71
    IBAN - GB50MIDL4043714000350
    BIC - MIDLGB2188J

HSBC
    MR S S JONES
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Vidíš, já o americkém IBANu ještě neslyšela, ale je pravda, že platby do Ameriky řeším v práci jen okrajově. Jak píše Camella níže, je potřeba SWIFT, číslo účtu, jméno člověka a jeho adresa. Pokud to po Sheale ale vyžaduje jen IBAN, řekla bych, že to zkouší poslat přes SEPA.
    Každopádně je nejlepším krokem zkontaktovat RB (pokud tu není někdo od nich, kdo by poradil fundovaně tady) a požádat je o instrukce, jak to poslat a co kde vyplnit.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SHEALA: Už jsem parkrat do USA pomáhala poslat a mělo by ti stačit accountnumber se swiftem, jménem toho člověka a jeho adresou, tuším. Posílali jsme to z Air bank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SHEALA: jak už zde zaznělo, USA IBAN nemají.
    Kolik chceš posílat? Bude to totiž docela náročné na poplatky, jak na české straně, tak na jeho, tak aby to vůbec mělo smysl. Jiný způsob platby nepřijímá (platební karta, paypal,...)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: Mají, ale ne vždy a všude. Tuším to řešívalo i Fio, viz nyní
    Nápověda | Fio banka
    https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/internetbanking/napoveda
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NELLAS: je to možný že jako SEPA. Podívám se.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHEALA: RB je jedna z bank, kterou nemám, takže se nemůžu podívat, jak to tam zadat. Zkus se zeptat přímo u nich, jak na to. Nezkoušíš to posílat jako SEPA?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NELLAS: jo, je, no nic, budu volat do raifky, at se nějak updateují, nebo to můžu poslat přes spolehlivý kámoše, co mají rozumnou banku.

Mi řekněte, že nikdo kdo má účet u RB, neplatí do USA :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHEALA: To je Amerika? Tam IBANy nemají, obávám se...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    prosím, dokázali by mě někdo poradit, jestli z těchto údajů budu schopná poskládat IBAN?
    MJR Entertainment LLC
    Account Number: 9987929131
    Direct Deposits Number: 091000019
    Wire Routing Transit Number: 121000248
    SWIFT Code: WFBIUS6S
    Bank Name: Wells Fargo Bank
    City, State: San Francisco, CA
    Country: United States
    Je to platba na účet agenta mladého nadějného DJe, který bude budoucím Carlem Coxem /přeháním. Ale nejsou mě schopní dodat validní IBAN, to co mě přišlo, raiffka neschroustala, ani externí validátor ne.
    FLAD
    FLAD --- ---
    8BB76E1: Slouží k ověření platby. Většinou je tam fuzzy matching, nejen na cizích abecedy, ale i základní záměny (Dr. za Doctor). Všude se klientům rika, že to musí bejt přesně, protože jinak by ti tam každej psal, co chce a ty bys to nespároval ani párem koní.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    jen tak ze zvědavosti.. jakou roli hraje jméno držitele karty při platbě?
    jsem si vždycky myslel, že musí být přesně jako na kartě, jak všude píšou. ale teď se mi stalo, že jsem platil kartou, na které mám jméno v latince, ale server mi to vzal jen když jsem ho napsal v katakaně.. tak snad to bude ok.. je tam status, že platba byla dokončena..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DYNK: tak celé číslo tam není, ale jsou tam ty důležitá chybějící čísla :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Nejlepší je ten dovětek, že celé číslo karty je k dispozici i v podobě variabilního symbolu na výpisu. Ale proč to dělat jednoduše, kdyz člověk může ukojit své hackerske touhy že jo:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Raiffeisen bank má docela problém u PDF výpisů ke kreditní kartě

Když šifrování snižuje bezpečnost a banka vyzrazuje číslo karty - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/kdyz-sifrovani-snizuje-bezpecnost-a-banka-vyzrazuje-cislo-karty/

Heslo k PDF lze uhodnout za 0.1 vteřiny, číslo karty pak lze získat v podstatě ihned, platnost karty lze také dopočítat, a s takto "ukradenou" kartou můžete vesele platit třeba na Amazonu, který nepotřebuje CVV/CVC či 3D Secure
    ENDER
    ENDER --- ---
    Zalezi na nastaveni karty, pripadne autorizace issuera. Obcas muze pozadovat switch interface, tzn. vlozeni karty do terminalu. Jedna asociace (nepamatuju si ktera) pro tuhle funkci nemela spravny response code, takze to takhle zamitalo transakce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: Rekne si o pin, ne o vlozeni karty. Ja kontaktne neplatil snad nekolik let (air)... a tim ze nakupuji rozumne casto nad 500 (cti: zadavam pin), tak se u me nekona ani to random zadavani pinu u mensich plateb.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: Jde o počet platbe - prostě jednou za několik plateb (náhodně, 5+) by si měl terminál říct o vložení karty (nikoli zamítat). Ale stalo se mi už párkrát u hloupých nápojových automatů, že to kartu odmítalo, dokud jsem ji nepoužil jinde (kontaktně), aniž by cokoli řekli.

Takže zřejmě nějaký zastaralý terminál...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: asi to tak bude. ted jsem chtel platit bezkontaktne v restauraci a opet neslo. tak jsem to tedy schvalne zkusil kontaktne s overenim a bez potizi proslo. je zvlastni, ze jak v tom zelezarstvi tak v te restauraci jsem drive s tou samou kartou bezkontaktne platil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam